Dieťa narodené v 36. týždni
Ahojte ..chcem sa spýtať, ktoré mamičky porodili skôr (napr.ako ja) a dieťatko malo zltacku(tym pádom papať sa jej nechce) ?! Trosku tazsie to zvládame( chodím k nej každé 3hod na kojenie)... Vďaka za vaše názory. ..☺
Papať sa nechcelo ani nášmu predčasniatku, bolo to veľmi veľmi ťažké. Pomáhali nám všetky sestričky, veľmi zlé to bolo. Ja som ho mala pri sebe pod svetlami ale mohla som si ho vyberať iba na kŕmenie a prebalenie. Keď plakal, sedela som tam a plakala s ním. Jediné, čo Ti poradím je vydržať a ak sa dá sprav mu "peliešok" v tom inkubátore (ak ho ešte nemá) ale daj mu tam napr. dačo tvoje tričko, čo si chvíľku mala poskladané tak, aby ho cítil. nám to poradili v nemocnici, že dačo známe bude mať stále pri sebe z mamičky a potom aj to môže pomôcť trošku s papaním. Priznám sa netuším, ako to funguje ale my sme skúšali všetko veru. želám veľa šťastia a nech ste rýchlo doma.
Ja som tento problem nemala, ale baba co lezala vedla mna s drobcom so zltackou ho mala pri sebe v tom inkubatore s lampou a dala mu tam svoje tricko aj s triskou vyschnuteho svojho mlieka, aby citil aj ju aj mlieko
je tu skupina Predčasne narodené deti, tam ti poradia 😉
Predčasniatka je tá skupina
Ja v 37tt sice ale maly mal 3700g takže bol považovany za donoseneho tiež sme maly žltačku a aj bol pod lampou a vkuse spal ale na jedlo sa budil každe 2h a to že je taky papkač mu ostalo má 9tyždňou a 5,5kg
nasa sa v 34tt, tiez asi jeden den zltacka,ale to ma asi vacsina deticiek, to je uplne normalne, papat sa jej tiez nechcelo, len stale spinkala, musela som ju budit aby nieco spapkala aj to malo, to sa rozbehne postupne, uvidis, neboj sa ;)
Toto je zacarovany kruh. Spi lebo ma zltacku, zltacku ma lebo nepapa a nepapa lebo spi. Presli sme tiez tym. Maly bol az oranzovy. Musi len papat, potom sa vylucuju z tela tie zlozky, ktore sposobuju zltacku.
Musis len vydrzat. Drzim palce, nech mozte ist coskoro domov.
Ahoj maja sa narodila v 36 tyzdni a mala zltacku tiez nechcela moc papat, boli sme o den dlhsie v porodnici, kazdy den bola na tej lampe
Moji obaja su predcasni: dcera 35tt, syn trochu neskor. Obaja mali zltacku, dcera mala nejake hranicne cisla az hrozilo poskodenie mozgu.
Stale mi len spala a tiez nechcela jest. Nevedeli sme ju zobudit ani po 4-5 hodinach, aby sa nejedla (v nemocnici nam povedali, ze ju mame budit k jedlu, nakolko je ospala zo zltacky a mala malu vahu).
Pomohla iba trpezlivost: stale som si ju prikladala k prsiam (nastastie som mala dost mlieka - az prilis) a vyzliekala som ju a davala na slniecko cez okno (bol koniec februara, tak sme slnko vzdy len sporadicky "chytali") - telo nam sestricky odporucali mat vyzlecene, ale hlavicku zakrytu.
Prvy syn 35tt a druhy 36tt. vahovy rozdiel bol vsak takmer 1.5kgObaja mali silnejsiu zltacku a cele sestonedelie prespali. Prvy bol tyzden v inkubatore a sa nevedel prisat a ak sa mu to nahodou podarilo tak nevladal pit. Odsavala som kazde 2-3h(aj v noci) cele 3m, potom sa mu konecne podarili prisat a pit. To uz mal 4kg.
Druhy mal zltaclu silnejsiu,dostaval neskor aj injekcie nejake. Bol v inlubatore asi 3 dni a lym mi ho nedali na izbu,tak dojcenie odmietal. Potom uz problem nebol abudil sa po 2.5h. Bol vsak uz pri porode velky a silny.

Ahoj, ja som porodila v 34, a maly mal zltacku ale neviem ci to bolo tym ze nechcel papat. Zltacku mal od tretieho dna ale ani pred tym sa moc nehrnul do papania. Bol este taky spavy. Zacalo mu chutit az doma a to este mal trosku zltacku.