icon

Dá sa akútna borelióza u detí vyliečiť?

polariso
21. nov 2023

Máte niekto skúsenosť s akútnou borelyozou u 8 ročného dietata. Bola nám zistená dnes...krv bola brána kvôli chorobe ci nemá chlamýdie...a vyšlo toto borelyoza..
Nemám šajnu o tom ze by mal kliešťa. Dá sa z toho vyliečiť.. co to obnasa? Ďakujem

palculienka40
21. nov 2023

@polariso uvidite ci daju atb. Ale aj popri atb. mozete davat PM chlamydil extra, zabera super aj na boreliozu. Len treba dlhodobo. Na ich stranke maju aj velke balenie, ktore sa viac oplatia. Purus meda.

suesi29
21. nov 2023

@polariso syn mal pred rokom v novembri borelyozu. On sice mal aj flak na zaklade, ktoreho sme prišli nato, ze ma borelyozu. Takisto som nepostrehla zeby mal kliešťa. Lekarka vravela, že to nemusí byť len od kliešťa. Nasadila ATB na 3 týždne. Potom kontrola z krvi či už je preliečený. On bol tak už ďalej nemusel brať ATB. O pol roka o5 kontrolné odbery. Či je všetko v poriadku.

scila
21. nov 2023

@polariso aj komáre prenášajú.
Kamarátkyn syn mal boreliózu keď mal 6 rokov, ATB mu zabrali, už je to 5 rokov, je bez následkov.

simca06022011
21. nov 2023

boreliozu... mohol dostat z akehokolvek postipania. Aj kliesta a nemuslei ste o tom ani vediet. Dostane ATB, je dost mozne ze na dlhsie, na vasom mieste sa pytam na dobre infekcne, ak mate v okoli. Lebo ti lekari to liecia trosku dokladnejsie ako prakticky lekar. ATB dlhodobnejsie, kontorly krvi tiez robia az kym neklesnu hodnoty.
samozrejme je to liecitelne, moj chlap mal taku borelku, ze ostal do mesiaca od kliesta ochrnuty na pol tvare, zasialnute nervy, ocny nerv... pol roka pnka, atb intravenozne dostaval, potom este aj normalne bral, vela vitaminov a kadecoho. A bez problemov teraz. Dlhsie bol unaveny, zoslabnuty potom, ale uz je to ok.

monillia
21. nov 2023

Pred cca 20 rokmi som zo dňa na deň prestala chodiť, po sérii vyšetrení mi bola potvrdena borelioza, nie som si vedoma žiadneho kliesta. Bola som preliecena ATB.Odvtedy všetko relatívne ok

diewcatqoo
21. nov 2023

Uz davno neplati, ze boreliozu prenasa len kliest.

medicka_lucia
24. nov 2023

Nebojte, dobre ze sa to podchytilo včas. Da sa to úplne vyliečiť antibiotikami.