Dieťa s narušenou komunikačnou schopnosťou v základnej škole
Ahojte je tu niekto kto má dieťa s nks a je v bežnej základnej škole ? Syn je už predskolak a teda neviem či zvládne tie testy školskej zrelosti. Ako je to potom zo základnou školou berú aj deti s nks ? Musia mať asistenta aký je prístup a je vôbec šanca že asistenta mať bude? Lebo čo čítam je problém s tým . Alebo je pre deti s nks odporúčaná rovno špeciálna škola ? Môj syn mentálne postihnitie nemá má narušenú komunikačnú schopnosť . Prosím ak je tu nejaký taký rodič dieťaťa napíšte prosím
naco zakladas novu temu?? uz sme ti raz odpovedali
@kacena4 pretože chce o tom pokecať len s okolím RS, admini jej tú druhú prehodili do školskej témy... aspoň tak si myslím
@kacena4 pretože chce o tom pokecať len s okolím RS, admini jej tú druhú prehodili do školskej témy... aspoň tak si myslím
@kacena4
@zuzanka.zuzu ano presne tak tému mi prehodili mala byt v skupine rimavska sobota aby mi poradili priamo rodičia z rs
Mame na beznej skole deti s nks. Ale je to pripad od pripadu. Tazka nks sa len trapi. Mame blizko skolu pre deti s nks, ale rodicia odmietaju.
@kacena4
@zuzanka.zuzu ano presne tak tému mi prehodili mala byt v skupine rimavska sobota aby mi poradili priamo rodičia z rs
@anonym_autor ale ty sa pytas vseobecne nie kde v rs ti vezmu taketo dieťa a na to ti uz bolo odpovedane. tiez man taketo dieta a odpisala som ti ako je To v skole
@anonym_autor závisí od toho, ako sa vyjadruje. Dcéra je v NKS triede a deti tam dosť zle hovoria, dvaja hovoria dobre, inak bieda veľká. Majú aj dve z nich mentálnu retardaciu slabšiu. Nemáte triedu pre NKS žiakov? V KE sú (Starozagorská, Slobody, Vyšné Opátske, a Barca, ale tu Barcu už dajakom redukovali). Keď hovorí zrozumiteľne len s nejakými drobnosťami, dávala by som do normálnej školy.

naco zakladas novu temu?? uz sme ti raz odpovedali