Dávali ste upraviť uzdičku v ústach bábätku?
Dávali ste upraviť uzdičku v ústach bábätku? Kvôli čomu sa to zvykne robiť a je to veľký problém?
@beata_k ale áno robilo, mam takmer 17 ročného syna a už vtedy sa to robilo. Dokonca si ako decko spomínam, že mi chceli "podstrihnut" jazyk, mala som asi 4-5 rokov, lebo som mala zlu výslovnosť.
@beata_k Poznám veľa detí ktoré boli v kontakte s laktačnou a neodporučila to ani jedna. Moju malú videli tri, ďalšie v pôrodnici a tiež každá povedala, že nie je treba. Tak asi až taká pravda nebude ani to, že to robia do radu každému, ktoré vidí laktačná. Myslím, že odborníci asi vedia kedy je to potrebné. Ja mám po tridsiatke, v tých časoch laktačné asi ani neboli a jazyk podrezaný mám.
@beata_k mme mojmu malemu to zistili v porodnici. Za 2 sekundy bola prestrihnuta a on este aj popritom spal 😃 bol taky spachtosko.
Mne to bolo tiež odporučené, ale pritom malý sa prisava celkom dosť, ak ho chcem odpojiť, ide to celkom ťažko.. čo som čítala tak deti ktorým to treba robiť sú slabunko prisate a ľahko sa dajú odpojiť, je to tak? Neviete?
Nie, deťom sa to nerobí len preto, lebo sa zle prisajú počas kojenia, len sa veľmi často na to príde práve vďaka tomu. Ako píšu dievčatá, môže to spôsobiť problém s výslovnosťou v neskoršom veku, dieťa nevie správne artikulivať. Kamarátova dcéra bola kojená dva roky, bez problémov. Neskôr musela navštevovať logopéda a až vo veku šesť rokov jej museli strihať uzdičku práve kvôli výslovnosti. A takéto zákroky je podľa mňa lepšie robiť kým je dieťa malé, ani si to nebude pamätať, ich malá sa toho veľmi bála. Bábätku mamičky ktorá so mnou bola na izbe v pôrodnici to robiť museli, tiež sa toho bála tak ju sestra schladila, že náušnice jej ale dávať chce, a tohoto sa bojí. Do pár sekúnd bolo po všetkom, aj po malom plači.
Ked to povedala laktacna,zasmiala som sa a nedlaa urobit.Rozprava normalne... Dojcili sme sa normalne..Ked to povedala doktorka na novorodeneckom,dala som prestrihnut. ;) Rozprava a dojcila som.. ale tak este sa stale ucia komunikovat. ;D
Môjmu staršiemu synovi strihli uzdičku hneď v pôrodnici....dojičila som ho 2 roky....lenže buď mú tú uzdičku strihli málo, proste keď mal 5 rokov nevedel vysloviť "r" . Logopedička ako prvé skontrolovala uzdičku a mal ju prirastenú poriadne, takže mu ju strihali 2x v celkovej anestéze a po týždni od operácie povedal čisté "r" 🙂
malému strihali ešte v porodnici na odporúčanie lekárky, pozrela mu to aj lekárka, čo robila zákrok, či naozaj treba... neprisal sa ani tak
Nám prestrihovali uzdicku hneď v pôrodnici nikto sa ma.nic nepital iba keď mi malú doniesli z vysetrenia mi povedali že to urobili a prečo
Nám tiež v pôrodnici ( spodnú) ale nastrihli ju slabo a museli sme ísť ešte raz (spodná ale aj vrchná). Trvalo to pár sekúnd no nepomohlo to k tomu aby sa mala lepšie prisala a nerozkojili sme sa 😬Boli sme u vyborného chirurga v Rači (p.Hochel) naozaj príjemný a vedel čo robí. Môžem len odporučiť 😊Ak by si mala nejaké otázky kľudne napíš 😊
Mozem vediet kto ti to odporucil?

U bábätka to môže spôsobovať problémy s prisatím. Neskôr problémy s výslovnosťou, nesprávny rast zubov. U novorodenca je to nebolestivý, jednoduchý zákrok. U väčších detí sa to už robí na krčnom, je potrebná lokálna anestéza, môže to viac krvácať.