icon

Detská chirurgia, kde riešia vpadnutý hrudník

rebekamarcusko
24. máj 2022

Tak objednala som syna na detsku chrirgiu,termin mi dali 15.12.. sestricka mi cez telefon nadiktovala co vsetko si mame priniest. Ekg,spirometria a este bejaku metriu. Ked som sa pytala na ekg ,ze kde mi ho spravia,povedala,ze to nech riesim s obvodnou.kedze spirometriu si viem vybavit u imunoalergologicky,to som sa ani neoytala. Volam obvodnej kvoli ekg a tam mi zas povedia,ze to takto nefunguje a oni mi musia dat papier o ake doplnujuce vysetrenia ziadaju na chirirgii. A ze tam mam ist uz buduci tyzden v utorok a vybojovat si to. Tu dalsiu metriu co som jej absolutne nerozumela si mam vraj vybavit u nich ba kramaroch s klapkou 588 na ten den,kedy sme objednani toho 15.12. To ze ortoped odporuca ct,tak k tomu som sa ani nedostala .Prosim vas,nemate nejake skusenosti s nejakou sukromnou detskou chirurgiu,kde riesisa vpadnuty hrudnik? Radsej si za to zaplatim ako cakat pol roka a este sa motat medzi obvodnou a kramarmi

luccija
24. máj 2022

@rebekamarcusko skúšali ste to už riešiť u fyzioterapeuta?Dcerin spolužiak rýchlo vyrástol a mal vpaceny hrudník cvičil poctivo 2x týždenne s fyzio a má to oveľa lepšie.Asi by som sa poradila s pediatrickou

rebekamarcusko
autor
24. máj 2022

@luccija no ona nas poslala ortopedovi a ten na tu chirurgiu. Zajtra idem s najmensim fyzioterapeutke,tak tam aj objednam tohoto najstarsieho. Ale chcela som mat istotu,ze to ma v poriadku. A nezasahuje mu to organy.

luccija
24. máj 2022

@rebekamarcusko veď áno chces si byť istá ..fyzio Ti možno poradí kam ísť.zavolala by som na chirurgiu, alebo choď osobne nech Ti pošlú do mailu ziadanku čo všetko potrebujú...ty si to môžeš zatiaľ dať spraviť a nečakať do decembra, ale nájsť inú chirurgiu kde naňho pozru

rebekamarcusko
autor
24. máj 2022

@luccija dakujem,no zatial som ho objednala na tie kramare a uz musim zatial vyriesit len to ekg. Dakujem pekne za reakciu 🥰

kvevka
24. máj 2022

Detská chirurgia Martin

kristina.jo
24. máj 2022

@rebekamarcusko Ahoj, my chodime so synom na hrudnikovu chirurgiu na Kramare (tato ambulancia je len raz za tyzden). Pretym ako sme tam isli nas ortopedicka poslala na plucne (ci ten vpaceny hrudnik nebrani dychaniu), kde nam spravili aj spirometriu a na kardiologiu (ci nezavadzia srdcu) a tam mu tusim urobili aj EKG. Ked sme prisli na tu hrudnikovu ambulanciu, tak tam, ze ukazte co vsetko mate a OK. Oni ho tam potom kadejako pomerali uz sami, vypocitali kolko asi cca este narastie a dohodli sme sa co dalej....

rebekamarcusko
autor
24. máj 2022

@kristina.jo dakujem ti velmi pekne. 🥰

jananovotna88
11. aug 2024

15 ročný má Vtáčí hrudník, prvý krát bol pozorovaný asi v 11 rokoch. Chodili sme dýchove rehabilitácie, fúkal balóny. Postupom puberty sa to nezlepšoval práve naopak, do toho prišli aj problémy s držaním tela, aj k zníženiu výkonnosti. A tak prišlo k tomu, že nás miestny ortopéd poslal na konzultáciu k Mudr Omanikovi- hrudnikova chirurgia.
Miestny ortopéd, hovoril o dlahe ktorá sa vloží pod hrudník a že operácia sa robí tesne pred ukončením rastu v druhej polovici puberty.
Prosím mamičky ktoré tu písali aj konkrétne o chirurgovi ktoreho som vyššie spomínala, keď sú ochotné aby sa mi ozvali, cez IP pošlem aj telefónny kontakt. Neuveríte, ale mám strach a pred očami otázniky. Možno by mi.pomohlo odľahčenie. Ďakujem

