Dieťa vypilo celú fľašku rybieho oleja
Baby help me syn skoro 4r my vypil celú fľašku 100ml rybieho oleja Generica ako som stihla ísť do izby. Mám volať záchranku? Zbláznim sa z toho.
Je to rybi olej nie liek na spanie ,sa asi tak jedine dibre vykaká
to fakt cele vypil ? ved to je nechutne ale neboj sa max sa pokadi
Nie nemusis volat zachranku, nic sa mu nestane 🙃
to fakt cele vypil ? ved to je nechutne ale neboj sa max sa pokadi
@mamina7070 áno celé je to pomarancove bez príchute rybaciny nejaká novinka čo mi lekárnička poradila že on si myslel že je to džús 😓
@mamina7070 áno celé je to pomarancove bez príchute rybaciny nejaká novinka čo mi lekárnička poradila že on si myslel že je to džús 😓
@anonym_autor nuz si poucena nabuduce dat mimo dosahu, moze mat hnacky z toho alebo krce ale bude to dobre neboj sa
môže zvracat alebo prehnat ho riadne, tieto veci v zamknutej skrinke najlepšie
Ja by som asi pre pokoj duše volala na tú toxikologickú linku. Síce rybí olej je jedlý, ale je to dosť veľké množstvo. Možno ti poradia, čo by mu mohlo pomôcť to lepsie prekonať.
Zachranku? Preboha nie… KEĎ dieta vypije nieco potencialne skodlive, volaj NTIC, nie hned zachranku! Rybi olej do tejto skupiny nepatri, nic sa mu nestane, ale creva bude mat precistene kvalitne…
Čo sa môže stať:
Nevoľnosť a vracanie – rybí olej je ťažký na trávenie, veľké množstvo môže podráždiť žalúdok.
Hnačka – nadbytok oleja pôsobí preháňavo, môže viesť k riedkej stolici alebo až silnej hnačke.
Bolesti brucha a kŕče – tráviaci trakt môže reagovať podráždením.
Nechutenstvo – dieťa môže odmietať jesť.
Riziko aspirácie – ak by dieťa začalo vracať, hrozí vdýchnutie zvratkov.
Poruchy zrážania krvi – rybí olej vo veľkých dávkach obsahuje veľa omega-3 mastných kyselín, ktoré môžu mierne ovplyvniť zrážanie, ale pri jednorazovej dávke je to veľmi nepravdepodobné.
Čo urobiť:
Sledujte dieťa – ak sa objavia výrazné bolesti brucha, opakované vracanie, ospalosť, bledosť, slabosť alebo známky dehydratácie, volajte lekára.
Ponúknite tekutiny – čistá voda alebo nesladený čaj, aby sa predišlo dehydratácii.
Nepokúšajte sa vyvolať vracanie – môže to spôsobiť vdýchnutie oleja.
Kontaktujte Toxikologické informačné centrum – na Slovensku: 02/5477 4166 (dostupné nonstop), ak chcete konzultovať dávku a riziká.
Ak by sa stav zhoršil, choďte na pohotovosť.
Zachranku skrz rybi olej ????? Klud pre boha
Moze mu byt zle alebo hnacka
Neboj sa, ale dnes sa ani jeden z vás nevyspí. Toaleťáku máš dosť?
@anonym_autor ako si dopadla,?

Kľud. Maximálne sa poserie