Črevná viróza u 8-mesačného dieťaťa
Mamičky poraďte mi co vašim detom zabralo pri črevnej viroze ?
Uz to trvá od utorka a nervy mam uz v kýbli. Boli sme aj u Dr, nal nám bezlaktozove mlieko, probiotika, kamilkovy caj.. maly mi cez den skoro neje, aj teraz v noci, za celu noc vypil asi 150ml, bol hore možno 5x a za každým si len cuckol a teraz rano okolo pol 6 zas všetko vygrcal 😭
@anonym_autor keď môj mal toto tiež mal 8 mesiacov. Do vody som dávala enhydrol, po lyžičkách enterol. A s jedlom som šla na to opatrne. V noci som vstávala každú hodinu a dávala mu malinké množstva 30 ml. Pomohlo nič negrckal.
treba ist do nemocnice, ak stale vracia a neudrzi v sebe tekutiny
Vodu, čajík udrzi ale mlieko väčšinou vyvracia a iné papať nechce, len tak lyžičku pyré alebo rožtek trocha ozuzlava
Vodu, čajík udrzi ale mlieko väčšinou vyvracia a iné papať nechce, len tak lyžičku pyré alebo rožtek trocha ozuzlava
@anonym_autor dobry den, nam vcera pomohlo TASECTAN KIDS 250 mg, zabralo to fakt hned. Je to taky prasok, da sa to do vody, mlieka alebo dzusu. A malo by to účinkovať 12 hodin. Mala po nom uz nevracala, pred tym ju napinalo aj z vody.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/tas...
Kym vracia, davaj iba vodu a caj, co ti vypije. Urcite nie mlieko, ani ovoie. Ak to bude pokracovat, chod na detsky urgent, male dieta sa vie rychlo dehydrovat a to je nebezpecne.
@anonym_autor na rotavirus je očkované? Robil dr testy či nejde o tento vírus?
@anonym_autor Škoda, že nedojcis.
@anonym_autor nám zabral ryzovo mrkvový odvar. Samotné to nechcela piť tak som jej do toho urobila čaj alebo mlieko
@anonym_autor Škoda, že nedojcis.
@anonym_9eb06b pokial je to akutne a silne, ani dojcenim si nepomoze, treba viac tekutin
@anonym_autor nám zabral ryzovo mrkvový odvar. Samotné to nechcela piť tak som jej do toho urobila čaj alebo mlieko
@anonym_790eea aky pomer prosím mrkvy, ryža a vody?
@anonym_autor na rotavirus je očkované? Robil dr testy či nejde o tento vírus?
@anonym_1ed3d8 ano je očkovaný, dr mu len crp bral a vyšetril fonendoskopom a ručne stlačal brusko a kontroloval ci nema známky dehydratacie
@anonym_autor kinedrilove čipky treba si dať predpísať
@anonym_790eea aky pomer prosím mrkvy, ryža a vody?
@anonym_autor ja som dala lyžicu ryže a jednu takú strednú mrkvu. Zaliala pol litrom vody a po dovarení doliat dojčenskú alebo prevarenu vodu to čo sa vyparilo nech je znovu pol litra. Najprv som varila polhodinu ryžu a po pol hodine pridala k tomu mrkvu. Ak chcete môžte dať dve lyžice ryže a liter vody ono to vydrží 24 hodín v chladničke keď tak 🙂 skoré uzdravenie malickemu
Uz včera cez den aj mlieko pil, všetko ok a v noci sa zas dogrcal aj so žlčou.. baby mňa už porazi, o utorka noci prebdené 🤦♀️

Ja, teda neviem ale taketo male dieťa by malo byť v takomto pripade hospitalizovane na infuziach.