icon

Dieťa sa stavia na nohy, no neštvornožkuje. Kedy navštíviť neurológa?

simona19935
17. feb 2025

Ahojte viete mi prosím poradiť malý má 10 mesiacov pekne sa točí na obidve strany,pivotuje,sedí pekne rovno občas ho to ešte hodí do strany no plazi sa občas do zadu ale neštvornožkuje a neposadi sa sám ale už to je otázka času kedy sa posadi keď snim cvičím cviky na stvornozkovanie hneď sa stavia na nohy proste on len chce stále stat a stat a vtedy je spokojny pekne sa udrží kolienka sa mu nelamu chodíme cvičiť vojtovku tam nám povedli cvičiť stvornozkavie lebo nieje ešte pripravený na státie u neurológa sme ešte neboli sme objednaný nieje to náhodu tak že vojtovku má predpísať neurológ keď sa mu niečo nezdá? Viem že každé dieťa je ine no proste každé dieťa nieje tabuľkové máte niekto podobnú skúsenosť nejakú radu ďakujem vám pekne

really8
17. feb 2025

@simona19935 sedi pekne rovno ale neposadi sa? Nepostavi sa ale je spokojny ked stoji? Myslis ze takto to ma byt?

simona19935
autor
17. feb 2025

@really8 ešte sa neposadi sám ale už to dlho trvať nebude a spraví pekne sikmy sed proste keď ho dám na 4 tak stále sa stavia na nohy zapiera sa

barka1
17. feb 2025

@simona19935 neposadzuj ho, lebo je velmi pravdepodobne, že ani nezačne stvornozkovat. A ani za neho nerob nic ine. Ak cvičite Vojtovku, tak sa drž ich rád. Určite ta nepochvalia za pasivny sed.

simona19935
autor
17. feb 2025

@barka1 práveže cvičíme teraz sikmy sed a keď si sadne tak ho nechám chvíľu nech sedí a potom zase cvičíme a proste dookola

really8
17. feb 2025

@simona19935 no vies ono je to tak. Objavil statie, stvornozkovat sa mu teda uz nechce. Ty ho ani nemas davat na 4, maximalne mu trochu pomoct a ked lezi mu podopierat brusko

simona19935
autor
17. feb 2025

@really8 mne zase povedala na fyzio že cvičiť na fit lopte stvornozkovanie pediatricka zase povedala keď som jej toto povedala že stvorbozkovat nebude tak jako ja už fakt neviem oni sa riadia rymi svojimi tabuľkami každá mi povie inak

lucia13022023
17. feb 2025

Síce sme necvicili vojtovku, syn bol veľmi šikovný, začal stať v 6m, no tiež nám doktorka vravela, že je to priskoro. Tak som ho dávala zakaždým dole. Potom som išla k fyzio, ta povedala, nech ho nechám ale nech cvičíme na spodné bruško, lebo nestvornozkoval. Poctivo som s nim cvičila, a štvornožkovať začal, ale teda to, že sa staval som potom už neriešila. Proste nedá sa dávať dole dieťa 20x do pol hodiny.
Ja osobne by som neposadzovala, cvičila stvornozkovanie a to státie by som neriešila.

pininka1
17. feb 2025

Sú deti ktoré nestvornozkuju a sú tu. Môj najstarší rovno chodil keď mal 10 mesiacov, má 17 a je úplne ok.

simona19935
autor
17. feb 2025

@pininka1 a vedel sa sám postaviť alebo ste ho stavali?

zuzkaa1991
17. feb 2025

@simona19935 moja nestvornozkovala vôbec prvýkrát ked asi mala 2r
Pamätám matne ale v 9m si sadla, postavila sa, všetko po tyzdni ci jak to islo a len sa plazila ak sa niekde chcela dostat plazila sa potom sa postavila a na 13m zacala.sama chodiť.....nikto nic neriesil žiadny lekar a.modreho konika.som vtedy nepoznala.;)

pininka1
18. feb 2025

@simona19935 sám sa postavil, nikdy som ich nasilu nedávala stať a ani neposadzovala, to mi povedala aj neurologická. Mladší stvornozkoval už na 5 mesiacov a rovno sa už aj sam postavil, skôr než vedel sedieť. Správne podľa tabuliek ma ísť najprv na 4 a tak si sadnúť.

malamimi6
18. feb 2025

@simona19935 mám tri deti, všetky sa najskôr postavili a začali obchádzať nábytok, potom štvornožkovali a nakoniec si sadli. Ani jednému sme v ničom nepomáhali.
Najmladší od 7 mesiaca šiel hore po schodoch, tam si trénoval to 4nozkovanie podľa mňa najviac

lienka.7
18. feb 2025

@simona19935 a na klbikoch ste boli? Pokial ma jadierka ok, nie je problém, že sa stavia.

snowflakenel
18. feb 2025

@simona19935 moja v 10 bola taka ista. Sama.si sadla.tusim v 10 mesiacoch. Nestvornozkuje, len sa plazi ako sterla. Ked sa jej chce, da sa na 4 a prestvornozkuje, no prevazuje plazenie. Ma.rok a zacina sa stavat na nohy.
Ja som nestvornozkovala vobec, ani sestra