Diagnóza predčasná puberta u 5r dievčatka - ako prebiehala liečba u vás?
23. okt 2019
Ahojte, dcerke bola diagnnostikovana predcasna puberta vo veku 5r na zaklade sono prs a sono bruska u gynekologa. Ma zvacsene prsniky, aj vajecnik. Teraz cakame na endokrinologiu. Prosim presiel si niekto tymto a aku liecbu Vase deti absolvovali? Bolo robene aj RTG vysetrenie kosti a MR hlavy? Zaujíma ma aj stravovanie a zivotny styl. Dakujem 🙏🙏🙏
@aurori dobry den, nastastie u nas sa to zaobislo bez medikacie. Ale urobila som este vacsie opatrenia v strave, domacnosti, kozmetike atd. Paradoxne, ani do doby, kedy sa objavili priznaky, dcerka nejedavala kuracinu, nepouzivala som detske vlhcene obrusky, mala len prirodnu kozmetiku, no nastastie zvladli sme to potom aj bez liekov. Drzim palce a vela zdravia ☺️

@pivonecka Na endokrine sa dozvies urcite viac o liecbe podla vysledkov krvi a celkového stavu. No co sa tyka stravy tak - pokial mozno vylucit kuracie maso, nepouzivat pecivo starsie 1-2 dni, nepit napoje z plastovych flias. Podla hormonálneho obrazu sa potom nastavy liecba aby sa puberta pribrzdila, ani nie tak kvôli menzesu ale kvôli tomu pretoze by sa skor ukoncil rast a vyvoj dietata. Zase na druhej strane netraba panikarit. Je to dlhodoby proces a i ked sa zda ze objednanie a vysetrenia dlho trvaju, casu je dost.