icon

Epilepsia a škôlka

delfin
13. nov 2021

Moja 4 ročná chodí len terás do škôlky napol dňa a chcú ju vylúčiť že plače nespolupracuje že nevie pekne kresliť že sa len učiteliek drží nechce obedovať povie mali chodíme k logopedovi nerozpráva v škôlke nehrá sa s detičkami nemá tam kamarátov a vraj zaostáva vraj není ako 4 ročná ale 3 ročná máme doniesť psychologické vyšetrenie a potom by ju zobrali naspet máte také skúsenosti trápi ma to vraj nevie poriadne farby ale doma povie a nevie počítať ale doma napocita

cairka
13. nov 2021

No evidentne ani malá škôlku nezvláda. Ja by som ju stiahla. Mali sme to podobne, v. 4 rokoch po cca. 2 mesiacoch som ju stiahla domov a nastúpila až do predškolskej už s integráciou a len do obeda. Na epilepsiu by nemal byť problém vybaviť predĺžený rodičovský so zdrav. dôvodov (my sme mali toho viac, ale myslím že aj samotná epi by mala stačiť)

pribinak
13. nov 2021

To že v MS nekreslí pekne nie je problém, ani to, že nemá komosky.
Ale to že je veľmi placliva, nespolupracuje, a nedokáže sa zadaptovat to je problém.

Ako sa inak správa? Má napr nejaké kamosky na ihrisku? Má súrodencov?

kacena4
13. nov 2021

co to ma spolocne s epilepsiou? ak ti ju vylucia tak prave kvoli nej kedze detom nemozu podavat v skolke lieky a nebudu riskovat ze ak dostane zachvat nevedia co s nou... adaptacia na skolku je ina vec...

delfin
autor
15. nov 2021

@pribinak nemá súrodencov a ani kamošky keď malo rozpráva a rada stíska deti tie ju preto odstrkuju nerada kreslí rada sa hrá s autíčkami loptami je to taký malý chlapec

pribinak
15. nov 2021

@delfin nemusí vedieť kreslit, ale treba ju podporovať v aktívnej interakcii s deťmi. Ona sa aj veľa naučí od iných deti
Nemusia to byt dievčatka, mize kamosit aj s chlapcami, ale aby proste interagovala

var001
Odpoveď bola odstránená
var001
Odpoveď bola odstránená
var001
Odpoveď bola odstránená
var001
Odpoveď bola odstránená