icon

Deti so psychickým postihnutím

9. mar 2023

Ahojte. Je to len uvaha, zamyslali ste sa niekedy preco je tak velmi vela deti s dusevnymi poruchami? Ja viem, ze to tu nevyriesim, len by ma zaujimalo preco sa to deje, ze niekto sa narodi zdravy a niektore maminky sa trapia. Napadlo ma to v suvislosti s dvomi incidentmi, dvaja chlapci asi 12rocni, jeden s tourettovym syndromom hucal na cely kaufland a jeden dnes si buchal hlavu o stenu. Normalne som citila s tymi maminkami. Uplne obdivujem, ze sa tych deti nevzdaju. Da sa tomu vobec nrjako predist, aby sa take poruchy nerozvinuli?

annm81
9. mar 2023

Je to rovnaké ako s fyzickým postihom - niekto v genetickej lotérii vyhral, niekto má smolu. A rovnako ako pri fyzickom hendikepe, aj tu platí, že niečomu sa dá predchádzať počas tehotenstva (napr. endemický kreténizmus), niečomu počas ranného detstva (málo podnetné prostredie), niečomu dokonca v dospelosti (úrazy, starnutie mozgu), ale prevencia nám na všetko nestačí.

araavdva
9. mar 2023

Netuším prečo to tak je. Mám dcéru má aspergera, ADHD a poruchu pozornosti. Áno mala som depky s toho ale potom sa niečo vo mne zlomilo, že veď je úplne zlatá a je moja a urobím všetko pre to aby mala skvelý plnohodnotný život. Prijala som situáciu a samozrejme aj ju celým mojím srdcom presne takú ako je. A viem že je veľa rodičov čo to majú stokrát horšie a ja ich obdivujem ako to dávajú.

marca12
9. mar 2023

Obdivujes,ze sa tych deti nevzdaju? Fuuuha to je aka uvaha. Ako by sa ich mohli vzdat? Akoze zaniest ich do detskeho domova alebo ako sa ich maju vzdat? Oni to maju tak tazke laska,nenavist na tenkej hranici. V jednu chvilu mas nervy,zufalstvo a v zapati ich milujes najviac na svete. Nevedela by si sa vzdat choreho dietata.

alandra
9. mar 2023

Dcéra je autistka,a to pri narodení nevidíš.Či ako? Normálne ma to nasralo,že obdivuješ ženy čo sa nevzdajú svojich detí.... To ako čo je,si uvedomuješ že tie deti sú tiež milované ako tie zdravé?? Normálne mi tlak zdvihlo pri takej kravskej úvahe!
Či ked sa nedaj bože u Tvojho dieťaťa alebo vnúčaťa prejaví nejaké psych.postihnutie tvoje odporúčanie bude vzdať sa dieťaťa nech máme všetci v pohode život?

domka222
9. mar 2023

🤦‍♀️Dosť blbo napísané. Vieš, dieťa nie je vec, že ho po čase dáš na reklamáciu. Veľa z nich má to šťastie, že sú milované také aké sú

xsuzannex
9. mar 2023

Alebo mas take pripady ze mas zdrave dieta a pri porode ti ho skoro odpravia.. a nasledky su uz na cely zivot. Toto je ta nespravodlivost 😔