icon

Cukrovka u detičiek

13. sep 2022

Mamičky malých cukrovkárov, prosím, ako sa u vašich detí prejavovali prvé príznaky?
Moja 6 ročná dcéra začala z ničoho nič piť o dosť viac, ako bola zvyknutá. Váži 20 kg, podľa tabuliek by mala vypiť cca. 1,5 l vody denne, ona však vypije aj 2 l a viac. Samozrejme aj viac chodí na WC, v noci nie, ale ráno sa budí na to, že jej treba cikať. Včera som ju vzala k pediatričke, čakala som, že jej vezme krv, ona jej však len skontrolovala moč testovacím prúžkom, samozrejme bol čistý. Povedala mi, že takto sa cukrovka neprejavuje a že sa mám vrátiť, keď to bude pretrvávať aj po skončení leta. Pritom v júly boli teploty oveľa vyššie a toľkoto nepila. Som už celkom na nervy. Myslíte, že panikárim, alebo to mám riešiť ďalej?

kittykat22
13. sep 2022

2l vody a viac je teda neuveritelne vela na tak male dieta. Zavolaj pediatricke, ze chces krvne testy. Nechcem byt nejaka hnusna, ale aby im ruky neodpadli z jedneho odberu.
Ach ...

autor
13. sep 2022

@kittykat22 mozno su to 2,1 l teda nemyslela som to tak, ze 2,5 -3. Ale tiez mi to pride vela, hlavne ked doteraz tolko nepila ani nahodou

kittykat22
13. sep 2022

skus pockat 2-3 tyzdne a uvidis. Chapem, ze ta to znepokojuje.

autor
13. sep 2022

@kittykat22 no druhy tyzden to uz trva, fakt zacinam byt na prasky

kittykat22
13. sep 2022

ale pocuvaj, ja citam, ze pri vysetreni mocu, by sa tam ukazala glukoza pri 1 aj 2 type cukrovky. Tak mozno je to fakt len faza. Ved pockaj tyzden, dva a uvidis. Nerastie? Moj syn ked rastie tak jedava aj 8x do dna - normalne nas ide zjest aj s topankami. Narazove zmeny su u deti bezne.

autor
13. sep 2022

@kittykat22 no mne sestricka u dr povedala, ze v moci by sa to ukazalo, ale az ked to trva dlhsie

kittykat22
13. sep 2022

tak sa neboj. Pretoze keby to bolo fakt vazne, tak to v tom moci najdu. Mozno je to fakt len faza. Neboj. Ono je tych priznakov viac. Hod sa do kludu trosku - nie, aby si este ty dostala infarkt 🙂

lorin29
13. sep 2022

Tak jej skus vyšetrit moč týmito pruzkami

luliu
13. sep 2022

Môj syn vypije tak 4l a diabetik nie je 😉

lenka1993
13. sep 2022

Nemôžeš kúpiť glukomer a merať glukozu na lacno ráno ?

autor
13. sep 2022

@lorin29 a co konkretne meraju tieto pruzky? Mam doma ine, je tam glukoza, tu mala ok

autor
13. sep 2022

@luliu ja tomu samozrejme rozumiem, ze kazdy organizmus ma ine potreby. Ide mi skor o to, ze doteraz vobec tolko nrpila a zrazu zo dna na den zacala a to uz nie su ani horucavy...

autor
13. sep 2022

@lenka1993 no asi to aj spravim, kedze dr ma totalne odbila

panizima
13. sep 2022

Aj veľa moci?

lenka1993
14. sep 2022

Normálna glikemia je od 4 do 5.8. Ak by nedajbože diabetik bol tak ju bude mat oveľa vyššiu. Držím palce. Daj potom vedieť.

laurikagab
Autor odpoveď zmazal