Diagnostikovanie ADHD u batoľaťa
Dá sa to zistiť aj u ročných detí a vyššie? Ako vám to diagnostikovali a kedy ? Môj syn má 16 mesiacov pomaly ale neobsedi, ešte nechodí. Nevie sa s ničím hrať dlhodobo všetko dáva do úst je stále v pohybe , keď ho niekto vezme na ruky hneď chce ísť dole na zem , proste nonstop ide s ničím sa nehrá dlhsie, všetko len pozrie odhodi zase pozrie zase odhodí. Nehrozí že by sme spolu pozerali knižku a ukazujem mu.
Ale veď to čo opisuješ, je úplne normálne. Konečne vie sám chodiť, nie je od teba závislý, tak skúma, všetko ho zaujíma, hlavne keď sa tam dostane sám, aj ručičky má zručnejšie tak proste skúma svet.
Opisujes uplne normalne zdrave dieta, neries diagnozy a hluposti a zebezpec mu dostatok pohybu a podnetne prostredie, na citanie kniziek este pride cas.
Opisujes uplne normalne zdrave dieta, neries diagnozy a hluposti a zebezpec mu dostatok pohybu a podnetne prostredie, na citanie kniziek este pride cas.
@hopatko podnetné prostredie ako to myslíš ? Ja mám pocit že už sa nudi s tými istými hračkami
Preco si myslis ze sa nudi? Najlepsie hracky su "nehracky" ako hrnce, vykladanie skriniek kredenca suplikov, teraz v lete cokolvek s vodou, aj na balkone, maly bazenik, prelievat vylievat oblievat, pieskovisko. Ja som v tomto obdobi robila mojej neposednej dcere rozne "prekazkove drahy" z matracov, gulickovy bazen, taka mala smykalka v byte, zvukove knizky... Toto je narocne obdobie, treba vydrzat, nemat prehnane ocakavania, neporovnavat, je to len faza, ktora prejde a pride nova, s novou vyzvou 🙂
Podľa mňa je to živé a zvedavé dieťa, ktoré chce skúmat a objavovať. Moj syn bol presne taký istý, nechcel byť na rukach len dole. V tom veku ako Vás už chodil a to len začalo... V kuchyni všetky skrinky vyhadzane, časom sme si stanovili, čo si môže zobrať a co nie. Hračky veľmi málo používal, väčšinou z domácnosti varechu a hrnce (kúpila skm detské plastové potraviny a tie varil), stipce, odmerka s troškou vody a prelieval na balkóne, podložke, kineticky piesok. Od 2 rokov ho začali albi knihy baviť. Teraz ma 2,5 roka a pohra sa aj s hračkami sám. Som názoru, že nie vždy treba hľadať diagnózu a zvlášť u tak malého dieťaťa, ktoré je len mozno viac,, zive''.
@anonym_autor dajme vsetkym detom nalepku adhd..

isto by som to nepripisovala adhd, takto to maju skoro vsetky deti v tomto veku. nemozes cakat od rocneho dietata, ze bude sediet a hrat sa s niecim hodinu. vsetko ho zaujima, chce objavovat. to by vsetky deti potom mali adhd 😀