icon

Folikulárna cysta na vaječníku u dvanásťročného dieťaťa

essinna1
14. apr 2025

Ahojte malú pobolievalo v právo pod bruškom a zistili jej cystu 40x37 mm na vajecniku . Prosím Vás už to niekto mal , ako dlho to pobolieva , vstrebe sa ? Bojím sa

nevenka
14. apr 2025

@essinna1 ja som mala 13 a mala som takuto cystu, ale ja som skoncila s bolestami v nemocnici a az tam na to prisli, lebo najprv bolo podozrenie na slepak. Objednali ma na laparo a pred operaciou mi este spravili sono pre istotu, lebo som predtym znova mala bolesti a cysta tam nebola, praskla a vstrebala sa. Takze mna neoperovali nakoniec. Cysty sa mi robili potom este casto, mala som vysoky prolaktin, cykly dlhe, nepravidelne, viac muzskych hormonov, ale nic take hrozne na liecbu. Len ten prolaktin mi riesili, pchali do mna lieky. No potom som sa na to vykaslala, uz ked som bola starsia a nechala to tak. Tvrdili mi, ze prirodzene ani deti mat nebudem alebo len velmi tazko. Mam 4 a to dokonca to posledne ani neviem ako, v 39 rokoch 🤪. Takze u mna to dopadlo dobre cele.

essinna1
autor
14. apr 2025

@nevenka 🙂 jej tak to je super , tak verím že aj mi dopadneme dobre . Dakujem za povzbudivé slova

essinna1
autor
15. apr 2025

@nevenka ako dlho vás to bolelo a po akom čase prišla ta silná bolest ?

katica312
15. apr 2025

@essinna1 ja som presne toto mala v 16 tich podozrenie tiež na slepák skoncila som na chirurgii tam ma postlacali a zistili utvar velkosti vlasskeho orecha z tadial ma poslali na gynekologiu spravili sono a bolo to tam pekne vidiet ja som vtedy to je uz 18 rokov dozadu dostala lieky na vstrebanie a teda urcite praskla lebo cca 3 hodiny po vysetreni ak ma dostlacali som citila taku bolest ze som bola len prikrcena a cakala kym to prejde doteraz si na to pamatam po tyzdni na kontrolnom sone uz tam nebola. Od vtedy az do 2 tehotenstva som mavala bolestivu ovulaciu niekedy az tak ze som si musela dat od bolesti tabletku. Po druhom tehotenstve sa to upravilo.