icon

Dieťa má neobvyklé materské znamienko

evickuska
30. jún 2025

Ahojte dievcata, malinka ma na rucicke toto, od narodenia.
Pediatricka tvrdi, ze pigmentovy flak a budeme to sledovat. Nikto z rodiny ani predkov nic podobne nema. Mam taky flak ja pod lavym rebrom ale skor to vypada ako jazva a to ma po mne aj syn tiez pod pravym rebrom.
Mate niektora takuto skusenost, ze malo dietatko taketo znamienko aj ked nikto z rodiny nie?
Asi to znie hlupo, ale len ma to zaujima 🙈

Dieťa má neobvyklé materské znamienko
thirstymonk
30. jún 2025

@evickuska Ano, je to uplne normalne, znamienka sa tvoria počas života neustale... to, že sa materske znamienko dedi, je blud jak traky.

evickuska
autor
30. jún 2025
@thirstymonk

@evickuska Ano, je to uplne normalne, znamienka sa tvoria počas života neustale... to, že sa materske znamienko dedi, je blud jak traky.

@thirstymonk hej? je to mozne kazdy sa ma na to pyta a to co ma a odkedy a to nie je nebezpecne uz mi z toho obcas sibe 🤦‍♀️

babydesire
30. jún 2025

Moje deti maju tzv. latte znamienka a tiez neviem o tom, ze by ich niekto z rodiny mal..

ik70
1. júl 2025

Môj syn má velké cca 2 x 3 cm a také isté má aj svokra ale na inom mieste, takže sa asi dedí a tiež ho má aj švagor.

banalu
1. júl 2025
@thirstymonk

@thirstymonk dedia sa geny a s nimi aj mutacie genov, takze ano, mozes "zdedit" znamienko. Na rovnakom aj inom mieste. Taktiez spojenim genov teba a partnera moze vzniknut nova mutacia - to sa mohlo stat v pripade dietata na foto, ale aj nemuselo.. 4-5tu generaciu nasicb predkov si uz malokto pamata a kde mali ake znamienka.
Dedis rozne veci - chodzu, postoj, hlas, vlasy, oci, krivy palec na lavej ruke...

thirstymonk
2. júl 2025
@banalu

@thirstymonk dedia sa geny a s nimi aj mutacie genov, takze ano, mozes "zdedit" znamienko. Na rovnakom aj inom mieste. Taktiez spojenim genov teba a partnera moze vzniknut nova mutacia - to sa mohlo stat v pripade dietata na foto, ale aj nemuselo.. 4-5tu generaciu nasicb predkov si uz malokto pamata a kde mali ake znamienka.
Dedis rozne veci - chodzu, postoj, hlas, vlasy, oci, krivy palec na lavej ruke...

@banalu Znamienko ale nie je mutacia genov, ale pigmentový defekt. Mutacia genov je to až vtedy, keď sa z neho stane melanom. To nechceš.

banalu
3. júl 2025
@thirstymonk

@banalu Znamienko ale nie je mutacia genov, ale pigmentový defekt. Mutacia genov je to až vtedy, keď sa z neho stane melanom. To nechceš.

@thirstymonk geneticka mutacia su napr. aj pehy (hyperpigmentacia), nie len melanom 😉

evickuska
autor
3. júl 2025
@ik70

Môj syn má velké cca 2 x 3 cm a také isté má aj svokra ale na inom mieste, takže sa asi dedí a tiež ho má aj švagor.

@ik70 sranda u nas nikto 🤷‍♀️

evickuska
autor
3. júl 2025
@banalu

@banalu ano pravda ☺️

karlamon
3. júl 2025

@evickuska ahoj, maly ma presne takéto na kolienku.. Od narodenia.. Dr sa ma pýtala, či som sa nebuchla a nemala modrinu počas tehu.. A presne na tomto mieste som sa v cca 6tt buchla keď sme sa skoro vykotili z člna.. Vraj keď sa v tehu udres do modriny tak ostane bábätku znamienko, fľak 🤔