Febrilný kolaps a nástup do škôlky
Chcem vas poprosit o radu. dcera prekonala febrilny kolaps pri teplote 37,7 a teraz v septembri ma nastupi do skolky. kolaps mala pred rokom odvtedy presla mnozstvom teplot aj vysokych 39,9 nastastie bez krcov a diazepamovych cipkov, poslednu kontrolu sme mali teraz 29.1. uz som si myslela, ze to bude posledna, bohuzial dr. mi povedala, ze bude musiet az do 6 rokov chodit kazdy polrok. konzultovala som s nou aj skolku a povedala mi ze cipok musim dat ucitelke, ale nech sa pripravim na to, ze nemusia ju prijat, lebo nesmu odavat lieky, ale, ze sa moze aj mylit, nakolko zo zakona su povinne dat prvu pomoc, co v pripade krcov je cipok. Uz som sa o tom rozpravala aj s riaditelkou a ta mi povedala, ze je to zapeklita situacia a musi si to pozriet v zakonoch. Bez cipku sa neodvazim ani dole pred vchod ist, kedze vtedy bola ozivovana a skoncili sme na are, kde sa ju snazili 3 hodiny stabilizovat, bola napojena aj na umelu plucnu ventilaciu.
Stretli ste sa niektora s niecim podobnym? Mala skolka problem s podanim takeho lieku,ktiory v podstate moze zachranit zivot?
Da sa v pripade zamietnutia odvolat? dakujem
moj synovec maval febrilne krce pri horucke, chodil normalne do skolky,ziaden problem....
ono vacsinou aj tak tie krce byvaju len do 3rokov, ide o prepojenie miechy a mozgu, takze vekom sa riziko znizuje ....
to ze chodi na kontroly je skor preto, lebo po krcoch je nabeh na epilepticke zachvaty, tak tie deti sleduju.... ale inak nic 🙂 POdla mna mozno uz krce ani mat nebudete, ale tak pri najhorsom cipky daj do skrinky a viacej by som to neriesila... lebo fakt vekom uz krce mat nebude...

@majulino moja je alergička...pri uštipnutí čimkoľvek sa začne dusiť....treba dať ak v pohode dýcha sirup, lieky a čípok....ak je to horšie adrenalínovu injekciu...do škôlky mi ju riaditeľka vzala ale nie všetky učiteľky súhlasili že som nosila lieky a injekcie tak je doma.... podľa mňa je to jednoduchšie keď už vedia čo majú robiť ako keď sa stane niečo nečakané....