icon

Lekár pre deti s tráviacimi ťažkosťami/refluxom

mirkaknm
29. mar 2026

Dobrý deň,
Chcela by som vás veľmi pekne poprosiť, či poznáte dobrého lekára pre deti, ktorý rieši tráviace ťažkosti a tráviace choroby, či už ide o reflux u väčších detí, intolerancie, atď.
Mám skúsenosť z Antolskej kde nám na gastro len Helicid chei dať a nehĺadalo sa žiadne iné riešenie.
Potrebujeme niekoho kto sa komplexne vyzná, má trpezlivosť a rieši trávenie komplexne.
Nemusí to byť iba v Ba.
Ďakujem

nellyuana
29. mar 2026

@mirkaknm ahoj. Ja som dlhšie riešila so synom gastro problémy, chodili sme na detske gastro ale všade len domnienka, ze to moze byt reflux. Komplet vysetrenie s výsledkom mu spravili v https://nudtarch.sk/ za mna spokojnosť

tamara321
29. mar 2026

P. Dr Čierna- Bezručova- gastrojunior sa to tusim vola. Úžasná p. Doktorka.

lenusiatko
29. mar 2026

V BA urcite Nudch Kramare. Ale objednat sa mi podarilo iba osobne, vystat si to pred dverami. A urobia komplet vysetrenie, aj krv, pripadne hospitalizacia.

lucik194
29. mar 2026

v prvom rade otazka, na imunialergii ste boli? lebo mnohe tráviace problemy su práve vychadzajuce z alergii a intolerancii. jedno bez druheho sa nepohnes.

takze hladaj imunoalergiloga na testy. presli sme si tym. aj so skrytym refluxom.

mirkaknm
autor
30. mar 2026
@tamara321

P. Dr Čierna- Bezručova- gastrojunior sa to tusim vola. Úžasná p. Doktorka.

@tamara321 u nej sme boli, maximalna nespokojnost, ja som este taku arogantnu doktorku nestretla, zial.

mirkaknm
autor
30. mar 2026
@nellyuana

@mirkaknm ahoj. Ja som dlhšie riešila so synom gastro problémy, chodili sme na detske gastro ale všade len domnienka, ze to moze byt reflux. Komplet vysetrenie s výsledkom mu spravili v https://nudtarch.sk/ za mna spokojnosť

@nellyuana A mozem sa opytat ake vysetrenia vam robili? Ake stare dietatko ?

mirkaknm
autor
30. mar 2026
@lucik194

v prvom rade otazka, na imunialergii ste boli? lebo mnohe tráviace problemy su práve vychadzajuce z alergii a intolerancii. jedno bez druheho sa nepohnes.

takze hladaj imunoalergiloga na testy. presli sme si tym. aj so skrytym refluxom.

@lucik194 Ano, chodime. Alergie mame potvrdene, ale tie co sa tykaju jedla, to nevychadza z testov aj napriek reakciam. Tichy reflux vam ako zistili, kto vam to prosim diagnostikoval a ako to potom riesili/liecili?

nellyuana
30. mar 2026
@mirkaknm

@nellyuana A mozem sa opytat ake vysetrenia vam robili? Ake stare dietatko ?

@mirkaknm syn mal 9 rokov, ked sme tam boli. Robili mu pH metriu. Detsky gastro mu robieval len sono

lucik194
30. mar 2026
@mirkaknm

@lucik194 Ano, chodime. Alergie mame potvrdene, ale tie co sa tykaju jedla, to nevychadza z testov aj napriek reakciam. Tichy reflux vam ako zistili, kto vam to prosim diagnostikoval a ako to potom riesili/liecili?

@mirkaknm jedno z deti ako malicke babo malo normalny reflux, vracalo po kazdom napoji, mlieku, jedle..... potom po case to prestalo,

tak sme si mysleli , ze je pokoj, ono to len preslo do ticheho refluxu, co znamena, ze kyselina sa vrati do pažeráka a aj z hrdla no bez vracania (vrati sa jedlo smerom dole), proste mas stale podrazdene hrdlo, travenie, stale mas akoby pocit na odplutie, .....
diagnostikovali na sone

mirkaknm
autor
31. mar 2026
@lucik194

@mirkaknm jedno z deti ako malicke babo malo normalny reflux, vracalo po kazdom napoji, mlieku, jedle..... potom po case to prestalo,

tak sme si mysleli , ze je pokoj, ono to len preslo do ticheho refluxu, co znamena, ze kyselina sa vrati do pažeráka a aj z hrdla no bez vracania (vrati sa jedlo smerom dole), proste mas stale podrazdene hrdlo, travenie, stale mas akoby pocit na odplutie, .....
diagnostikovali na sone

@lucik194 A ako vam to liecili? Helicid? Lebo ten len znizuke Hci a ani dlhodobo sa nemoze. Toto uz vieme, len sa chceme akosi posunut dalej.

lucik194
31. mar 2026

realne neliecili nijako.
kedze vtedy sme zistili po vsetkych vysetreniach aj intoleranciu na laktozu, a po zmene stravy to hned boli "vidiet".
detto v tom veku (ked sa telo vyvíja) proste zaklapka narastla na taku velkost ako potrebovala.....
napr. pH metria neukazala nic dolezite a problematicke

mirkaknm
autor
1. apr 2026

Pre vsetkych, kt.maju problem s refluxom odporucam vypocut cele video :

https://www.youtube.com/watch?v=4kxC1Y-fAQ8