icon

Depresia u detičiek

8. máj 2022

Dobry den. Mam dieťa, teenegera s depresiou. Existuje nejaky letný tábor pre takéto deti? Alebo mi poradte pre neho program na leto...

luccija
8. máj 2022

Ľudia s depresiou by nemali prudko meniť miesta pobytu.Je zalieceny je mu lepšie?trúfa si na to nebudu mu vadiť cudzí ľudia?
Koľko má rokov?tak bežný tábor podľa toho čomu sa venuje zvieratá, šport...brigádu ešte nemôže mať?

autor
8. máj 2022

@luccija brigadu ešte nie. Chodime zatial psychologovi, ešte 2 sedenia a ak nebude lepšie, pojdeme k psychiatrovi. Ja potrebujem vymysliet nejaky program na leto....

luccija
8. máj 2022

Určite by som dieťa, ktoré sa necíti psychicky dobre neposielala do tábora.Doteraz chodil rád?

0silvia0
8. máj 2022

Ma nejakeho super kamosa s ktorym si rozumie? Ak ano, vymyslela by som nieco kde by bol aj on.

mimka1402
8. máj 2022

Mňa zastihla depresia v teen veku. Neviem aký vek máš na mysli, ale tábor by som neodporúčala. V depresii som ledva tolerovala rodinu a blízkych kamošov, pri cudzích by som to nezvládala. Ja som vtedy vyhľadávala samotu, max najlepšia kamoška mi bola oporou.
Neskôr aj psík, lebo ma zamestnal...
Odpichla by som sa od toho, čo mal úprimne rád a samozrejme sa ho pýtala

savanna
8. máj 2022

Ak ma depresiu, nenutila by som ho silou mocou do ziadnych aktivit. Ak to je take zle, ze bude potrebovat liecbu antidepresivami, tam treba pockat, kym AD zaberu, az potom treba zacat s aktivitami. A niekedy treba vyskusat aj niekolko druhov, kym sadnu. Dovtedy by som volila len nejake light aktivity - prechadzky, rozpravanie sa, zakladny rezim.

vanda323
8. máj 2022

Ahoj ja síce už niesom teen...ale mám depresiu, a teda poviem ti že niesom schopná ísť na dovolenku ani...
Proste nezmením miesto pobytu....
S deťmi chodievam na výlet denne....ak sa mi nedá ani to ide len muž s nimi

snehulak77
8. máj 2022

Ako bolo vyššie, ja by som len doplnila, že ten psík by vôbec nemusel byť zlý nápad. Ak má vzťah k zvieratkám, tak cvičenie, venčenie by ho mohlo pozitívne zamestnať. Keď majú ľudia s depresiou zodpovednosť za inu bytosť, tak to niektorým veľmi pomôže. Ale treba sa opýtať aj psychológa, ktorý s ním hovorí, čo si o tom myslí

3009
8. máj 2022

Určite nie tábor alebo dovolenka. Človek s depresiou to nedá. Nechci ho niekam odložiť, že mu bude medzi deťmi lepšie. Nie, nebude. On sa musí zaliečiť a tak po 2-3 mesiacoch po bratí AD ak bude vládať nejaké aktivity mimo domu. Ináč mu ešte viac uškodíš.

kacena4
8. máj 2022

tabor urcite nie moze sa zhorsit stav skor by som mu dopredu pripravila denny harmonogram co treba robit a nechala mu cas aj pre seba popr. denny tabor v obore co ho zaujima

ummimaryam
8. máj 2022

Ak ho len tak pichnes do tábora aby mal 'program na leto' tak mu zhoršis stav. S clovekom s depresiou sa nejedná ako so zdravým jedincom. Skús ho vytiahnuť na krátke prechádzky okolo do domu, do prírody. S tebou, nie cudzymi ľuďmi ktorí ho určite budú šikanovať za jeho problémy.