icon

Fimoza po zápale. Dá sa predísť obriezke?

silvia765
17. apr 2025

Ahojte dievcata, bohužiaľ v dôsledku mechanického sťahovania vznikla synčekovi rana a zápal, predkožka sa mu uolne stiahla pričom predtým bola relatívne uvoľnená, môžem sa spýtať čo mal niekto obdobný scenár a či sa vám podarilo predísť obriezke ? Ďakujem

radula17
17. apr 2025

My sme mali tiež zápal a trhlinky, pritom predkožku krásne stiahol. Liečili sme to najprv pol roka framykoinom a repíkovým čajom. Doktor už strašil obriezkov. Potom sme mali aj dva roky kľud a znova sa nám to objavilo, to sme išli k detskému urológovi a ten nám doporučil betadine a ak by ani to nezabralo tak tiež obriezku. No zase máme druhý rok pokoj🙂 Doporučujem hlavne aby ste to stále niečim mazali aj dlhodobo, ja som používala aj vaselin. Počas toho zápalu pri kúpaní predkožku nesťahovať aspoň 3 dni, potom zase umyť a zase zo tri dni nesťahovať. A aj dvakrát denne mazať.

radula17
17. apr 2025

Ešte môžete výskúšať tú pinďa masť, tú si maminky chvália, no nám moc nepomohla. No za pokus to stojí.

silvia765
autor
17. apr 2025

@radula17 ďakujem veľmi pekne, Vaselin sa to vola? Dali ste mi nádej… nechcem ho trápiť, dávať do narkózy atd… preto sa mi nepáčil ani prístup urologa ktorý hneď hovoril o obriezke a nepripúšťal vôbec nič …

radula17
17. apr 2025

https://www.notino.sk/vaseline/original-vazelina/ je to toto, je to proste na pery ale používali sme to aj na premastenie predkožky, alebo ako som písala skúste tú pinďa masť, tá je dostať v lekárni, tá je vlastne tiež na báze vazelíny. Proste skúšajte, ja som tiež skúšala všetko možné, ten framykoin je fajn, len sa nemôže používať dlho. Takže po týždni sme prestali a potom som začala natierať tými masťami. Poprípade skús iného doktora, ono niektorý radi režú, hlavne tá staršia generácia a možno trafíš na niekoho kto sa bude snažiť to najprv liečiť a nestrašiť obriezkami.

silvia765
autor
17. apr 2025

@radula17 presne tak, pinda masť mame, presne že chcem doliecit zápal čo sa nám podarilo, teraz dávam framykoin, vy ste ho teda používali dlho? Že sa to môže a neuškodí? Presne má zarazil ten prístup že hneď ho odrovnala a hneď rezať. Druhý syn mal mat toez operáciu veľmi ťažkého jacmene a vyliečili sme ho. Nie som zas nejaká bylinkarka a slnieckarka, som právnik a pragmatik ale čo sa týka deti určite nie som zástancom hej sup poďme rezať

silvia765
autor
17. apr 2025

@radula17 a ďakujem pekne za všetky rady a nádej

radula17
22. apr 2025

Framykoin som používala asi vyše týždňa, možno max dva viac nie, potom sme mazali tou vaseline. ale opakovali sme aj pol roka, stále sa to vracalo☹ Týždeň dva pokoj a znova. Takže zase framykoin a tá masť. Alebo keby to nepomohlo tak potom skús aj betadine vodičku, je to na zápaly, my sme to používali potom keď sa nám to vrátilo po dvoch rokoch. Tá sa tiež osvedčila a dá sa aj dlhodobo. No najprv by som šla jedno a potom druhé. Proste skúšajte.

silvia765
autor
22. apr 2025

@radula17 môžem sa opýtať kedy sa to zúženie vrátilo do pôvodného stavu ? Až po pól roku? Ako často ste robili tie kupele? Aby som vedela ako najlepšie postupovať a bojovať s maličkým

radula17
22. apr 2025

Trvalo to niekoľko mesiacov, max toho pol roka. Proste zo dva týždne sme liečili potom týždeň dva bol pokoj a zase sa to zopakovalo🙂 No a potom čo sa nám toho podarilo zbaviť na dva roky tak sa to zase objavilo a tam sme liečili tou betadine vodičkou - to sa nám podarilo tak do mesiaca dvoch. Inak v tom čaji alebo tej vodičke sme nekúpali len sme opláchly pindúra aj zvnútra aj zvonka po okúpaní a lahko osušili. nič viac. držím palce snáď sa podarí, chce to trpezlivosť.

