Epilepsia u detí: Aké lieky pomáhajú proti záchvatom?
Ahojte mamičky tie detičky ktoré majú epilepsiu aké lieky berú vaše deti keď beriete lieky aj tak mávate záchvaty? Alebo pomáhajú na záchvaty mali ste niektorá tak že lieky brali a aj tak mali záchvat lebo mi máme sirup keppra dva týždne bez záchvatov ale zas prišli bola som s malou na neurológiu doktorka povedala že jej zvýši dávku mám zvyšovať aspoň týždeň a keď bude mať stále tak jej dá niečo iné k tej keppre nemá silné záchvaty také slabé ale niekedy nemá vôbec cez deň Max 1 a večer má 4 ale predvčerom mala za deň aj 5 povedala som to doktorke povedala že vraj pokim ju nastavíme na normálnu liečbu pokim si to navykne NATO tak to potrvá aby bola úplne bez záchvatov že aj keď berie lieky môže mať záchvaty koncom marca máme ísť na rehospitalizaciu aby jej urobili eeg a tak lenže ja už neviem či je to normálne aby dieťa malo záchvaty keď berie lieky neviem ako to je ako to máte vy a keď vám prvé lieky takto veľmi nezabareli ako nám a dali vám iné ? Museli ste ísť do nemocnice alebo to bolo len takto riešené že vám neurologička pridala ďalšie lieky k tomu ?
@sisamichaela ahoj, samozrejme ,že je to normálne ,že má záchvaty.počuvaj doktorku ,nie je to hlúposť.doktorka nemá čarovný prútik ,že zrazu bude bez záchvatov.
My máme Keppru a tiež máva niekedy záchvaty, pri chorobách najmä, teda horučkach
Ale keďže sme klopem malokedy chorí ,tak je to zriedkavé.
Poznám x mamičiek ,ktoré menia liečbu, teda lekár zmení indikáciu a mávajú tiež niekoľkokrat týždenne záchvaty,už roky.
Pokiaľ nie si spokojná s doktorkou,zmeň ju, ja som menila 3x a teraz sme už tretí rok u jedného lekára, s ktorým som spokojná.a nie je v našom meste,dochádzame za ním 80km
Ahoj, ak mas zakladne info o epilepsii tak vies, ze zachvaty mozu pretrvavat, opalovat sa a aj vracat aj napriek tomu, ze dieta ci dospely clovek berie lieky. Aj bez ohladu na to ake, v akej davke atd. Cize aj pri najspravnejsej liecbe tie zachvaty proste mozu byvat, to je (smutny) fakt, s ktorym treba pocitat. Je super, ak niekomu zachvaty takmer uplne zmiznu - nie je to ale pravidlom, ani nijaka garancia. Dolezite je chodit ku doktorom, ktorym doverujes. Ak nedoverujes, zmen doktora. Treba ale vediet co je to epilepsia, ze ukazdeho prebieh (aj napriek liecbe) inak, a ze ziadny dr. nie je pan Boh aby mavnutim prutika vsetko zmizlo. Liecba u epileptikov sa moze menit, upravovat, proste aktivne sa riesi po cely cas - podla aktualneho zdravotneho stavu, reakcii na lieky, povahy a intenzity a frekvencie zachvatov atd.
Drzim palce nech to ide k lepsiemu. Ale doveruj lekarom ktorych si si zvolila alebo zvolis, inak to fungovat urcite nebude.
@colsami ďakujeme to je natom že poriadne neviem nič o epilepsii je to ťažké pre mňa maličká bude mať o dve mesiaca tri ročky minulého roku bola operovana na srdiečko bola som šťastná že sme sa konečne dostali z toho že už je konečne v poriadku a teraz nám prišla tá epilepsia preto píšem tuna Radim sa aké su vaše skúsenosti keďže neviem poriadne o Tom veľa mám strach o malú dúfam že sa to nejakimi liekmi podarí aj nám dať do poriadku to aby nemala záchvaty
Nastuduj si na internete, ale zo spolahlivych zdrojov.
Niekedy to trvá, kým doktor nastaví správny liek a správne dávkovanie lieku. Niekomu to zaberie hneď, u niekoho je to dlhodobý proces - chce to trpezlivosť aj keď verím, že je to veľmi náročné. Držím palce. 🙂
Moja dcerka mala najskor Keppru, potom jej zistili Westov syndrom a pridali jej Topamax. Viditelne zachvaty potom uz tolko nemala ale EEG stale zle.

lieky nastavuju podla toho ci a ako ma zachvaty, nam aj krv pravidelne brali a zistovali hodnoty z krvi a ak bolo treba zvysii davku a ano mali sme zachvaty aj pocas liecby