icon

Fyzioterapia a plač dieťaťa

2. apr 2021

ahojte. moje dieta ma 10mes je zdrave ale nedosahuje milniky ktore by malo. pediatricka nas nikam neposlala ze si mysli ze ide iba o sirsiu normu ale my sme zacali chodit na fyzio najprv k jednemu potom k inemu. problem je ze aj ked viem ze dietatko to neboli ona pritom vzdy strasne place krici ruci. co je inak jedno spokojne dieta. v momente ako s nou zacnu pracovat ten plac je extremny a neupokoji ju nic. jaz meni farbu. zadychava sa. a na racionalnej urovni viem ze ok je jej to nekomfortne ale emocne ma
to uplne ubija. citim bezmoc stres neviem co vnima ona ze som tam s nou a "nepomozem" jej ked tak upenlivo prosi o pomoc.
zmena fyzio nepomohla. ja chapem ze radsej vydrzat teraz plac a potom nemat problemy ale neviem. nejde mi to proste. ako ste toto mamicky prekonali? mam moznost poslat s nou manzela ale to mi pride strkanie hlavy do piesku.

pribinak
2. apr 2021

Musela som cvičiť s 3 mes synom, nakláňal hlavičku viac na 1 stranu. Cvičili sme 3-4 mesiace. Potom to už bolo ok.
Strašne, ale strašne dokázal plakať.
A to bolo maličké babo. Ale vedela sim že cvičím pre jeho dobro, že ho to neboli, len musí urobiť niečo čo sa mu nepáči, zapojiť svaly, ktoré pri takom pohybe nepoužíva a preto protestuje
Bolo mi ho strašne ľúto, ale výsledok stal zato. Cvičili sme 3x denne. Už len keď som ho dala do tej cvičebnej polohy spustil strašný krik
Ale prežil, ja som to tiež prežila a je to všetko ok. On si to vôbec nepamätá.

katkamatka7
2. apr 2021

Ahoj, ten plač robí svoje. Asi každé dieťa pri tých cvikoch plače srdcervúco, že ide mame srdce puknúť. Ak chceš, napíš mi správu.

mima172
2. apr 2021

Mam 11m dcérku, ktorá ešte ani nesedí. Odcvičili sme si svoje a ak si do roka nesadne, tak po malej pauze pokračujeme (tj opäť Vojtovka). Presne viem ako sa cítiš, aké ťažké je počúvať ten plač a ešte pritom dieťa držať v pozíciách. No vždy vždy vždy si opakujem, že to robíme pre jej zdravie a budúcnosť. Je to ťažké, ale je to z lásky 💕

ivangeline
2. apr 2021

Ja som to nezniesla. A vykaslala som sa na cvicenie. Prave preto..ze to nebolo nic hrozne..len nedosahoval milniky a siel svojim tempom a celkovo je to kludnejsie dieta.. vrieskal len pri cviceni,tak som sa na to vykaslala. A je zdravy a uz beha. :D

gbgb
2. apr 2021

Ahoj, mozem sa spytat kam chodis na fyzio teda ak si okolie Ba aj sirsie. My chodime na Vojtu (10m) a nesedime, len teraz sme sa zacali plazit a na 4 vobec. Ten rev je hrozny, no uz mi sestricka povedala, ze Vojta moc nema zmysel a tak.. ze mam stimulovat 😔, lenze ako?

Pri tom plakani som sa citila hrozne,no teraz uz bezradne a hrozne 😭

deedol
2. apr 2021

@gbgb skus evu hromnikovu v petrzalke. my sme chodili k nej a ona je taka pokojna, ze ked len stimulovala, maly vobec neplakal. pri vojtovke samozrejme ano. u nej sme mali vzdy taku kombinaciu, ukazala aj nejaku stimulaciu pri hre, aj nejake veci z vojtovky. okrem toho sme este chodili na vojtovku do tetisu, tam robia aj s vacsimi detmi a viacero roznych konceptov, tak mozno by vam to pomohlo. cim vacsie dieta, tym je to s vojtovkou tazsie, ale oni vedia navrhnut aj alternativy.

my sme inak cvicili od 2m do 11m, cize celych 9 mesiacov. bolo to hrozne, ale stalo to za to. maly mal vselijake diagnozy a je ok 🙂 (teraz ma 3r)

andreatytler
2. apr 2021

Skus sa prmoct a vydrzat pri cviceni aspon par tyzdnov. ak uvidis pokroky, bude ta to tesit a budes sa lepsie citit ze mu vlastne pomahas aj napriek tomu ze pri to place.

Vrelo odporucam Osteopatiu. Je to forma fyzioterapie, co nie je velmi rozsirena na Slovensku, ale oplati sa pohladat. My cvicime od 2 mesiacov na rozne problemy. Problemy sa vyliecia tak do 3 mesiacov. Cvicenia su velmi jemne (aspon tak vyzeraju) a syn pri nich velakrat neplakal vobec. Urcite to rieste teraz. Cim je dietatko starsie, tym narocnejsie je s nim cvicit.

verizienka
2. apr 2021

Musíš sa proste obrniť. My ženy veľa znesieme. Moja tiež strašne plače. Ale v sekunde ako ju fyzio pustí plač ustane. Tiež sme si mysleli, že len nie je tabuľkova, ale je tam problém. My sme to zistili dosť neskoro. Takže z mojej skúsenosti radšej si to odcvicit s takým menším babom, ako niečo zanedbať a mordovat potom väčšie dieťa a behať s ním kade tade. A tiež nechápem, keď píšeš, že je dieťa zdravé, a zároveň že si bola už u dvoch fyzio. Nemyslím si, že by cvicili vojtovku so zdravym dieťaťom ( aspoň teda dúfam).

luccija
2. apr 2021

Poslala by som muža, keď trvas na cvičení.Preco sa Ti nepozdával názor pediatricky.Co dieťaťu nejde?cvicievas s ňou aj doma hravou formou, že jej dáš ďalej hračky musí sa doplazit či s čím má problém?

sonnenshein
2. apr 2021

Mam to iste s dcerou. Nasli sme fyzio, ktora nam len ukaze cviky, aj to spoza mojho chrbta, a cvicime doma, vzdy jej natocime progres.