icon

Dlhodobé gastro problémy

lekita
6. nov 2021

Začnem pekne od začiatku. Zo synom chodím od malička na gastro vždy mal problémy s bruškom strašne ho nafukovalo a mával tvrdú stolicu. V podstate nám tam nikdy nič poriadne nedali kázali dávať probiotiká. Teraz má 7 rokov. V lete som zbadala že sa zmenil. On čo bol vždy akčné živé dieťa zrazu začal schuleny posedavat, začal menej jesť a schudol. Bola som s ním u doktorky porobili mu odbery krvi,moču a povedali mi vraj podľa odberov prekonal nejakú brušnú infekciu ale inak ma vraj všetko v poriadku a mám dávať len probiotiká. Všetko sa pomaličky upravilo ale zhruba pred dvoma týždňami zase začal posedavat alebo strašne polihovat stále hovorí že je veľmi unavený a aj vyzerá unavené a pobledlo, pochudol - skrátka sa mi nezdá. Opäť som s ním išla k doktorke ale vraj mu nič nie je kázala mi zase len probiotiká ja už som zúfalá vidím že sa s ním niečo deje ale doktorka ma presviedča vraj sa mi to len zdá

hipuska
6. nov 2021

@lekita dala by som na tvoj zmysel matky. Mňa ešte nikdy nesklamal. Neviem aké ďalšie vyšetrenia by mu mohli urobiť, sono? Nejaké testy, alergia ste postúpili? Skúsila by som vyradiť doma na 4 týždne...mlieko, lepok, vajcia. A potom v 2 týždňových intervaloch zaviesť. A skúsila konzultovať s iným dr. Chodí do školy? Pohovorila by som si aj s učiteľkou. Ako sa správa v škole, ako je začlenený do kolektívu. Či nejde o psychicky problém.

lekita
autor
6. nov 2021

@hipuska podstúpil testy na alergiu na mlieko ale nemá ju nič iné mu v podstate nerobili. Do školy chodí velmi sa do nej tešil a aj mu to v nej ide. Dakujem za radu skúsim sa podla vašej rady poradit aj s iným doktorom

gama1542
6. nov 2021

@lekita Ahoj. Tak ja k tej alergii na mlieko. Presli sme si roky trapenia s bolestami bruska. Presli vsetky vysetrenia vratane gastro a lergo. Vsetko o.k. no trapili sme sa dalej. Az som sa jedneho dna rozhodla. Vysadili sme na 4tyzdne uplne mlieko. A vies co? Mala.som doma ine dieta. Vesele stastne, plne energie. Z doma seda sa stala akcna baba stale je vonku. Postupne sme skusali pridat bezlaktozove. To moze. Akonahle si da klasicky jogurt alebo vo vareni, uz je zle. Podla lekara ak vieme co jej robi zle mame sa toho vyvarovat.Na alergo chodime pravidelne,gastro uz nenavstevujeme. Mozno by to stalo za pokus😉

lekita
autor
6. nov 2021

@gama1542 dakujem pekne určite to vyskúšam

hipuska
6. nov 2021

@lekita áno, ako píše vyššie. Nie vždy dokáže test zachytiť. Aj u nás to tak bolo. Ale, treba naozaj poctivo najskôr vyčistiť organizmus aspoň na tie 4 týždne. Aj výrobky, ktoré obsahujú mlieko.

misisika
7. nov 2021

@lekita neviem odkiaľ ste, ale my sme mali podobný problém s bábätkom. Všade nás len odbili bez testu aj keď sme boli hospitalizovaní, nerobili žiadne testy. Nakoniec sme išli do súkromnej platenej kliniky SANITSTOM s.r.o. v BB. Hneď porobili testy, určili diagnózu. Skvelý prístup, len odporúčam. Jediné, čo sa mi nepáčilo,tak je problém sa tam dovolať. Objednali sme sa až osobne.

beata_k
Odpoveď bola odstránená