icon

Dcéra v noci dvakrát zvracala. Čo jej pomôže?

19. máj 2022

Ahojte dcéra mi v noci dva krát zvracala. Aký liek jej mám dať? Najlepšie keby bol v sirupovej forme lebo tabletky ešte nevie prehĺtať.

terina25
19. máj 2022

Na vracanie len dieta a pit vela tekutin. Ale davat len po lyzickach a casto.

juliet86
19. máj 2022

prevarena mineralka po lyzickach. ziadne lieky. tekutiny. voda caj. a ak bude bez vravania par hodin a citit sa dobre tak lahka dietna strava. sucha ryza uvarena mrkva/jablko

endzi83
19. máj 2022

Ak už aspoň hodku dve nevracia tak len diétu, má podráždený žalúdok. Ak ju ešte napína na vracanie tak by som nedávala nič, poprípade z lekárne kulisek, aby nebola dehydratovana.

autor
19. máj 2022

@juliet86 a prevarena čistá voda ? Nemám minerálku a bojím sa ísť s ňou do obchodu aby ju znova náhodou nenaplo

patka06
19. máj 2022

Hlavne nedávať vodu, miesto nej jemne osladený čierny čaj po lyžičkách
Na zastavenie zvracania po lyžičkách Coca- Colu klasickú čevenú s trochou soli, ak máš doma môžeš dať aj Kinedryl

patka06
19. máj 2022

Ak už nezvracia, postupne pomaly doplňať tekutiny čiernym čajom alebo rehydratačným nápojom, po 3-4 hodinách bez zvracania opatrne môže jesť - slané tyčinky, suché staršie pečivo ..a pod. Dietu by som dodržiavala min. 1- 2 dni

nikpa
19. máj 2022

Smectu, hylak alebo aspon volake probiotiká. Diétna strava keby bola schopná jesť a hlavne piť, aj keď len po malych lyžičkách.

uriva
19. máj 2022

Ja mám pre takéto prípady doma Kulíšek - to je aj pri vracaní, aj pri hnačke. Pomáha to udržať vodu v tele - stačí po lyžičkách tiež dávať: https://www.pilulka.sk/kulisek-10x6-8-g?gclid=E... . A presne - dve hoďky ideálne nič nejesť/nepiť a potom pomaly a najlepšie nejaké minerálnu vodu či Coca-Colu, čistú radšej nie, maximálne tak riediť tie bublinkové vody ňou.

doominicka
19. máj 2022

Ahoj,mne keď dcérky zvracali dala som im do čistej vody popuceny kinedril .
Vždy nám to pomohlo 🍀🙏