Dá sa rozpoznať hypersenzitivita u dvojročného dieťaťa?
Ahojte, je to ešte možno skoro hodnotiť ale dcéra bude mať za mesiac dva roky, obvodná doktorka hovorí že je hypersenzitivna.
Dcéra je taká že ju všeličo rozhodí, zmena v režime, napríklad že sa kúpa každý deň a jeden deň sme vynechali lebo nešla voda tak bola nervózna a nemohla tri hodiny zaspať. Nemá rada kontakt, vadí jej veľa ľudí, pred mesiacom sme boli na oslave neterky, bolo nás tam dokopy 10 a dcéra nechcela byť v obývačke, plakala, ťahala nás preč tak sme boli vonku. Vadí jej napríklad keď sme menili tenisky za čižmy, ťažko sa obuvala niekoľko dní, celkovo zmeny nesie ťažko. Nenapadá mi teraz všetko čo robí ale myslíte že sa už dá hovoriť o hypersenzitivite? Alebo to je bežné u takýchto detí?
@modrykolibrik ako sa to bude zhoršovať?
Myslím to tak,že v práci môže mať problémy prijať kritiku. Bude možno zle znášať zmeny v živote napríklad keď sa odsťahuje od rodičov atd
moze byt, mojasa takto spravala v detstve a neskor jej dg. aspergerov syndrom ale nikdy nemala zachvaty ako ine deti
Moze byt, vysla o tom dobra kniha, vysoko citlive deti od e. Aron. Su tam dobre tipy, ako s tym pracovat. Ja som tiez aj syn a u mna je to praveze vekom lepsie. U syna este uvidime 🙂
Ano da sa to rozpoznat uz takto skoro. A do istej miery je to bezne u takychto malych deti ale podla mna to co popisujes bezne nie je.
Mame kamarata rovesnika a jemu potvrdili hypersenzitivitu a to sa rozhodne napr. s nasim neda porovnavat hoc z casu na cas aj nas ma rozne prejavy.
Áno s vysokou citlivosťou sa ľudia väčšinou rodia, aj keď môže byť získaná počas života.

Skôr si myslím,že áno. Ja som hypersenzitivna a robí mi to v živote dosť veľký problém. Čím bude strašia tým to bude horsie