kristina.jo
11. aug 2024

@jananovotna88 Ahoj, my sme chodili k MUDr. Omanikovi ( a vlastne aj chodime, lebo ideme na vysetrenie aj s mladsim synom...) . Ta dlaha v hrudniku je len jedna moznost. Druha moznost je neivazivna metoda a to je taky podtlakovy zvon. Moj syn si vybral ten zvon. Este to ma len 3 mesiace, tak neviem este vyhodnotit..... Toto vsetko plati pre vpaceny hrudnik, neviem ako je to s tym druhym...🤷‍♀️

jananovotna88
11. aug 2024

@kristina.jo Ďakujem, o tom zvone som už počula, ale nikdy synovi neponúkli. Poctivo dýchacie cvičenia , balóny, plávanie aj fyzio absolvoval a horšie Dokonca aj chrbticu pokrivený. Je vyšší nadpriemer ako vrstovníci a športuje
Ďakujem, teda Dr. Omanik zhodnotí a ponúkne aj neinvazívne metódy?

kristina.jo
11. aug 2024

@jananovotna88 Ano, on ich dost preferuje myslim. Aj ten zvon sme uz potom riesili v jeho sukromnej ambulancii. On musi k tomu vypisat nejake papiere a z Nemecka sa to objednava. Ma Tvoj syn tiez vpaceny hrudnik?

jananovotna88
12. aug 2024

@kristina.jo Pectus carinatum , vtáčí hrudník, do toho sa mu zhoršuje aj držanie tela.
Vraj sa ešte musí absolvovať niekoľko vyšetrení , pľúcne atď?

kristina.jo
12. aug 2024

@jananovotna88 Ano, spirometriu, kardiologiu a antropometriu.

jananovotna88
12. aug 2024

@kristina.jo Ďakujem

jananovotna88
14. aug 2024

Zvon na tento druh deformácie nepomáha...

kristina.jo
14. aug 2024

@jananovotna88 Myslela som si.... 😟🤷‍♀️ Lebo on vlastne podtlakom zaha hore tu hrudnu kost.

jananovotna88
14. aug 2024

@kristina.jo uvidíme či to nemá vplyv na brušné orgány, tiež aj držanie tela to ovplyvňuje to sa mu zhoršuje. A 3 faktor je psychika
Ďakujem

jananovotna88
19. aug 2024

Začali sme chodiť na fyzio, kvôli skolioze, posilňovaním a cvikmi sa vraj to dá ešte upraviť, alebo zakryť. Tak tomu dáme šancu, ešte má len čerstvých 15 a operácia má čas. Len v prípade, že kardiologické, alebo spirometricke vyšetrenie poukáže na problém budeme to riešiť čo najskôr.
@kristina.jo ešte sa môžem opytat, antropometricke vyšetrenie je celkové alebo zamerané len na hrudník?

kristina.jo
19. aug 2024

@jananovotna88 Asi len hrudnika, je tam kopa udajov + uribili taky sken hrudnika. Neviem, ci sa teda planujete objednat u MUDr. Omanika alebo nie, ale ak ano, pocitaj s Tym, ze cakacka je vyse pol roka...🤷‍♀️

jananovotna88
19. aug 2024

My už máme po cakacke objednávali sme sa v apríli

jananovotna88
19. aug 2024

@kristina.jo Všimli sme si to v 13 a do toho aj problém držania tela, chodil cvičiť , všetko čo nám kázali. Na jar mal kontrolu u ortopéda a zhoršil sa mu aj hrudník aj už má skoliozu, vtedy nám už odporučil konzultáciu u Dr Omanika. Ako sa termín blížil narastal aj stres.Mimo to sme sa rozhodli podľa recenzií na športovú fyzioterapiu, kde hovoria že mu vedia pomôcť. Videla som aj dokument o tom. Syn okrem toho aj športuje je vyšší ako priemer 187 cm.