icon

Dávkovanie Smecty pre 8 mesačné dieťa

10. nov 2021

Vie niekto poradiť?

oblecenie99
10. nov 2021

Môj mal rok a pol, keď sme mu dávali, do malého poldecoveho pohárika s Luckou celý sacok, denne aj 3 krát, keď bolo najhoršie, ale podľa odporúčania pediatricky. V nemocnici dostával niekedy len polovicu sáčku a tam to nijako neriešili, že do čoho, či čaj alebo vody dávame, a ze do akého množstva, merali sme fakt len od oka,nasypala som do zvyšku čaju vo fľaši a vypil ju. Ja by som hneď ráno zavolala lekárke,poraditvsa,alebo v najhoršom sa spýtať v lekárni, lebo to závisí aj od tej hnačky, že aká je ako dlho trv a pod. Je ešte taký iný prášok ako smecta, tasectan sa vola.. Je vyslovene aj pre maličké deti, netuším, či aj pre 8 mesačne, tuším ze áno, ale tiež by som sa poradila s lekárom.. Ale ten vo všeobecnosti deti lepšie zvládajú, môj smectu doslova zbožňuje, to mal aj obdobie, keď nič nechcel piť, ale so smectou nemal žiadny problém, ale väčšina malých detí ju odmieta. Držte sa, my sme zažili v lete také prehnackovane obdobie, s dvoma hospitalizáciami, že to neprajem nikomu, odvtedy ma chytá panika, keď ma malý redsiu stolicu. A naozaj si dávajte veľký pozor na pitný režim.

autor
10. nov 2021

@oblecenie99 chytilo ho to večer a teraz z neho doslova tečie voda a ešte aj teplotu má. Ráno zavolám pediatričke ale dovtedy mu dám aspoň trochu tej smecty do ryžového odvaru len som chcela vedieť či sa to vôbec tak malému môže dať, lebo to nie je možné taká riedka stolica. Ďakujem že si zareagovala aj v takú hodinu 🙏

oblecenie99
10. nov 2021

Som tiež hore od druhej, môj začal kašľať, a to teraz bol 2 týždne doma a po dvoch dňoch! v jaslickach to vyzerá znova na chorobu, tak mam stres ale najmä nervy z toho.. Držím palce aby sa zo zlepšilo. Môžeš trosku skúsiť, dostali ju aj také malé deti v nemocnici, ale dávkovanie fakt netuším 🤷‍♀️ Kúpte si aj "kulíšek", ten môžu aj bábätká, je to tiež taky prášok, ktorý sa dava do vody, slúži na dopĺňanie minerálov, ktoré dieťa pri hnačke stratí,chuti to hnusne, ale snáď to vypije, aspoň po lyzickach. Doktorka ráno poradí. Držte sa