silvia765
autor
22. apr 2025

@radula17 už lrn posledná otázka… nechcem byt otravná… tiež to mal po zápale tak stiahnuté? Že iba vedel cikat ale nemohli ste to stiahnuť ? Ďakujem ..

radula17
23. apr 2025
@silvia765

@radula17 už lrn posledná otázka… nechcem byt otravná… tiež to mal po zápale tak stiahnuté? Že iba vedel cikat ale nemohli ste to stiahnuť ? Ďakujem ..

@silvia765 V pohode. Áno aj cez zápal aj po. Proste to musí povoliť. Preto som písala že počas zápalu to pár dní netreba stiahnuť - dosť ho to bolelo. Takže sme umývali len zvonka, potom po pár dňoch sme opatrne stiahli.

silvia765
autor
23. apr 2025
@radula17

@silvia765 V pohode. Áno aj cez zápal aj po. Proste to musí povoliť. Preto som písala že počas zápalu to pár dní netreba stiahnuť - dosť ho to bolelo. Takže sme umývali len zvonka, potom po pár dňoch sme opatrne stiahli.

@radula17 super ďakujem veľmi pekne , zlata ste ďakujem ešte raz

ankapuska79
26. apr 2025

U starsieho teraz ma 18 rokov ,som mala tento problem a sme aj absolvovali obriezku ako 3,5 rocny a je to super.uz ziadne problemy nemal.ak by sa dalo tak aj mladsiemu by som to dala spravit ,ma taku zuzenejsiu a sa obavam ze rokmi sa mu to stiahne ako jeho otcovi a v 50 te musel absolvovat obriezku v lokalke a uz to nie je take ako ked sa to spravi za mladi😀 ,vy musite vidiet a citit ako to je a uvazit.cim neskor tym horsie.

silvia765
autor
27. apr 2025
@ankapuska79

U starsieho teraz ma 18 rokov ,som mala tento problem a sme aj absolvovali obriezku ako 3,5 rocny a je to super.uz ziadne problemy nemal.ak by sa dalo tak aj mladsiemu by som to dala spravit ,ma taku zuzenejsiu a sa obavam ze rokmi sa mu to stiahne ako jeho otcovi a v 50 te musel absolvovat obriezku v lokalke a uz to nie je take ako ked sa to spravi za mladi😀 ,vy musite vidiet a citit ako to je a uvazit.cim neskor tym horsie.

@ankapuska79 môžem sa opýtať cinto synčeka velmi bolelo po operacii? A či sa nemám obávať celkovej narkózy? Každý deň sa mu robím ten slez aj repík ale nič :( nejde pohnut s tou fimozou po tom zápale , som už zúfalá ;( je to môj liebling preto prežívam s ním každú boliestku

ankapuska79
28. apr 2025
@silvia765

@ankapuska79 môžem sa opýtať cinto synčeka velmi bolelo po operacii? A či sa nemám obávať celkovej narkózy? Každý deň sa mu robím ten slez aj repík ale nič :( nejde pohnut s tou fimozou po tom zápale , som už zúfalá ;( je to môj liebling preto prežívam s ním každú boliestku

