icon

Foniatria - 24-mesačný chlapec

mama2ms
18. jún 2022

Ahojte , prosím Vás pediatrička nás poslala na foniatriu , syn má 24m ,
Ale orl už všetky testy mame za sebou a všetko je ok
,a ako čítam foniatria je tiež o uskach ,vie mi niekto povedať rozdiel? A že čo tam asi take robia ?
Ďakujem 🙂

jaskolka
18. jún 2022

@mama2ms foniatria je zameraná výlučne na vyšetrovanie, diagnostiku, úpravu a kompenzaciu sluchovych porúch.
Neviem, ake presne vyšetrenia absolvoval syn, ale tam zvyknú mať špeciálne prístroje, ktoré bežný orl doktor nemusí mať a, ani ich ovládať.

deti95060810
18. jún 2022

foniatria ? Deťom robia vyšetrenie v narkóze... v Ba,, BB a Ke... máš pocit že dieťa nepočuje? Ak nemá dobrý sluch, dostane načúvací prístroj....

mama2ms
autor
18. jún 2022

@deti95060810 nemyslím že nemá dobrý sluch , skôr mám podozrenie na niečo iné , na orl sme boli a spravili sme všetky vyšetrenia a tie sú ok , pediatricke som doniesla staršieho 24m synčeka pomedzi to ako očkovali mladšieho lebo sa mi nezdá , nepočúva na meno , nevyhľadáva spoločnost, behá tade kade ale len okolo veci materiálov skúma ich , veľmi malo rozumie vie možno 5 úkonov - ako daj mi ťap , pusu , podaj ruku , niekedy poda niekedy nie , nevie ukazovať prstom , ani tak .. len sa na to pozrie a piští , nehovorí vôbec len hatlaninky nič s významom .. ale k tomu dopovedat jej všetko som ani nestihla zastavuje má prvé má poslala na ORL a to už som stihla prednou nečakala som , a ako druhé má poslala na foniatriu ..

mama2ms
autor
18. jún 2022

@deti95060810 je predčasný 35+3 , bol týždeň na kyslíku , chodili sme na kontroly a tie boli vždy ok , čo sa týka plazenia stvornozkovania chodenia bol lepsi , ako tento náš mladší synček na čas narodený, len to správanie je zle na svoj vek nemyslím že primerane, aspoň čo poznám ja deti sú úplne inde , dokonca aj mladší syn ktorý bude mat 12m je v niektorých veciach o čosi rozumnejší …

andreagartnerova
18. jún 2022

Chodím s malou na foniatriu, skúšajú jej sluch napríklad, že jedna sestrička ukazuje knižku a druhá napríklad hrka za hlavou malej raz na pravo raz na ľavo, susti cukríkmi, atď . Potom jej dávajú taký prístroj do uška ale nič strasne a lekárka jej ústa kontrolovala, nos, celkovo rýchle vyšetrenie.

mama2ms
autor
18. jún 2022

@andreagartnerova ďakujem , čaká nás to v utorok hádam vydržíme 🙂