icon

Ekzém u detí

adaluc338
29. dec 2025

Prosim poradte, teraz sme sa vratili od kozneho. Teraz uz obe deti trpia ekzemom. Je nieco co Vam dlhodobo pomohlo? Vyriesilo?

veronikah96
29. dec 2025

A viete čo ten ekzém spustilo? Nemohla by to byt aj reakcia na potravinu,teda intolerancia alebo alergia? Tieto veci sa často prejavujú na koží. Alebo máte vy jeden z rodičov ekzém a je to skôr dedičné?

adaluc338
autor
29. dec 2025
@veronikah96

A viete čo ten ekzém spustilo? Nemohla by to byt aj reakcia na potravinu,teda intolerancia alebo alergia? Tieto veci sa často prejavujú na koží. Alebo máte vy jeden z rodičov ekzém a je to skôr dedičné?

@veronikah96 nemame, aj sme sa pytali rodicov ani sme nemali ani ja ani ocko ekzem. U 10M to ma na krku co si myslim ze je sposobene slinami. A 6Y to ma v zahyboch teraz sa objavilo na tvari, okolie ust a aj na rukach. Isty cas som si myslela ze je to zo satstva nosenim konkretnej znacky . Ale neviem uz.

adaluc338
autor
29. dec 2025

@anonym_cd5f5f toto odporucas? dakujem😀. Pomaha nam aj indulona. Stym nemam problem. Obcas mame kortikoidne masticky. Ja by som to chcela ale vyriesit

rakywanda
29. dec 2025

Kožná nám predpisovala krém, ktorý nám miešali v lekárni. Mastili sme, vysušovali, dokolečka. Potom sme dali dovolenku v Egypte, non stop bola v mori. Neuveriteľne jej to pomohlo. Dlhodobo ju dopujem probiotikami probio fix Imun, obsahujú L-rhamnosus ten je dôležitý pri kožných problémoch. Všetko je v črevách. Nikdy som nedala kortikoidy, aj keď ich veľmi radi predpisovali.

anonym_4130c9
29. dec 2025

Spytaj sa u koznej na pobyt v kupeloch Smrdaky, nenechaj sa odbit, ekzematici maju narok na 3tyzdnovy pobyt, skoro plne hradeny poistovnou, da sa tam ist s oboma detmi naraz,Ty by si bola ako ich doprovod, a viete ist aj v lete aby ste nezmeskali skolu.

Mladsie je este malinke, neviem ci beru aj deti nladsie ako 3 roky,treba zistit,mozno do buducna by ste sli spolu.

Dalej vyborne funguje pobyt pri mori hlavne v Chorvatsku aspon 2-3 tyzdne v lete idealne kazdy rok.

Skus od Capramilk kozie kolostrum, na FB maju spolupracu s videami od dermatologa Mudr. Hegyi myslim,nechcem jeho meno skomolit len ho teraz neviem a ekzematikom vyborne zabera kozie mlieko v tabletkach aj v aplikacii na pokozku.

Toto su take vychytavky,pozri si este na instagrame aj "atop.zivot" sa myslim vola baba,dava celkom uzitocne tipy.

Drzim palce 💙

anonym_a38115
29. dec 2025

Nášmu synovi po testovaní všelijakých kremov, (chémie)....pomohlo more, kamarátke vravela jej kožná lekárka že v HR je more najlepšie na kožné problémy

anonym_b579c9
29. dec 2025

Súhlasím s príspevkom vyššie, ekzém u 6 ročného je obyčajne problém v črevách. Ozdravte črevnú mikroflóru probiotikami a nasaďte protizápalovú stravu. Kúpeľová soľ z Mŕtveho mora je dobrá na ekzém.

anonym_4f14cb
2. jan 2026
@anonym_b579c9

Súhlasím s príspevkom vyššie, ekzém u 6 ročného je obyčajne problém v črevách. Ozdravte črevnú mikroflóru probiotikami a nasaďte protizápalovú stravu. Kúpeľová soľ z Mŕtveho mora je dobrá na ekzém.

@anonym_b579c9 okej, ale momentalne mame probiotika a ekzem sa siril. Protizapalovou stravou myslis co?

anonym_4f14cb
2. jan 2026
@anonym_a38115

Nášmu synovi po testovaní všelijakých kremov, (chémie)....pomohlo more, kamarátke vravela jej kožná lekárka že v HR je more najlepšie na kožné problémy

@anonym_a38115 chodime do HR. Mozme si to dovolit kazdy 2rok. Teraz v lete sa chystame. V lete je to celkovo lepsie

michaela329
2. jan 2026

Malý ho má od prvých prikrmov a pomohli režimove opatrenia: detský gel, dvakrát plakam oblečenie a druhé plakanie je s octom, kupem len dvakrát týždenne a to v linolle (na predpis výjde celkom lacno). Inak len rýchlo oplachnem v čistej vode. Hodne premastujem, to je vlastne základ - krém mi robia v lekárni, je na predpis od Dr. A samozrejme, keď je najhoršie, máme aj kortikoidy. Zatiaľ ich potreboval len raz, účinkovali veľmi rýchlo. Hodne sledujem reakcie na nové potraviny. Probiotiká berie tiež, od narodenia. A teraz chranim pred chladom, musí mať rukavice, namazane líčka. My máme ekzém a alergie v rodine. Otec pochodil kúpele, každý rok more, ale ono to je vždy také otázne, kedy ten vysev príde a kedy nie 🤷 U nás voľnopredajné veci absolútne nefungovali.