@silvia765 tiez som sa velmi bala,ale ked som prisla do nemocnice (kramare) a videla som tam tazke stavy urologicke ,tak to odfiknutie kozky je oproti tomu banalita.
Ste tam s nim ,dostane liecik a nic si nepamata,potom sa zobudi a beha si.moze cikat do vlaznej vody zo zaciatku aby sa nebal ze ho to bude stipat ,a hlavne vela pit lebo neviem ci niesu cievkovany aby sa predislo zapalu.a doma mi behal v mojom tricku a v mojich podkolienkach co mal po stehna s holym aby sa mu netrel 😀,a dnes je rad ze sa to vyriesilo skor ako by to mal riesit v dospelosti.
Odvtedy ziaden problem😀

silvia765
autor
28. apr 2025
@ankapuska79

@silvia765 tiez som sa velmi bala,ale ked som prisla do nemocnice (kramare) a videla som tam tazke stavy urologicke ,tak to odfiknutie kozky je oproti tomu banalita.
Ste tam s nim ,dostane liecik a nic si nepamata,potom sa zobudi a beha si.moze cikat do vlaznej vody zo zaciatku aby sa nebal ze ho to bude stipat ,a hlavne vela pit lebo neviem ci niesu cievkovany aby sa predislo zapalu.a doma mi behal v mojom tricku a v mojich podkolienkach co mal po stehna s holym aby sa mu netrel 😀,a dnes je rad ze sa to vyriesilo skor ako by to mal riesit v dospelosti.
Odvtedy ziaden problem😀

@ankapuska79 koľko mal prosím bolesti? Po operacii, ako to prebiehalo? Koľko sa to hojí? Celkovej sa nemusím teda bat? Ďakujem veľmi pekne za dodanie odvahy 🙂 🙏🙏🙏

ankapuska79
29. apr 2025
@silvia765

@ankapuska79 koľko mal prosím bolesti? Po operacii, ako to prebiehalo? Koľko sa to hojí? Celkovej sa nemusím teda bat? Ďakujem veľmi pekne za dodanie odvahy 🙂 🙏🙏🙏

@silvia765 tak v nemocnici moze byt bud spavy a oblbnuty alebo nabudeny,vzdy je lepsie ked spi.ale to nevies.tam mu podavaju lieky proti bolesti do infuzky tak ho to neboli.narkoza na kazdeho posobi inak to nevies pokym uz nebol v narkoze.ale neboj ,je to jednoducho iba koza ,nejdu mu rezat do bruska alebo jednoducho do vnutra tela,iba vonku odrezu zbytocnu kozku ktora robi problem.takto ked si to predstavis lepsie sa s tym stotoznis.tyzden je taky citlivy ,my sme boli 2 tyzdne doma naholo behal ,ak by bol placlivy a nervozny ,treba mu dat nurofen na bolest a cikat do teplej vody a vzdy mu to zakazdym oplachnut vodou jemne. kolko ma?

ankapuska79
29. apr 2025
@ankapuska79

@silvia765 tak v nemocnici moze byt bud spavy a oblbnuty alebo nabudeny,vzdy je lepsie ked spi.ale to nevies.tam mu podavaju lieky proti bolesti do infuzky tak ho to neboli.narkoza na kazdeho posobi inak to nevies pokym uz nebol v narkoze.ale neboj ,je to jednoducho iba koza ,nejdu mu rezat do bruska alebo jednoducho do vnutra tela,iba vonku odrezu zbytocnu kozku ktora robi problem.takto ked si to predstavis lepsie sa s tym stotoznis.tyzden je taky citlivy ,my sme boli 2 tyzdne doma naholo behal ,ak by bol placlivy a nervozny ,treba mu dat nurofen na bolest a cikat do teplej vody a vzdy mu to zakazdym oplachnut vodou jemne. kolko ma?

@ankapuska79 syn to mal tak ze on ked cikal ,tak sa mu naprv pipik nafukol a az potom taky prudik mocu tenky striekal,nikdy som mu to nevedela stiahnut ,mal to ako mesec takze my sme nemali o com,to bola jedina volba.
Muz s tym nemal problem az teraz na starobu😀😀😀😀zacala mu pukat koza a stale iba mastil a mastil az sa mu to stiahlo a teprva to musel vyriesit chirurgicky.a dlho to trvalo aj 2 roky kym sa odhodlal.mama vzdy citi ci je to dobre alebo zle,mame taky instinkt takze je to na tebe.my sme uz po obriezke ziaden problem nemali.tak drzim palce a daj vediet casom ako ste dopadli.😘

