Dcére vypadajú šošovky
Ahojte baby, mám na Vás takú menšiu otázočku. Máme menší problém tak sa tu na vás obraciam. Moja dcéra bola u očného a máme šošovky. No lenže tu je problem. Nevieme ako ich dať stále nám vypadávajú, keď sa nám ich aj podári nasadiť ona mi zadrie že tam má chlp. Ja už toho mám fakt dosť. Aj ja si potrebujem večer vyložiť nohy a vydýchnuť. No nie! Keď mám od malého pokoj začne ona so šošovkami. A stále omiela to isté šošovky, chlp a stále dokola. Ja som očnému hovorila nech dá okuliare a on nie nie. On chce šošovky. Za nás keď sme boli mladí takéto nič nebolo a nebol žiaden problem. Mám týchto nových veci plné zuby. Nejaké rady baby? Už som zúfala.
@biomamina78 chod naspäť a nech Jej predpise okuliare. Alebo chod k inému ocnemu
@biomamina78 koľko ma dcera rokov? Podľa mňa jej nesadli.. A ze ma na nich chlp? Ked ju da na prst, vidí ci na nej niečo má. No chce to cvik v nasadzovaní
Ocny lekár vas nema co tlacit do kont.sosoviek, to co je za debo s prepacenim. Vysvetlil dcere vobec ako ma manipulovat so sosovkami, ktorou stranou si ich ma vkladat atd? Ja nosim sosovky uz asi 10rokov v kuse a veru zaciatky neboli lahke. Tiez som mala zo zaciatku pocit ze ma nieco reze v oku. Hlavne hygiena je tu prvorada aby si cosi nezaniesla do oci, kolko ma dcera rokov? Fungovat sa s nimi da plnohodnotne, pokial to clovek vie, moze zajst do nejakej optiky kde jej vsetko vysvetlia. Pripadne moze nosit na striedacku s okuliarmi, aby mala istotu ze si moze prehodit, ked uz ma toho plne zuby. Za mna je to zas super vec, uz by som nemenila s okuliarmi.
@biomamina78 Trvala by som aj na predpise okuliarov! Podla mna su aj pri sosovkach potrebne. Do podrazdenych oci sosovky nepatria, ak bude mat zapal, ci jacmen - rovnako. Plavat sa v nich neodporuca.... Na sosovky si treba zvykat postupne, nie kazdemu hned sadnu, treba skusit rozne druhy aj roztoky. Moze to trvat. Je to vsak super vynalez.
@biomamina78 ahoj, keď sú naruby, tak môžu rezať. Takisto jej nemusí vyhovovať značka, každé oko je iné, možno treba vyskúšať inú značku. Meral jej niekto zakrivenie oka? Aj tu môže byť problém, že nemajú vhodné zakrivenie. Toto všetko by mal vedieť zodpovedať odborník v optike, ideálne nájsť optiku, kde vedia aj zmerať čo treba. Čo sa týka očného, tak ten nemá čo dirigovať, či dieťa bude nosiť šošovky alebo okuliare. Takže by som mu to slušne oznámila, že si želám pre dcéru okuliare a nediskutovala by som s ním o tom (ak teda nemá nejaký špeciálnu diagnózu, respektíve dr. by to vedel normálne odôvodniť, prečo šošovky). Neviem koľko má dcéra rokov, ale u nás očná predpísala recept na dioptrie a až v optike sme riešili, či okuliare alebo šošovky, nie u očnej...
Nečítala som všetky odpovede. Nosím kontaktné asi od šiestej alebo siedmej triedy základnej školy.
Aj pri sosovkach by mala mať okuliare do rezervy. Zabudnu sa kúpiť, infekcia očí proste čokoľvek sa môže stať treba mať okuliare. Očný lekár by to sám mal navrhnúť a nie, že on nechce.
Existuje aj aplikator kontaktných šošoviek, možno by ho mohla vyskúšať, nebude ich špiniť rukami. Môže ju rezať aj roztok, ja napríklad neznesiem roztok renu. Ak si ich dáva dlho do oka, viackrát môže mať už podráždené oko a preto ju páli. Predávajú kvapky do očí na zvlhcenie, ktoré sa aplikujú aj pri nosení šošoviek. Možno by pomohli.
Ak budete kupovať kvapky odporúčam kúpiť také, ktoré sú vo viacerých maličkých ampulkach. Vždy sa minie jedna celá, sú drahšie, ale v konečnom dôsledku sa oplatia, pretože kvapky majú po otvorení krátku životnosť a treba ich vyhodit. Tiež sa nesmie dotknúť rukami, či okom toho kvapatka. Takže zvlášť pre deti je lepší ten ampulkovy systém.
