Dieťa má teplotu a biele povlaky v ústach: čo robiť?
Dobry vecer,
Prosim o radu, dieta zacalo chodit do jasiel (17m) , a dnes ma teplotu cez 39, nejde zrazit paralenom, uz som nasadila nurofen. 6tu chorobu uz mala.
Vsimla som si ze ma biele povlaky v ustach, je este dojcena. Citam ze to moze byt kandidoza??! Odkial? Ja na prsiach nic nemam.
Dietatu nic nie je, normalne sa hraje, sali sa, beha, pije a papa.
Mate skusenosti co to moze byt?? Dakujem
Môže to bolieť ale hlavne je to neprijemne, mne keď mal malý soor tak nechcel jest. Dr nám dala sirup a do dvoch dni bol ok. Tiež vravela ze z oslabenej imunity.
Vieš čo? U dcéry som si všimla minulú stredu že má trochu biele pery. V ústach som nič nevidela. V piatok som si všimla už aj z vnútornej strany pier. Kúpila som jej takýto gél a tým natierala. Najprv to vyzeralo, že to pomáha, no v nedeľu už mala aj jazyk taký. V pondelok hovorila dr že to má už aj na hrdle. Či to bolo, neviem. Prvé dni malá jedla všetko doradu bez problémov, ale cez víkend už jedla trochu menej. V utorok sa to už zlepšilo. Ale napr keks keď som jej dala tak ten zjedla bez problémov 🙈
@lucia13022023 ona je este viac ako normalne 😅 vobec na nej praveze nevidno zeby bola chora, preto mi to je cudne
@katesocka ja som si to vsimla pri zivani, ze z vnutornej strany lic ma biele povlaky, jazyk pery su ciste.
Mam violet skusim potierat tym. Snad jej neublizim
Bože len nie s tou gentian violet! U nás to už pred nejakými 5. rokmi úplne zakázali predávať. Je to karcinogén, treba si ísť dať predpísať nystatin.

20 mesačná dcéra mala minulý a tento týždeň soor/žabu v ústach, z výteru jej vyšli kvasinky. Netuším, kde to nabrala, ale teda dr hovorila, že oslabená imunita, ruky dáva do úst, keďže jej idú zuby, ktovie 🤷♀️ Inak teda s týmto sme boli u dr v pondelok, dala nám prášok čo som zarobila s vodou a malá to 3 dni pila do stredy. A zrejme to súvis nemá, ale id včera má teploty, ale také že 39-40 stupňov a včera jej sirupy na teplotu vôbec nezaberali. Dnes mala 39,6 konečne aj sirup zabral a ďalšiu teplotu mala až po 6 hodinách, aj to už len 38,0