Dieťa s astigmatizmom
Ahojte, mate niektora dietatko s astigmatizmom?
Nam diagnostikoval i v 4r a som dost vystrasena, co to pre nas bude znamenat? Cely zivot okuliare? Nikdy nebude vidiet dokonale bez okuliarov?
Ja som si ale nic nevsimla, ze by nevidel. Astigmatizmus -0,95 a - 1,25... Dioptrie +4,75 a +2.
Ja s týmto žijem celý život. Okuliare do 20 rokov, potom som prešla na kontaktné šošovky. V detstve, bolo pár nevýhod, čo sa okuliarov týkalo...telesná, plávanie, v zime sa zarosia, keď príde do tepla 🙂 ...ale v pohode sa s tým da fungovať...vo vyššom veku možno zvážte operáciu (v mojom prípade nie je možná) alebo tiež šošovky.
Tiež ma dcéra…okuliare nosí snáď už od 3r.zvyknuta.zevraj po puberte vieme dať operovať ..vôbec to tak nepreživam 😉
Tak vzhľadom na dioptrie aj tak by muselo nosiť okuliare, aj keby nemalo astigmatizmus. Ja to mam tiež a nosím kontaktné šošovky. A dá sa to operovať, je to vlastne zle zakrivenie rohovky.
Ved život s okulami nie je katastrofa a bud rada ze na to prišli skorej
Ja nosím okuliare od 3rokov v 90tych rokoch nemali pre batoľatá okuliare,aj v 3roch mi padali,ale neviem si život predstavť bez okuliarov pre mňa je výber okuliarov zážitok a moji synovia nosia od 6tych rokov a sú z tým vpohode majú vysvetlené,že ich potrebujú aby lepšie videli,brat zanedbal okuliare v puberte a tka sa mu o dosť zhoršili.On si chcel dať operovať a po vyšetrení skonštatoval,že sa mu to neoplatí len 5rokov by mal ok lebo má geneticky tie oči také aké má to videnie a musel by platoť za jedno oko 2000eu.ja som sa zmierila už dávno,že budem mať okuliare stále,v rodine sme mali aj jednu tetu slepu z otcovej strany všetci mali okuliare.Ja kontaktné šošovky by som nechcela,keďže bez okuliarov fakt zle vidím ani obočie si neviem upraviť bez nich nieto sa prplať.Okuliare sú premňa aj módnym doplnkom 🙂. mínusové dioptrie ak má niekto tie sa dajú úspešne operovať ale pri + je to genetické a tie len na krátky čas ak vôbec ako u môjho brata.Svokra má mínus ale tiež si nevie bez okuliarov predstaviť ona aj šošovky nosila ako mladá.deti sú rozumné pochopia len treba vysvetliť že im to pomáha lepšie vidieť a najmä keď si môže vybrať aké sa jej páčia tak bude mať ztoho aj zážitok poisťovne deťom preplatia okuliare 1x za rok.
Ahoj. Ja mám obidve deti s astogmstizmom. 4 a 6 rokov. Mladší nosí od 2 rokov kvôli škúleniu a starší to som si dala overiť v 4 rokoch či aj on nepotrebuje a čuduj sa svete potreboval. Mladší má toho viac. Včera sme boli u dr na kontrole a mame výmenný lístok na Kramáre na operáciu ale kvôli iným veciam. Ale astigmatizmus sa dá riešiť operačne. Pripadne šošovky. Vždy si radšej poviem. Radšej takéto banálne problémy ako okuliare ako niečo vážnejšie. Držím palce 🙂
Mam 3 decka, vsetci traja nosia okuliare. Najstarsia od 2 rokov, ostatni od 3. Ja mam 30 rokov, mam tupozrakost plus astigmatizmus. Zijem s tym normalne, jedine 3D nevidim poriadne...
V 20tich som bola na korekcii,lebo som bola aj krátkozraká.
Ja mam od mala , zistili mi v 5 roku pri preventívne pred nástupom do školy, od vtedy nosím okuliare, ba strednej som prešla na šošovky, dieťa si zvykne byde brat okuliare ako súčasť seba , bez okuliarov vufim rozmazane zle do blízka aj diaľky, e to neprijemne ale proste zvykne si .....vsetko bude ok 🙂 .....už sa to dá do istých hraníc aj laserom operovať,

Moja dcéra to mala podobne. Nosí okuliare od 4 rokov, nemá s nimi absolútne žiaden problem. Ani my sme si "nevšimli". Resp všimli že niektoré činnosti jej nejdú tak dobre alebo nerobí rada. Odkedy dostala okuliare myslím že jej kvalita života sa zmenila, aj čo sa športu týka s hlavne kreativity