icon

Dieťa má teplotu a biele povlaky v ústach: čo robiť?

6. sep 2024

Dobry vecer,
Prosim o radu, dieta zacalo chodit do jasiel (17m) , a dnes ma teplotu cez 39, nejde zrazit paralenom, uz som nasadila nurofen. 6tu chorobu uz mala.
Vsimla som si ze ma biele povlaky v ustach, je este dojcena. Citam ze to moze byt kandidoza??! Odkial? Ja na prsiach nic nemam.
Dietatu nic nie je, normalne sa hraje, sali sa, beha, pije a papa.

Mate skusenosti co to moze byt?? Dakujem

katesocka
6. sep 2024

20 mesačná dcéra mala minulý a tento týždeň soor/žabu v ústach, z výteru jej vyšli kvasinky. Netuším, kde to nabrala, ale teda dr hovorila, že oslabená imunita, ruky dáva do úst, keďže jej idú zuby, ktovie 🤷‍♀️ Inak teda s týmto sme boli u dr v pondelok, dala nám prášok čo som zarobila s vodou a malá to 3 dni pila do stredy. A zrejme to súvis nemá, ale id včera má teploty, ale také že 39-40 stupňov a včera jej sirupy na teplotu vôbec nezaberali. Dnes mala 39,6 konečne aj sirup zabral a ďalšiu teplotu mala až po 6 hodinách, aj to už len 38,0

autor
6. sep 2024

@katesocka a pocka to do pondelka ci ist na pohotovost? Boli to?

lucia13022023
6. sep 2024

Môže to bolieť ale hlavne je to neprijemne, mne keď mal malý soor tak nechcel jest. Dr nám dala sirup a do dvoch dni bol ok. Tiež vravela ze z oslabenej imunity.

katesocka
6. sep 2024

Vieš čo? U dcéry som si všimla minulú stredu že má trochu biele pery. V ústach som nič nevidela. V piatok som si všimla už aj z vnútornej strany pier. Kúpila som jej takýto gél a tým natierala. Najprv to vyzeralo, že to pomáha, no v nedeľu už mala aj jazyk taký. V pondelok hovorila dr že to má už aj na hrdle. Či to bolo, neviem. Prvé dni malá jedla všetko doradu bez problémov, ale cez víkend už jedla trochu menej. V utorok sa to už zlepšilo. Ale napr keks keď som jej dala tak ten zjedla bez problémov 🙈

autor
6. sep 2024

@lucia13022023 ona je este viac ako normalne 😅 vobec na nej praveze nevidno zeby bola chora, preto mi to je cudne

autor
6. sep 2024

@katesocka ja som si to vsimla pri zivani, ze z vnutornej strany lic ma biele povlaky, jazyk pery su ciste.
Mam violet skusim potierat tym. Snad jej neublizim

katesocka
6. sep 2024

Kdesi som čítala, že tú fialovú vodičku už neodporúčajú používať. Ešte mám screenshot zo skupiny Zdravotníci na MK

sisaka
7. sep 2024

Bože len nie s tou gentian violet! U nás to už pred nejakými 5. rokmi úplne zakázali predávať. Je to karcinogén, treba si ísť dať predpísať nystatin.

lucia13022023
7. sep 2024

Aj nám dr vravela, že tou fialovou vodou určite nie. Dala difulcan sirup