icon

Epilepsia u 18-mesačnej dcérky

maja41294
17. dec 2025

Ahojte chcem sa spýtať sme s dcérkou v nemocnici pred 6dnami nás hospitalizovali v nemocnici. Dcerka mala doma záchvat taký že až odpadla a potom ďalšie 4 mala v nemocnici zistili že dcéra je aj chorá v nemoncici jej začal potom už aj kašeľ sopliky a aj teplota ale nie vysoká. Doktorka povedala že to je začínajúca epilepsia nasadili jej keppru a záchvaty už od vtedy nemala. Robili jej aj CT to je čisté, robili jej EEG čapicu aj tá je čistá. Stretli ste sa stým niekto? Môžu sa ešte záchvaty opakovať keď jej lieky zabrali? Ďakujem

pe_mi
17. dec 2025

@maja41294 ahoj, vyzerá to dobre. Že jej Keppra zabrala a záchvaty odzneli
My máme tiež Keppru a sadla nám od začiatku, záchvat máva cca 1,2x do roka , a to vždy pri chorobe
Veľa zdravia prajem a čo najmenej záchvatov , rada poradím , keď budeš potrebovať

maja41294
autor
17. dec 2025
@pe_mi

@maja41294 ahoj, vyzerá to dobre. Že jej Keppra zabrala a záchvaty odzneli
My máme tiež Keppru a sadla nám od začiatku, záchvat máva cca 1,2x do roka , a to vždy pri chorobe
Veľa zdravia prajem a čo najmenej záchvatov , rada poradím , keď budeš potrebovať

@pe_mi ďakujem veľmi pekne a keď ste chorý máte silné záchvaty alebo len slabé ?

pe_mi
17. dec 2025
@maja41294

@pe_mi ďakujem veľmi pekne a keď ste chorý máte silné záchvaty alebo len slabé ?

@maja41294 tak ono je to individuálne
Nechcem paušalizovať a strašiť alebo ti dávať nádeje
My sme vždy hospitalizovaní , máva dlhé záchvaty, kým ju preberú , vždy voláme záchranku
Následne chodíme svojmu neurológovi na kontrolné EEG a našťastie sme nikdy nemali poškodenie alebo nejake zmeny, že by sa jej niečo zhoršilo

maja41294
autor
17. dec 2025
@pe_mi

@maja41294 tak ono je to individuálne
Nechcem paušalizovať a strašiť alebo ti dávať nádeje
My sme vždy hospitalizovaní , máva dlhé záchvaty, kým ju preberú , vždy voláme záchranku
Následne chodíme svojmu neurológovi na kontrolné EEG a našťastie sme nikdy nemali poškodenie alebo nejake zmeny, že by sa jej niečo zhoršilo

@pe_mi a ako dlho si vás nechávajú v nemocnici keď máte záchvaty?

pe_mi
17. dec 2025
@maja41294

@pe_mi a ako dlho si vás nechávajú v nemocnici keď máte záchvaty?

@maja41294 3 dni zvyčajne, niekedy 4

alickapusinka
17. dec 2025

Veľmi super že zabrali lieky.Ale aj napriek liekom záchvaty sa môžu opakovať to nie že nie. Potom s aupravuje aj liečba. Vdaka za to že záchvaty prestali aj že zabrali lieky ale určite aj ked su lieky záchvat sa stať môže.Mám epilepsiu od 13 rokoch a veru aj ked som uživala lieky stal sa predtým v puberte záchvat.Vdaka za to že lieky zabrali.Držte sa verím že to bude už len dobre. Ale určite aj lekár ti povie že záchvat sa stať môže aj ked su lieky.