Do kedy mali vaše deti nepokojné ruky?
Ahojte maminy. Chcela by som sa vas-ktorych sa to tyka spytat, kedy vase deti prestali mat nepokojne rucky? Moj syn ma 3,5 mesiaca a ked zaspi, vydrzi spat max pol hodinku, lebo sa stale osiva- ruky hore, do stran, po tvari... stale dokola az kym sa nezobudi. Je toto sucast moorovho reflexu? Dakujem 🙂
To si už nepamätám,ale dlho,doktorka mi hovorila,že sa tak deti cítia akoby boli v maternici
Dlho sa deti mozu zavinovat. My sme nasho vycispana len raz dokazali zabalit aj s rukami, vtedy spal jak zarezany. Inak ruky vonku a spal si veselo. Minua dvadsat, ruky von z fusaka, vsak nevadi 😀
@arcticcode no my ho na pevno. raz mi ho sestricka v porodnici zabalila najprv do latkovej plienky a potom do zavinovacky. odvtedy ho tak balime, lebo inak horor😃 vsetci do mna hustia ze uz je stary🤷🏼♀️ ale podla mna sa nemoze za pol hodinu kvalitne vyspat.. dokedy ste takto zavinovali?
moj bol tiez taky. zavinovali sme dlho, urcite aspon do 5m a mozno aj dlhsie. (pamatam sa, ze uz bol koniec leta, tak som hladala na nete sposob, ako zavinut len ruky a nohy nie, lebo bolo strasne teplo:D)
@tukanec mali sme obdobie a nie kratke, kddy chlapec spaval pol hodiny a hodinu a pol bol hore. Proste bohuzial. 6 razy za den spal. Abo 7. Bolo to strasne.
@tukanec naša bude mať teraz 5m a vždy, keď má spať ju zabalím do deky, aby sa nemohla hýbať. na noc jej ruky schovávam do takého toho "spacáka". časom sa aj tak vyslobodí, ale spí dobre.
@arcticcode no pocas dna by som to este nejako zvladla, ale v noci to je uz moc. podla mna aj on potrebuje dlhsi spanok. ale tak asi mi neostava nic ine len cakat kym to prejde 🙂
@tukanec no my mame uz viac ako 5 mesiacov a stale musime zavinovat, lebo inak rozhadzuje rukami ako blazniva. Uz som skusala vsetko a nezabera nic, len zavinovacka. A ze jej trcia nohy vobec neriesim, pri narodeni mala 57cm takze nohy jej trcali uz v dvoch mesiacoch. Skor som zvedava kedy sa to zmeni a ako bude zaspavat potom

Ano