icon

Dysplázia bedrového kĺbu u dojčiat: Trvanie liečby?

7. jan 2025

Mali ste niekto u babatka Dysplazia bedrového kĺbu? Ako dlho trva kym sa to da dokopy ?ma mesiac

joesvk
7. jan 2025

Ak má mesiac,tak dobre,že sa to vie a môžeš teraz usmerniť správny vývoj kĺbov.
Dôležité je široké balenie,ak vám dali remienky alebo abdukčnú perinku, tak poctivo používaj.
Keď beriete dieťa na ruky,tak otočené tvárou ku tebe, nôžky naširoko.
Do polroka je najdôležitejší čas. Keď sa to teraz neustriehne,potom už je liečba náročná.
Na kontroly budete chodiť - do roka častejšie, neskôr možno raz za rok.

autor
8. jan 2025

@joesvk a ak sa bude vsetko robit podstivo tak by sa zo nemalo zhorsovat ?

joesvk
8. jan 2025

Teraz je čas ,kedy sa formujú jamky,v ktorých budú hlavice stehnovej kosti. Toto dozreje niekomu skôr okolo 4 mesiacov,niektorému dieťaťu okolo 8 mesiacov/ plus mínus./Týmto balením a hlavne nosením sa dá veľmi pekne usmerniť správne vytvorenie jamky.

kristiinaz
19. jan 2025

Mojej dcerke minuly tyzden dali dole ortezu 🙂 mala ju 3 a pol mesiaca od 9 tyzdna ale my sme mali zly nalez. Keby ste chceli nieco vediet tak sa kludne pytajte 🙂 ked mate len siroke balenie tak poctivo davat a urcite do dalsej kontroli bude zlepsenie 🙂

misulka119
26. apr 2025
@kristiinaz

Mojej dcerke minuly tyzden dali dole ortezu 🙂 mala ju 3 a pol mesiaca od 9 tyzdna ale my sme mali zly nalez. Keby ste chceli nieco vediet tak sa kludne pytajte 🙂 ked mate len siroke balenie tak poctivo davat a urcite do dalsej kontroli bude zlepsenie 🙂

@kristiinaz ahoj mojej dcére teraz diagnostikovali pravy klbik je Ib a lavy je IIc. Aky ste mali nalez a aka bola liecba?
Nam dali lorrachovu ortezu.

kristiinaz
29. apr 2025
@misulka119

@kristiinaz ahoj mojej dcére teraz diagnostikovali pravy klbik je Ib a lavy je IIc. Aky ste mali nalez a aka bola liecba?
Nam dali lorrachovu ortezu.

@misulka119 ahoj 🙂 moja dcerka mala nalez 2C na lavej nozke , tiez dostala lorrach ortezu 🙂 treba vydrzat a nosit poctivo ,kazdu kontrolu bolo zlepsenie.

misulka119
Autor odpoveď zmazal
misulka119
8. máj 2025
@kristiinaz

@misulka119 ahoj 🙂 moja dcerka mala nalez 2C na lavej nozke , tiez dostala lorrach ortezu 🙂 treba vydrzat a nosit poctivo ,kazdu kontrolu bolo zlepsenie.

@kristiinaz nosili ste naozaj cely den stale? A teda ci vam to zamenili potom za remence? Nam vravel lekar ze na doliecenie bude nosit este pavlikove remence.

kristiinaz
13. máj 2025
@misulka119

@kristiinaz nosili ste naozaj cely den stale? A teda ci vam to zamenili potom za remence? Nam vravel lekar ze na doliecenie bude nosit este pavlikove remence.

@misulka119 malej sme to davali dole naozaj len na kupanie ,prebalit sa da dobre v orteze. Mali sme ortezu az do konca , remence ani nespominali 🙂

misulka119
13. máj 2025
@kristiinaz

@misulka119 malej sme to davali dole naozaj len na kupanie ,prebalit sa da dobre v orteze. Mali sme ortezu az do konca , remence ani nespominali 🙂

@kristiinaz a viete mi poradit co ste malej obliekali? Ja jej dvaamlen leginky prestrihnute v strede a body tiez odstrihnute.

kristiinaz
14. máj 2025
@misulka119

@kristiinaz a viete mi poradit co ste malej obliekali? Ja jej dvaamlen leginky prestrihnute v strede a body tiez odstrihnute.

@misulka119 nakupila som podkolienky pre starsie deti tak aby to mala az po stehna a na spinkanie som z triciek odstrihala rukavy a urobila len take stucne. Body nosila normalne. 😊

misulka119
15. máj 2025
@kristiinaz

@misulka119 nakupila som podkolienky pre starsie deti tak aby to mala az po stehna a na spinkanie som z triciek odstrihala rukavy a urobila len take stucne. Body nosila normalne. 😊

@kristiinaz super to je logickejsie ako to robim ja 😅 a co sa tyka cestovania ako ste to riešili?

kristiinaz
15. máj 2025
@misulka119

@kristiinaz super to je logickejsie ako to robim ja 😅 a co sa tyka cestovania ako ste to riešili?

@misulka119 Cestovaniu som sa vyhybala ale ked bolo nevyhnutne tak som vypodlozila zadok malym vankusom a dekou , neskor ked bola vacsia a uz sa to nedalo som jej ortezu dala dole a balila na siroko. Inak som si kupila taketo nohavice z next ked sme chodili k lekarovi , daju sa obliect na ortezu/ remence. Nemala som rada pohlady ludi , ze co to ma mala s nohami.
Keby ste chceli mozeme si vymenit FB 😊

misulka119
18. máj 2025
@kristiinaz

@misulka119 Cestovaniu som sa vyhybala ale ked bolo nevyhnutne tak som vypodlozila zadok malym vankusom a dekou , neskor ked bola vacsia a uz sa to nedalo som jej ortezu dala dole a balila na siroko. Inak som si kupila taketo nohavice z next ked sme chodili k lekarovi , daju sa obliect na ortezu/ remence. Nemala som rada pohlady ludi , ze co to ma mala s nohami.
Keby ste chceli mozeme si vymenit FB 😊

@kristiinaz mozme ano ako vas najdem na fb?

kristiinaz
18. máj 2025
@misulka119

@kristiinaz mozme ano ako vas najdem na fb?

@misulka119 pisem spravu 🙂

erikatwix
19. okt 2025
@kristiinaz

@misulka119 pisem spravu 🙂

@kristiinaz veľmi pekne poprosím link na tie nohavice. My sme teraz dostali remienky a každá rada mi je veľmi nápomocná. Ďakujem

kristiinaz
19. okt 2025
@erikatwix

@kristiinaz veľmi pekne poprosím link na tie nohavice. My sme teraz dostali remienky a každá rada mi je veľmi nápomocná. Ďakujem

@erikatwix pisala som vam spravu 🙂