icon

Doplnenie železa v kvapkách a tabletách pre dojča

janasofi
8. nov 2014

dobrý deň máte pozitívne alebo negatívne skúsenosti z podávaním železa pre dojča aký to má vpliv na rozvoj nervovej sústavy, aký druh mliečka podávať ak prestaňem dojčiť, ďakujem za názor

aristka
8. nov 2014

ak je dieťa zdravé a nie je železo indikované lekárom ,nie je dôvod ho podávať a dojčatám sa tabletková forma nepodáva a aké mliečko podávať ,to tiež treba prebraŤ z lekárom ,on vie či máte alebo nemáte v rodine alergie ,tj či je alebo nie je predispozícia tj dieťa nepotrebuje hypoalerg.mliečko tj celkovo pozná zdr stav drobčeka a vie poradiť .....inak moje deti ,ktoré nemali žiadny problém boli všetky na nutrilone....

vlockasnehu
8. nov 2014

Nepises, ake stare dieta je, ci bolo alebo nebolo narodene predcasne.
Predcasniatkam sa asi po 4 tyzdnoch ordinuje okrem ineho aj zelezo - po vysetreni krvneho obrazu, na odporucanie lekara. Terminovym detom sa pausalne zelezo nedava. Deti sa rodia s nadbytkom cervenych krvinek, ktore sa rozpadavaju, a z nich si telo uklada do zasob zelezo. Az okolo pol roka sa moze objavit prva anemia z nedostatku zeleza. Preto sa odporuca v ramci prikrmov podavat masovu zlozku, kedze masko je dolezitym zdrojom zeleza. Ak chces zvysit vstrebavanie zeleza z potravy tak mozes skusit podavat dietatu vitamin C v kvapkach.
Co sa tyka dojcenia, opat nepises, ake je dieta stare. Preco chces prestat dojcit je Tvoja osobna vec, ale urcite vies, ze materske mlieko je pre dieta najvhodnejsie a pre Teba najlacnejsie. Vo vseobecnosti pokracovacie formuly oznacene 2 sa podavaju az ked uz dieta ma zavedeny prikrm, ale takymto detom mozes stale este podavat aj 1 az do pol roka. deti po prvom roku maju mlieka Junior, alebo oznacene 3.

janasofi
autor
8. nov 2014

moja princezná má 8 mesiacov, nedostatok železa nám zistili z odberu krvi kde boli nízke hodnoty, naordinovali nám pyridoxín 1/2 tablety 2krát tyždenne a kvapky Maltofer, dojčiť samozrejme nechcem prestať, ale nikdy neviete kedy mliečko dôjde, samozrejme podávam mäsko, špenát, brokolicu.......ale obávam sa vplivu liekov na vývoj nervovej sústavy

janasofi
autor
8. nov 2014

je narodená skôr o necelý mesiac

niki101988
8. nov 2014

@janasofi Aký vplyv má železo a pyridoxin na nervovú sústavu to som ako dosť nepobrala

janasofi
autor
9. nov 2014

ako myslím vývoj a napredovanie dieťaťa

vlockasnehu
11. nov 2014

@janasofi Negatívneho vplyvu podávania zeleza pri jeho nedostatku na vývoj nervovej sústavy sa obávať nemusíš.

janasofi
autor
11. nov 2014

Ďakujem dievčatá

amanta5
11. nov 2014

@janasofi moja dcerka mala od 1 mesiaca velky problem s hemoglobinom kvoli alergickej reakcii. My sme 2 mesiace uzivali pyridixin 1/2 tbl 2xdenne a este kyselinu listovu 1/2 tbl 1xtyzdenne. Krasne sa jej to upravilo 🙂 Negativny vplyv na nervovu sustavu ma skor nedostatok zeleza ako to, ze je dietatku doplnane. Ak by malo dietatko dlhodoby velky nedostatok zeleza, dosledky na nervovu sustavu mozu byt obrovske.
Je to sice trosku babracka - davkovanie, ale vysledok stoji za to 🙂

janasofi
autor
11. nov 2014

Ďakujem Vám, bála som sa toľkých dávok liekov pre také malá telíčko, až mi odľahlo.