icon

Existuje prevencia proti mrliam u detí?

4. dec 2024

Existuje nejaka prevencia,aby dieta nechytilo mrle?
V skolke maju

katy084
4. dec 2024

Mrle som mávala často ako dieťa, mali sme. kocúra doma v byte,hrávali sme sa na sídlisku v piesku...pozdejšie ich mala aj moja dcéra ...prečo?
vajíčka mrle sa dostali do ústnej dutiny z piesku, štrku,zemi kde špintali mačky a psi,neboli dôkladne umyté a ostrihané nechty...jedine dôkladnou hygienou rúk a tým, že budú mať čistý piesok zabezpečený, aby sa tam nedostali zvieratá.O tom či sa prenášajú z človeka na človeka som nepočula...mala dcéra a nik iný,samozrejme vždy čisté wc musi byť...ak už mrle sú v organizme preliečiť liekmi...

hedviga2
4. dec 2024

Cesnak. A večer natrieť konečník nahrubo sudokremom

autor
4. dec 2024

@katy084 jasne ze sa v skolke prenasa
@hedviga2 len 3r cesnak asi moc nie ci? A ako sudocrem zabera na prevenciu?

hedviga2
4. dec 2024

Mrle samnožia kladením vajícok okolo konečnika v teple pod perinou, v oteplovakoch. My sme mali s tym velky problem. Skus v noci kuk dietatu riťku.
Prečo by kúsok strúcika mal troj ročnemu vadit-my sme davali- to neviem

ktobytobolpovedal
4. dec 2024

Skus Parazitex sirup 😊

katy084
4. dec 2024

@autorka množia sa v škôlke,ale tým, že tam nieje dôkladná a precízna hygiena...mrla mimo hostiteľa odumiera podla mňa okonahle opusti telo tak neprežije...deti si to môžu posúvať tým, že majú piesok po rukách , alebo utieraním zadku a neumytim rúk...cesnak je dobrý dcéra sedela na nočníku, v ktorom bol cesnak z horucou vodou z ktorej sa parilo a tie potvori vyliezali...nepríjemný parazit

akinom112
4. dec 2024

Mrle dieťa dostane pokiaľ nie je dostatočná hygiena rúk, prenášajú sa oro-fekalne, kontakt zadok- ústa zjednodušene povedané, dieťa svrbí zadok poškriabe sa a potom sa ide hrať, pochyta hracky a je to. To že dieťa dostane mrlu od psa alebo mačky, je čistý nezmysel 🙂 zvieratá majú svoje druhy parazitov a mrla ľudská medzi ne nepatri. Pôvodcom ochorenia deti je mrla detská, ktorú zase zviera dostať nemôže. Z pieskoviska sa nakaziť môže jedine tak, žeby sa tam predtým doslova vykakalo dieťa, ktoré ma mrle. Ako veterinarka viem o com hovorím 🙂

heln
4. dec 2024

surova mrkva a cesnak, nemusi hned zjest cely strucik, mozes potriet na teplu hrianku.

mogaa
4. dec 2024

Kúsok csnaku nastrúhať n maslový chlebík - neboj sa , zje, ale nenastrúhaj celý strúčik...alebo do rožteka s maslom - tiež strúhaný...

autor
4. dec 2024

Dakujem za rady