Ekzém a dokrmovanie
Ahojte baby, potrebujem poradiť. Syn má atopický ekzém. Zatiaľ sa ešte kojíme, no dnes mi lekár povedal, že ak bude treba dokrmovať predpíše mi mlieko pre atopikov, aby som si vybrala, ktoré budem chcieť. Viete mi prosím poradiť, ktoré je dobré 😊?
Aha, lebo mne lekár povedal, že si mám vybrať ktorý budem chcieť
Aké dal na vyber ? A prečo to vlastne navrhol ? Máš pocit,že treba dokrmovat ?
Mne pomohlo upravit si stravu a dcere to vyrazne pomohlo na ekzem. okrem toho, sme kremikovali, samozrejme 🙂
a to mala dost zle, boli sme s tym tyzden hospitalizovane. v nemocnici ju dali dokopy len s kortikoidmi. sice mi tam tiez hovorili, ze si mam davat pozor na stravu (alergeny a tak), ale bolo to skor upravene na podmienky pre starsie deti. az ked som zacala googlit, ze na co byvaju najcastejsie alergicki novorodenici a podla toho som upravila stravu, tak ciastocne pomohlo. no a este som narazila na sikovnu alergologicku, ktora MNE zobrala krv (kedze dcera bola este plne dojcena), zistila mi intolerancie (o ktorych som netusila!) a ked som upravila stravu podla jej odporucani, tak to malej vyrazne pomohlo.
Takze za mna, radsej skusaj ty trosku upravit stravu (ano, viem, je to cela veda...) a dalej koj, ako vymenit kojenie za UM. Doktorky ma podporovali v kojeni aj za cenu obmedzenej stravy a som za to vdacna.
daj dietatu normanle skontrolovat z krvi na co je alergicke na bezne potraviny mlieko, orechy, vajicka atd.... To potom vylucis zo stravy. Mojmu synovi robili test na potraviny v 9 mes. a mal alergiu na vajicka, orechy... z toho po par rokoch vyrastol vynechali sme to par rokov, ekzem nemal , vyrastol z toho uz to moze jest ale pokozku ma suchu treba mu kremovat ju stale.
Ahoj, aj moj syn bol atopik od mala, ale ziadne extra mlieko som mu nedavala, zamerala som sa skor len na prikrmy,po dohode s koznou a alergologickou co mam prioritne vylucit. Ale kozna mi vravela,aby som odpozorovala kedy zacina ekzem a vtedy vylucila tie potraviny a nie cely rok, lebo potom praveze telo bude stale reagovat na danu potravinu, radsej nech si postupne zvyka. A skutocne to tak bolo, zlepsilo sa to tak, ze uz nemusime pouzivat ziadne kremy, vodicky a pod. Jedine co som potom dodrzala,ze sme skoro uplne vylucili kravske mlieko, lebo mal problemy aj so zaludkom.
@tova take male deti ako ma autorka este netestuju. Najskor som pocula ze v polroku. Mne ju nechceli ani ako polrocnu testovat. Lebo ze to su este male deti a nemaju vybudovanu imunitu.
Ale suhlasim,ze je to najjednoduchsie riesenie 🙂
@svetielocko
Hups,asi som si poplietla s inou mamickou,co mi pisala. Neviem ake velke dieta ma autorka,takze mozno by to bolo riesenie.
Aj mne u vtedy 10 mesačného syna pomohla jedine zmena stravy- bol dojčeny. Presne ako píšu maminky predo mnou.
Vyskúšala som všetko, boli dni, kedy som jedla len ryžu.
Podľa našej pediatričky je najčastejši problém bliekovina kravského mlieka. U nás sa to nepotvrdilo, problémom bola pšenica. Vysadila som všetko zo pšenice, chlieb a cestoviny len spaldove alebo razne a skutočne po mesiaci ani stopy po ekzeme. Keď si teraz pozerám fotky, je to neuveriteľne. Pediatrička ma ale v dojčení naďalej podporovala, prejsť na UM neodporúčala.
Bolo to veľmi náročné obdobie, skúšali sme všetko možné.
Držím palce a synčekovi všetko dobre.
Baby ďakujem všetkym za rady, cením si to. Teraz však ešte dokrmovať nechcem, budem sa snažiť kojiť čo najdlhšie to pôjde. Skúsim asi tú kožnú lekárku a uvidím čo mi povie. Mali sme aj pérové periny a dočítala som sa, že atopikom vadí aj perie. Takže som dala obyčajné periny a uvidím. Pretože mám taký pocit, že sa mu zhoršilo po tých perinách. Dovtedy som jedla skoro všetko a nemali sme problém. Tak uvidíme 🙂. Každopádne ešte raz ďakujem 😊. Ste super
Kozna doktorka mi vravela,aby som odpozorovala kedy zacina ekzem a vtedy vylucila tie potraviny a nie cely rok, lebo potom praveze telo bude stale reagovat na danu potravinu..a zvyknem pouzivat bepanthen..vyborne lieci
@nikol1989 Nenechaj sa lekárom bezdovodne dotlacit do umeleho mlieka. Mas svoje? Mas. Tak ani nemysli na to, ze to bude inak. Psychika zohrava velku rolu.
Este: materske mlieko NIKDY nezmizne zo dňa na den.
Ja napr kojim syna, ma 2r3m, bola som 5dni v nemocnici, nekojil sa, ja som neodsavala, len raz odstriekala, ked bolo fakt plne, vratila som sa domov a koji sa dalej, bez problemov.
Drzte sa.

Detickam s alergiami predpisujú Neocate