@biomamina78 to je fajny blud, sosovky vobec nie su take dobre, lekari preferuju okuliare, oko dycha, ja nosim sosovky, ale hned davam dole, ked mozem, sla by som do okuliarov, ked sa da, a ak nie, mohla nesadnut velkost, treba skusit ine, mna tiez ine skriabu co su trosku vacsie
@biomamina78 ked ma dr do niecoho tlaci zoberiem sa idem prec chod inemu ocnemu co jej okuliare predpise
Neviem koľko má dcéra rokov, ale mala by sa to naučiť sama aj si ich nasadiť aj dať dole... poviem pravdu ja som sa to učila asi týždeň... prvý krát mi to trvalo 35 minút kým som nasadila jednu...teraz je to za 2 sekundy aj bez zrkadla...chce to len cvik... ľavou rukou odtiahnem dolné aj horné viečko a prstom pravej ruky šup do stredu oka...je to veľmi jednoduché...len to musí skúšať...ak má pocit, že niečo ju reže môže byť šošovka aj opačne nasadené... inak je dobre používať aj očné kvay s kyselinou hyalurónovou, ktoré sa môžu kvapkať aj pri nosení šošoviek....
...príde mi to trochu zvláštne, že výlučne šošovky a ešte pre dieťa ( iba ak by išlo o nejakú špeciálnu diagnozu(. Pred mesiacom som sa pýtala našej detskej očnej na šošovky pre dieťa a bolo mi povedané, že odporúčajú sa od 15 rokov, dovtedy iba ak príležitostne napr na šport.
Koľko má rokov? Na šošovky si zvyknúť to dá zabrať, nie je dobré nosiť ich stále, na striedačku je najlepšie s okuliarmi, čiže aj tak by som tlačila na to, že okuliare, šošovky vybrať, nasadiť a jedno s druhým to je na nervy.
@biomamina78 ahoj, nosim sosovky, ale najprv boli okuliare. Dcera ma okuliare, chcela skusit sosovky, nejak jej to zatial nejde a uspokojila sa s okuliarmi. Okuliare su zaklad, sosvky bud na sport, alebo do skoly a doma uz vybrat a mat okuliare a mas pokoj ☺️
Šošovky sú fajn, ale chce to cvik zo začiatku.Ak jej len teraz zistili problém s očami, určite by bolo lepšie okuliare na začiatku, aby si vôbec oko zvyklo na iné videnie. Nechápem, čo máte za doktora, lebo toto je veľmi neprofesionálne, ak ju núti len do šošoviek. A okrem toho, vždy musí mať aj okuliare v rezerve, pretože môže sa hocičo stat (podráždene oko, stratí šošovku,) pri nachladnutí napríklad ja nemôžem mať šošovky, dráždi ma to, takže vtedy okuliare si dám. Doktor nemá čo nútiť len a len šošovky!
Ruky aj šošovky musia byť čisté aby sa tam nič nezanieslo. Ak má pocit cudzieho telesa v oku, je možné, že ich má otočené nesprávnym smerom.
@biomamina78 dcéra má nejaký problém s rohovkou, keď musí nosiť šošovky? Nie každému to totiž vyhovuje... Možno jej nesedí značka a možno jej jednoducho šošovky nevyhovujú, a boli by lepšie okuliare... Ak nemá problém s rohovkou, tak nech šošovky nenosí. Možno treba nejaké kvapky na zvlhcenie oči... Asi ju to reze, možno ma suché oči.
@mikadooo máte pravdu ale on povedal že by bolo dobré šošovky. Ale asi s ňou zajtra behnem do optiky kúpiť nejaké tie brýle. Takto sa to nedá predsa. To ešte aj značku šošoviek aby si tá mladá vyberala. Prosím vás. Ja už som síce stará generácia. Toto sa za nás nedialo.
@papulienka48 vieme o tom svoje. Búchala vedľa v izbe po stole dupala. Ja dobehnem že čo sa deje. A ona slzy v očiach že si to nevie dať. Jaj božinku, tieto naše deťurence. 🙂
@simsalabim presne tak som mu hovorila, čo keď jačmeň alebo zapal. A on stále dokola to isté. Klasické okuliare sú proste najlepšie. Toto sú takí tí "odborníci".
@biomamina78 a očný lekár ju aj naučil ako si kontaktné šošovky aplikovať, vybrať a ako sa o ne starať? Napríklad mne očná lekárka schválila nosenie šošoviek s tým, že pôjdem ku kontaktologičke, ktorá mi všetko vysvetlila, pomohla s aplikáciou a aj vybrala vhodný typ šošoviek. Ale sama hovorila, že netreba nosiť kontaktné šošovky každý deň, občas nosiť aj okuliare 🙂
Ja osobne si nerada dávam šošovky prstami, kúpila som si na to určenú pinzetu a aplikátor...
