Fľak po vybratí kliešťa: Je to normálne?
Dobrý den, smiem sa opytat, či je to normalna reakcia po vybrati kliesta(4.den), ranu dezinfikujem + framykoin. Pripadne, kedy to zmizne. Dakujem

Je to v poriadku, tteba sledovat ci sa nespravi cerveny flak. Do týždňa by to malo vymiznut
keby nahodou bol kliest infikovany tak by bol okolo toho cerveny kruzok.
@jeltica vobec nehovorite dobre, ani pravdu.
Toto je lokalna reakcia z kliesta, moze byt mensia aj ovela vacsia. A lokalna reakcia nema nic s tym, ci kliest bol alebo nebol infikovany. Kazdy reaguje inak + dolezite je aj miesto.
@suziie - kludne to moze niekolko dni pretrvavat kym sa to skludni. Ano je to normalna lokalna reakcia, hlavicku ste tam isto nenechali predpokladam, takze iba sledovat a lokalne osetrovat.
Dakujem za odpovede, po vybratí som to mala taketo, nevyzeralo, žeby tam niečo ostalo. Popravde, našla som si len nieco akoby zapichnute / už to nebol cely kliest
@suziie Prosím vás mám takýto fliačik aj ja po vybratí kliešťa dnes tretí deň.Som už na nervy či ísť k lekárovi.Ako vám to dopadlo a za koľko to zmizlo Veľmi pekne ďakujem.
@suziie Prosím vás mám takýto fliačik aj ja po vybratí kliešťa dnes tretí deň.Som už na nervy či ísť k lekárovi.Ako vám to dopadlo a za koľko to zmizlo Veľmi pekne ďakujem.
@6912zuzana bud v kľude, len si to sleduj, ci sa ti nerobi cerveny flak, ci sa nezvacsuje. To prejde. Aj tak by ti nic teraz nezistili, najskor o 3 tyzdne.
@6912zuzana bud v kľude, len si to sleduj, ci sa ti nerobi cerveny flak, ci sa nezvacsuje. To prejde. Aj tak by ti nic teraz nezistili, najskor o 3 tyzdne.
@janinka007 ďakujem veľmi pekne už panikárim .Za koľko vám ro asi zmizlo .Ja tretì den̈ a stále rovnaké.
@6912zuzana Dobrý deň, prosím vás, za koľko dní vám to zmizlo? Mám to podobne. Ďakujem.
@6912zuzana Dobrý deň, prosím vás, za koľko dní vám to zmizlo? Mám to podobne. Ďakujem.
@barborka49
Ešte mi to slabo vidieť ale neni to už červené .Ale už som mala ďalšieho kliešťa asi pred 2 tÿždn̈ami a zatiaľ to mám stále červene nemenì sa to.Ale už tak nestresujem.
@barborka49 niekedy tá ranka mizne aj mesiac - podľa miesta kde sa zakusne.. mizne to dlho.. dôležité je sledovat, či nie je červený fľak veľký ako minca, alebo väčší.. borelióza ma fľak taký, že v strede je svetlý a okolo červený.. encefalitída sa zase najprv prejavuje ako chripka, tak treba len sledovať ci niečo také neprepukne o dva týždne, ak áno, treba povedať doktorovi..
(Inak dcéra keď mala boreliózu, mala fľak cez celý chrbát a šialene ju to svrbelo.. môže ale svrbiet aj po neinfikovanom kliešťovi)

ak tam neostala hlavicka a vyber prebehol ok, malo by to byt ok. encefalytida ma iny prejav, toto vyzera iba podrazdenie, mozno nejaky mensi infekt od skrabania si tam zaniesol.
Ja miesto po vytiahnuti vzdy dezinfikujem peroxidom vodika a je pokoj. Koza sa casom skludni, peroxid znici pripadne bakterie.