Diagnóza pavor nocturnus
moj syn ma diagnozu pavor nocturnus prosim ak mate skusenost poradte ako sa toho zbavit.
ma pravidelny rezim spanku kazducky den davam pozor ale stale a stale kazdy den to uz nie je v poriadku a lieky ktore mu chceli podavat odmietam pretoze sa mi zdaju oblbovacie a nepotrebujem sa pozerat na dieta ktore nie je pri zmysloch ☹.vy mate skusenost?dakujem
@bibika8 , áno, menšia máva nočné desy, ale ona je epileptička na liečbe, takže po úprave dávok liekov sa to troška upravilo, ale tiež to nie je úplne. Každopádne mala stavy , kedy mávala des aj 2x za noc a takmer každú noc, teraz sa to zúžilo tak 1x z týždeň, cca. Samozrejme záleží aj od iných okolností. Nastúpila do škôlky teraz v januári , tak sa to zas prejavilo vo väčšej miere. Proste akonáhle je nejaký výkyv cez deň, tak sa to prejaví na spánku. A ináč u nás sa prejaví ako negatívny zážitok (napríklad frustrácia 3ročáka, lebo ....má 3 roky 😝 ) , tak aj pozitívny (stretnutia s kamarátmi, ktorých sme dlhšie nevideli).
Treba len veriť, že je to dočasná záležitosť a prejde to, ako prišlo. Sirup Sedalia ste neskúšali? Je to homeopatikum a keď sme ho dávali, tak mám pocit, že zabral, ale až po pár nociach. Nie hneď.
mate pravdu presne moze to byt zazitok aj pekny ale on to spracuje v noci na des.neskusala som zatial sme mali len kvapky na prirodnej baze ale nepomohlo je to kazdy den niekedy az 6krat.mame 10mesacne dievcatko a viete si predstavit jeden zacne a u druheho to konci.stale hore dole celu noc uz som vycerpana.trva to uz moooooc dlho a neviem kde hladat pomoc nasa doktorka mi asi moc nepomoze ja si myslim ze potrebuje doktora co sa tomu zaobera konkretne 🙂
dakujem za vas cas vazim si to ze som nasla niekoho s problemom ako mame my aj ked vy mate aspon dovod a viete odkial fuka vietor co my nevieme nic.dakujem za vasu odpoved velmi pekne 🙂

Ťažko veru, ťažko. Spánkova hygiena, režim, ale výsledok nie je 100%ný, stále sa môžu desy opakovať...