icon

Dráždivý kašeľ u dvojročného dieťaťa

lalilala
16. máj 2013

Mamky poradte maly ma.drazdivy kazel ma 2 roky astale.ho drazdi na kasel poradte nieco nejaky babsky recept alebo neviem davam ambrobene ale nepomaha ;/

xlucia
16. máj 2013

@lalilala suchy drazdivy? co na to pediatricka?

snopkulka
16. máj 2013

@lalilala máme presne to isté, zajtra ráno sa chystáme k lekárke. Dávala som počas dňa stoptussin - nič, nezaberalo, na večer dávam kalciový sirup, ten nám vždy zabral - teraz akosi štrajkuje... ale... čítala som tu na MK babské recepty - cibuľu namočiť do medu alebo cukru, nechať rozpustiť a podávať po lyžičkách počas dňa - zajtra vyskúšame 😵

danatalu
16. máj 2013

na suchý dráždivy - stoptussin ráno a večer a naobed calciový, tak nám minulý týž kázala dr. ambrobene je mukolytikum, teda na riedenie hlienov a vykašliavanie, keď je kašeľ už mäkky. tá cibuľa z medom, alebo cukrom je tiež dobrá, možno namiesto toho calciového to prestriedaj, ale navečer už ho nedávam, nech to nedráždi.
treba dať dieťa vyššie spať, buď vankúše alebo zvýšiť matrac, zvlhčovať vzduch, my natierame tymiánovou masťou, prestrekujeme nos. držte sa

hanka1978
17. máj 2013

Treba zájsť k imunoalergologovi,môžet tam byť alergia.Moje obe deti majú alergiu na roztoče a syn ešte ktomu na plesne.Tiež to zaačínalo neprestávajúcim suchým dráždivým kašľom.Tam sa zistila príčina.Aj keď obvodná neposiela,treba sa tam pýtať.Bohužiaľ väčšinou sa prvý krát čaká dlho na termín.Ale určite tam treba zájsť,a vylúčiť alergiu.

gabika7706
17. máj 2013

@lalilala moze to byt alergia ale tiez skryty reflux, treba urcite vysetrenie na alergo a gastro (zvacsa alergologicka posle hned aj na gastro)

ivuska027
17. máj 2013

@lalilala tvoje dieta ma alergiu, 100%centne. Ambrobene je na vykasliavanie, nie na tlmenie drazdiveho kasla. Treba si citat pribalove letaky. Na tlmenie je tusin, ditustat, stoptusin, pleumolysin a pod. Rozhodne zajdi k lekarke, nech vam spravi uvodne testy na alergo a imunitu a hned budes jasna 😉 Necakaj, aby si mu nevyrobila neskor astmu. Moji synovia obaja su alergici, starsi uz aj roztestovany na pele a vselico(zacal kaslat ked mal 7 mes a cakali sme do 1,5 roka, mala som ist ovela skor, nie cakat na zazrak) 😉

lalilala
autor
17. máj 2013

Moj to ma 1 x a kasle len 2 dni zatial ;)

lalilala
autor
17. máj 2013

@danatalu viem ale on sa toci po celej postielke takze polohovat sa ho neda ;/ vyskusam asi aj tu cibulu ;))))