Neviem si predstaviť, že by som kontaktné šošovky nosila od detstva... určite by som nebola v tom čase dôsledná v starostlivosti... Ale to záleží od disciplinovanosti a povahy dieťaťa 🙂
Ja nosím kontaktné šošovky 20 rokov a zo začiatku trvalo kým si na ne človek zvykne. Odporúčam kúpte okuliare a na vyskúšanie jednodňové šošovky.( Sú drahšie ale kým sa naučí s nimi robiť stačí jedno balenie) Nech strieda okuliare s týmito šošovkami. Keď bude mať počas dňa zlý pocit, pôjde si umyť ruky, šošovky vyberie ,zahodí a nasadí okuliare. Nebude s tým zápasiť a nebude jej to ľúto vyhodiť. Keď bude mať pocit že sa s nimi zzila, kupte jej šošovky mesačne.
Ja mam sosovky a ku koncu dna obcas zvyknu v oku rezat, akoby mi tam nieco spadlo.
Pretoze ked ich mas, sliznica oka ti neosycha tak rychlo, nevnimas to a menej zmurkas, hlavne ak pozerat tv, mobil, citas). Ibaze povrch sosovky je potom suchsi a to drie zvnutra na viecka.
Takze tam niekde je ten pocit, ze ta sosovka v oku reze.
Tiez zle umyvanie sosoviek (ak nemate jednorazove). Staci malilinka trhlinka (ani ju nevidis) na okraji a uz to skriabe.
Alebo ked ju aj dobre nasadis, ale ku koncu dna uz osycha, nedrzi dobre prilnuta v oku, a ked si posuchas oci, moze sa posunut a zacat tlacit.
Pomoct mozu umele slzy na kontaktne sosovky. Alebo striedat sosovky a okuliare.
A mne velmi pomohol peroxidovy roztok na cistenie. Udrzuje sosovku viac vláčnu a v ociach ju potom necitim.
@biomamina78 mne vypadli alebo som mala pocit, že tam niečo mám, keď som si ich náhodou dala naopak. Určite si ich nedáva obrátene vonkajškom dnu? Ale veľmi zvláštny ten lekár, samozrejme, že treba mať aj okuliare! Oko si musí oddýchnuť, aj "najvodnatejšia" šošovka ho v nejakej miere bude vysušovať.
Tu je ako vyzerá šošovka otočená správne a nesprávne. Plus je na nej aj nejaké číslo alebo niečo podľa čoho viete, že je správne.
Okuliare musí mat. Nemôže mat iba šošovky 🤦🏽♀️ Šošovky sa ani neodporúčajú nosiť nonstop. Nie je to zdravé. Na výmenu áno. Skutočne s tým treba postupne, kým si zvykne. Po case ich môže nosiť stále častejšie.
@biomamina78
Tak ak mozem poradit, dieta by malo mat urcite diotricke okuliare a kontaktne sosovky ako doplnok. A taktiez nie na celodenne nosenie oci potrebuju aj oddych. Ak ich ma cely den v skole doma je dobre nasadit okuliare a oci nechat oddychnut. A ak aj pojdete do optiky vybrat okuliare potrebujete recept od ocneho aj koli dioptriam lebo sosovky a dioptricke skla malo kedy maju rovnaku dioptriu. Takze treba meranie od ocneho samostatne na okuliare a samostatne na kontaktne sosovky. A podla toho co popisuje ze tam pocituje stale nieco chlp a tak, tak moze byt nevyhovujuca znacka popripade nevhodny roztok na sosovky. A taktiez predpokladam, ze ju ucil aplikovat sosovky,ale zda sa ,ze aj s tym ma problem tak s tymto by vam v optike mohol pomoct aj optometrista. A este k tomu neprijemnemu pocitu alebo pocitu nejakeho chlpku v oku moze to byt aj unavou oci a preto ju sosovky mozu rezat a moze mat neprijemny pocit.
@biomamina78 ja sa cudujem, a to jej ich proste len predpisal a isli ste domov ? Ja ked som sa u mojho pytala na sosovky tak povedal ze ked chcem najskor mi da skusobne ukaze mi a natrenuje som mnou ako spravne davat a vyberat…a plus ina vec mi nesedi aj ako dievcata pisu sosovky sa nie vzdy daju nosit nonstop ja by som ked tak volila kombinaciu ze treba mat aj tie okuliare v zalohe
@biomamina78 Treba mať čisté ruky a hlavne dat pozor, aby sa nenasadili opačne. Okrem toho, lekár mal spraviť ,,skolenie'', teda aspoň moja dr.mi spravila normálne školenie ako si ich nasadiť aj vybrať. Zozaciatku som bojovala hlavne s nasadzanim, ale to časom príde do ruky. Ale nove šošovky mi idu vždy horšie do oka 🤷♀️

Koľko ma dcéra rokov - na šošovky si treba zvyknúť možno jej nesadli - moja dcéra ma okuliare a je spokojná zmeňte očného veď on vám nemôže diktovať čo chcete