silvia765
autor
29. apr 2025
@ankapuska79

@ankapuska79 syn to mal tak ze on ked cikal ,tak sa mu naprv pipik nafukol a az potom taky prudik mocu tenky striekal,nikdy som mu to nevedela stiahnut ,mal to ako mesec takze my sme nemali o com,to bola jedina volba.
Muz s tym nemal problem az teraz na starobu😀😀😀😀zacala mu pukat koza a stale iba mastil a mastil az sa mu to stiahlo a teprva to musel vyriesit chirurgicky.a dlho to trvalo aj 2 roky kym sa odhodlal.mama vzdy citi ci je to dobre alebo zle,mame taky instinkt takze je to na tebe.my sme uz po obriezke ziaden problem nemali.tak drzim palce a daj vediet casom ako ste dopadli.😘

@ankapuska79 ďakujem veľmi naozaj veľmi pekne za odpoved. Synčekovi to nešlo nikdy poriadne stiahnuť iná trocha a po kortikoidnej masti sa mu to natrhlo a vznikla vnútorná jazva ktorá mu teraz Brani otvoriť to a stiahnuť má tam lrn malindierkuncez ktorú cika. Má 5 chceme ísť na jeseň predpokladám že budem s ním dva týždne doma. A potom tvojnsyncek už bol v poriadku? Žiadna citlivosť že by sa nejak sťažoval ?

ankapuska79
29. apr 2025
@silvia765

@ankapuska79 ďakujem veľmi naozaj veľmi pekne za odpoved. Synčekovi to nešlo nikdy poriadne stiahnuť iná trocha a po kortikoidnej masti sa mu to natrhlo a vznikla vnútorná jazva ktorá mu teraz Brani otvoriť to a stiahnuť má tam lrn malindierkuncez ktorú cika. Má 5 chceme ísť na jeseň predpokladám že budem s ním dva týždne doma. A potom tvojnsyncek už bol v poriadku? Žiadna citlivosť že by sa nejak sťažoval ?

@silvia765 tak to treba ,uvidis podakuje sa ti ked bude velky😀😀😀😀aj nevesta😀😀😀.odvtedy ziaden problem .nam to robili v decembri tak ja som ho davala az po mesiaci do skolky ,ale je lepsie este stihnut pred skolou.urob termin a odporucam radsej 2 tyzdne pred ho mat doma aby neochorel lebo sa to bude iba posuvat a posuvat.teraz mal prave 18 rokov krasne sa to zhojilo,to ti lekar vysvetli ale viem ze 14 dni po operacii je 1 kontrola aj tie stehy sa vtedy rozpadavaju tak si to treba tak naplanovat .jar ,jesen je ideal koly teplote ale ked sa neda tak hned ako sa da.na kramaroch mali az pol rocne terminy vtedy neviem ako teraz.

ankapuska79
29. apr 2025
@silvia765

@silvia765 ta citlivost tam bola urcite preto mi doma nenosil slipy ale moje dlhe tricko po zem😀😀 postupne to odoznie.

silvia765
autor
2. máj 2025
@ankapuska79

@silvia765 tak to treba ,uvidis podakuje sa ti ked bude velky😀😀😀😀aj nevesta😀😀😀.odvtedy ziaden problem .nam to robili v decembri tak ja som ho davala az po mesiaci do skolky ,ale je lepsie este stihnut pred skolou.urob termin a odporucam radsej 2 tyzdne pred ho mat doma aby neochorel lebo sa to bude iba posuvat a posuvat.teraz mal prave 18 rokov krasne sa to zhojilo,to ti lekar vysvetli ale viem ze 14 dni po operacii je 1 kontrola aj tie stehy sa vtedy rozpadavaju tak si to treba tak naplanovat .jar ,jesen je ideal koly teplote ale ked sa neda tak hned ako sa da.na kramaroch mali az pol rocne terminy vtedy neviem ako teraz.

@ankapuska79 ahoj tak mame po kontrole u dalsiehonodbornika, hovoril že tam už žiadne čaje nepomôžu len to nimi preplachovat aby nenastal zápal. Takze keď pôjdeme na kontrolu na kramare tak pravdepodobne dám dajú termín tak sa nejak už snažím ukludnovat že to bude dobre..