Funguje sluchový tréning JIAS u detí s poruchami reči?
Ahojte, mynto už počúvame skoro rok...teda malý...rozrečnil sa...ale tozvie čo by to nebolo aj bez toho.
Ešte nás čaká asi pol roka a potom rok a pol voľno a potom vraj zas. Nieje to najlacnejšia terapia.nedavno som čítala, že to je blbosť, že žiadne štúdie na to nie sú, ktoré by potvrdili že to ozaj funguje. Len maminy si to chvália , recenzie si fajn. Preto sa pýtam, čo si o Tom myslíte, ti čo máte skúsenosti, vydržali ste to celé roky počúvať?
U nás Jias trval 1,5roka. Dôležité je počúvať presne tak ako je to dané a nevynechavat. Syn Jias absolvoval,až ako školák, takže potvrdim to len skrz diktatov. Pomohlo, dlžne a mäkčene odrazu existujú.
My sme v 4cykle a tiez vidim pekne pokroky co sa tyka sluchu krivka ide krasne hore....ale nam povedali ze max 6cyklov je resp.rok a pol......a je to ma vas kludne môžete z jedneho dna ka druhy zrusit to....ale povedať terapeutovi ze chcete skočiť aby nastavil cyklus ze omedzi vam dni pocuvania
Tiez sme.isli kvoli reci kedze nam to bolo viackrát odporučane logopedicku tazko najst ale ako pisem sluch bol u nas problém skratka nepocula dane pismenka mozog nevedel.rozoznat ale po.prvom.cykle bol veľký pokrok.co sa tyka reci
Tak.ako pise pani vyse zaklad je aby sa dieta sustredilp na hudbu a isli ste podla.pokynov my sme od 2.cykle zmenili rezim pocuvania. A počúvame.len vecer.v posteli bud si pozera knizku, hrajeme clovece karty.skratka ticho musi byt a nesmie rozpravat dieta
Áno aj my tak večer pred spaním, počúva pravidelne, podľa pokynov. To je všetko ok...v škole nevidím rozdiel, keďže len teraz nastúpil a aj to má individuálne kôli silnému adhd tam nevydrží a je až agresívny keď je preťažený. Tak sme dali domáce zatiaľ.
Čo sa týka reči, áno, pokrok veľký, ale teda ešte to nieje gramaticky čisté, rody a skloňovanie ešte kolisu. Preto píšem, či by to neprišlo aj bez toho. ...
Už keď sme došli až sem tak vydržíme... ďakujem za skúsenosti
Keďže je prvák, postupne ako sa budú učiť bude naberať aj nové vedomosti. Pri NKS ta reč nikdy nebude mega čistá, ale obyčajný človek si to nevšimne. Ak však si vsimnes,že dieťa pri večernom počúvaní nemôže zaspať, alebo iné zmeny oznam to terapeutovi. Syn mal pri druhom cykle problém zaspať. Tak sme to zmenili a počúval už len keď prišiel zo školy.
Prosim vas a neboli deti z toho aj podrazdene? Co potom? Lebo tiez citam mnohe recenzie a celkom sa mi dany program pozdava. Dakujem
Tiež som sa bála že bude podráždený, ale pohoda

ja mam len dobre skusenosti