icon

Do kedy mali vaše deti nepokojné ruky?

tukanec
28. dec 2019

Ahojte maminy. Chcela by som sa vas-ktorych sa to tyka spytat, kedy vase deti prestali mat nepokojne rucky? Moj syn ma 3,5 mesiaca a ked zaspi, vydrzi spat max pol hodinku, lebo sa stale osiva- ruky hore, do stran, po tvari... stale dokola az kym sa nezobudi. Je toto sucast moorovho reflexu? Dakujem 🙂

ikonica
28. dec 2019

Ano

mnamko
28. dec 2019

Ja som na noc balíka do perinky nevadí,že trčali nohy spala kludne

tukanec
autor
28. dec 2019

@mnamko no ved my tiez stale zavinujeme. ale ked nie je zavinuty, tak ako pisem spi max pol hodinku aj to stale sermuje. ako dlho ste zavinovala?

mnamko
28. dec 2019

To si už nepamätám,ale dlho,doktorka mi hovorila,že sa tak deti cítia akoby boli v maternici

arcticcode
28. dec 2019

Dlho sa deti mozu zavinovat. My sme nasho vycispana len raz dokazali zabalit aj s rukami, vtedy spal jak zarezany. Inak ruky vonku a spal si veselo. Minua dvadsat, ruky von z fusaka, vsak nevadi 😀

tukanec
autor
28. dec 2019

@arcticcode no my ho na pevno. raz mi ho sestricka v porodnici zabalila najprv do latkovej plienky a potom do zavinovacky. odvtedy ho tak balime, lebo inak horor😃 vsetci do mna hustia ze uz je stary🤷🏼‍♀️ ale podla mna sa nemoze za pol hodinu kvalitne vyspat.. dokedy ste takto zavinovali?

tukanec
autor
28. dec 2019

@mnamko ano to som aj ja citala 🙂 len vsetci mi vravia, ze uz je na to stary. akoze nohy vykopne, lebo dlhy je dost ale na ruky to funguje😃

deedol
28. dec 2019

moj bol tiez taky. zavinovali sme dlho, urcite aspon do 5m a mozno aj dlhsie. (pamatam sa, ze uz bol koniec leta, tak som hladala na nete sposob, ako zavinut len ruky a nohy nie, lebo bolo strasne teplo:D)

arcticcode
28. dec 2019

@tukanec mali sme obdobie a nie kratke, kddy chlapec spaval pol hodiny a hodinu a pol bol hore. Proste bohuzial. 6 razy za den spal. Abo 7. Bolo to strasne.

lasyckamalicka
28. dec 2019

@tukanec naša bude mať teraz 5m a vždy, keď má spať ju zabalím do deky, aby sa nemohla hýbať. na noc jej ruky schovávam do takého toho "spacáka". časom sa aj tak vyslobodí, ale spí dobre.

tukanec
autor
29. dec 2019

@arcticcode no pocas dna by som to este nejako zvladla, ale v noci to je uz moc. podla mna aj on potrebuje dlhsi spanok. ale tak asi mi neostava nic ine len cakat kym to prejde 🙂

malfea
29. dec 2019

@tukanec ahoj, my sme používali ukitku asi do 4,5 mesiaca, kedy sa už do nej nezmestil a ani suchý zips mu už rúčky neudržal. Aké kľudne zavinuj aj dlhšie. Dobrý spánok je dôležitý pre neurologický aj psychicky vývoj.

tukanec
autor
30. dec 2019

@malfea dakujem za tento koment ☺️ a po tom 4,5 mesiaci uz boli u vas ruky na tom lepsie?

aandyy66
30. dec 2019

@tukanec no my mame uz viac ako 5 mesiacov a stale musime zavinovat, lebo inak rozhadzuje rukami ako blazniva. Uz som skusala vsetko a nezabera nic, len zavinovacka. A ze jej trcia nohy vobec neriesim, pri narodeni mala 57cm takze nohy jej trcali uz v dvoch mesiacoch. Skor som zvedava kedy sa to zmeni a ako bude zaspavat potom

tukanec
autor
30. dec 2019

@aandyy66 no nas tiez. a ak nema hned na kratko nechty ostrihane, tak je aj cely dodriapany lebo stale si ide do tvare. aj nas uz vykopne nohy von a je smiesny 😄 tiez som zvedava dokedy to potrva 🙈

malfea
1. jan 2020

@tukanec áno, nie som si istá, že bol už na 100% preč, ale určite už bol tak v pohode, že sme nepotrebovali riešiť iný spôsob zavinovania.