icon

Epicanthus

mazula
3. dec 2013

Baby,4 mesačnému synčekovi zistili dnes epicanthus, síce odchýlka len 1mm v rámci normy.Mali ste to niekto?upraví sa to rastom oka alebo to treba operovať?mudr povedala,že treba počkať že uvidíme čo bude,v roku na kontrolu.Díky za info

magimary
3. dec 2013

prečo by sa to malo operovať? 😕
náš syn má epikanty na oboch očiach a nikto to nikdy neriešil v zmysle operácie, alebo niečo podobne 😕 ,
max. mu porobili genetické vyšetrenia, na akom podklade by to mohlo byť
ale na nič sa neprišlo, tak sa to skrátka vzalo ako fakt
je to typická črta jeho tváre, ktorú si všimnú len odborníci, nijako inak ho to neovplyvňuje

mazula
autor
3. dec 2013

@magimary lebo on to ma len 1ocku,preto vyzera ako keby bolo mensie.nas uz nikam ocna neposlala.pytala som sa,ci mame ist este niekam na vysetrenie,tak povedala ze nie.je potrebna ta genetika?citala som ze to mavaju deti s downovym syndromom,ale tak hadam nie,ked to ma len na 1ocku.alebo sa mam obavat,ze to nie je len choroba viecka?dlujem

magimary
3. dec 2013

@mazula nám robili genetiku z viacerých dôvodov (o. i. aj preto, že malého biologický brat mal downov sy.),
ale vo vašom prípade sa nemáte čoho báť!
ak by šlo o inú poruchu, ako len o poruchu viečka, tak by sa to rozhodne prejavilo (aj) inak,
lekári by hneď vedeli. nemáš sa čoho onbávať 😉
mňa len zaujalo, že vám to vôbec očný rieši, lebo ešte som teda nepočula, že by sa to operovalo (ak tak, možno v budúcnosti len z estetických dôvodov, ale ani o tom som ešte nepočula)

mazula
autor
3. dec 2013

@magimary povedala ze rastom oka sa to moze upravit alebo aj nie.som v strasnom strese,lebo maly sa mi zda teda oki,ale teraz ked citam downa,ze prehnuta usnica,neviem ako to myslia,ci akoze smerom dovnutra zrolovana?lebo on ma hora na 1cm zatlacene akoby tu chrupavku.no strasne,ozaj najlepsie odpojit internet.

magimary
3. dec 2013

@mazula nebooooj, downov sy. by s najv.pravdepodobn. lekári dešifrovali

mazula
autor
3. dec 2013

@magimary pevne dufam aj sestra vravela ze by si to v porodnici vsimli.inak velky obdiv,ja ma 2svoje,a mam co robit,mala som problemy donosit,tak som stastna ze ich mam,ale tie zdravotne problemy mi davaju zarat.to radsej nech zlostia od rana do vecera.o ozaj vypnem net,lebo ocna mi povedala,ze nikam netreba ist,kontrola v roku a ja skoncila u ds😀to sa muzovi radsej nepriznam,lebo by ma asi zaskrtil😀to je hrozne,ked ja Sa o nich furt bojim a sledujem ich😖

magimary
3. dec 2013

@mazula to je normálne, že sa o ne bojíš (sme na rtom rovnako, všetky mamy),
len to zároveň treba brať s nadhľadom a veriť v to najlepšie 😉
najmä, ak naozaj nemá o čo vážnejšie ísť 🙂