Genetika a autizmus
Ahojte dcére (3 roky) bol diagnostikovaný autizmus a nedávno sme boli aj na genetike na odberoch na výsledky ešte čakáme ale zaujíma ma ak s tým máte skúsenosť .. čo vlastne znamena ak by sa to geneticky nepotvrdilo?
nič , to si len robia vyskum nič viac
ty genetické vyšetrenie nepotrebuješ na uzavretie diagnozy , tu aj tak určuje pedpsychiater na základe testov
aj my napr máme eeg čisté totálne opakovane robene a aj tak máme adhd, čo si protireči , zbytočne vyšetrenie ....
genetika a pas ma vyznam len ak uvazujete o dalsom dietati, ci by to mohlo byt dedicne. napr. my mame 3 generacie pas, ale teda genetiku sme si nedali robit...
Oni bežne skúmajú len veľmi málo génov, takže pravdepodobne nič nezistia. My máme dvoch autistov a staršiemu na genetike nezistili nič. Aj to trvalo skoro rok.
Nevedia, co sposobuje aut., a teda ani nemozu najst pricinu, napr. downov syndrom-trisomia, vie sa. Ja by som decko nedala geneticky skumat, ako u Mengeleho,nech si vyseru oko, nepomoze ti nikto, rozhanat ta budu. 💔
Nevedia, co sposobuje aut., a teda ani nemozu najst pricinu, napr. downov syndrom-trisomia, vie sa. Ja by som decko nedala geneticky skumat, ako u Mengeleho,nech si vyseru oko, nepomoze ti nikto, rozhanat ta budu. 💔
@ahhola a prečo veď to len krv zoberú a tak maličko, čo sa na dno skúmavky zmestí. Tak bolo u nás a aj zistili. Ale v konečnom dôsledku je to úplne nanič, lebo s genetickými chorobami sa väčšinou nedá nič robiť.
@ahhola a prečo veď to len krv zoberú a tak maličko, čo sa na dno skúmavky zmestí. Tak bolo u nás a aj zistili. Ale v konečnom dôsledku je to úplne nanič, lebo s genetickými chorobami sa väčšinou nedá nič robiť.
@anonym_ff6a9f Ale z psychickeho hladiska to moze rodicom pomoct. Ine je mat to jasne geneticky podmiemene a ine nevediet a mysliet si ty alebo tvoje okolie, ze za to mozes ty. Kamoskinmu synovi nedavno diagnostikovali autizmus s vzapati bola rodicmi obvinena, ze mal malo podnetoν, lebo vtedy prerabali dom a urcite sa mu nevenovali. S vysledkom z genetiky ich aspon lahsie posles do kelu.
@anonym_ff6a9f Ale z psychickeho hladiska to moze rodicom pomoct. Ine je mat to jasne geneticky podmiemene a ine nevediet a mysliet si ty alebo tvoje okolie, ze za to mozes ty. Kamoskinmu synovi nedavno diagnostikovali autizmus s vzapati bola rodicmi obvinena, ze mal malo podnetoν, lebo vtedy prerabali dom a urcite sa mu nevenovali. S vysledkom z genetiky ich aspon lahsie posles do kelu.
@marianarem 😅v 90.rokoch bola hypoteza o "chladnickovych" rodicoch, teda studenych, nepristupnych mimonoch a tymto deptali chudakov rodicov... Doba pokrocila a poznanie pricin ani o milimeter. Jedine, co sa vie na 1000% je,ze ockovanie je v tom nevinne. Aj ked decko odpali na 2 den po vakc a dovtedy islo podla tabuliek a je tom hodina videi v mobile. 90tkovi rodicia take moznosti dokazovaho materialu nemali.
@marianarem 😅v 90.rokoch bola hypoteza o "chladnickovych" rodicoch, teda studenych, nepristupnych mimonoch a tymto deptali chudakov rodicov... Doba pokrocila a poznanie pricin ani o milimeter. Jedine, co sa vie na 1000% je,ze ockovanie je v tom nevinne. Aj ked decko odpali na 2 den po vakc a dovtedy islo podla tabuliek a je tom hodina videi v mobile. 90tkovi rodicia take moznosti dokazovaho materialu nemali.
No ja by som povedala, ze priciny su asi uplne rozne. Kamoska ma 2 autistov, jednovajecne dvojicky a schytali to obidvaja. Cize moze ist o nejaku geneticku pricinu teoreticky. Mali vsak aj tazsi porod a nasledne dlho boli sami v inkubatoroch. V jednom dokumente som nedavno videla babu autistku, ktora bola v 3 rokoch adoptovana zo sirotinca, kde bolo 200 deti na jednu sestru a tie deti tam boli tym padom len odlozene, nikto sa im realne nevenoval. Viem si predstavit, ze toto uz vplyv mat mohlo. Takisto tam bola jedna autistka, ktora ma vsetky 3 deti autistov. Tam by clovek ozaj povedal, ze genetika. Moj syn tiez vyzera, ze mozno nieco bude mat, v skolke uz naznacovali. Ale ja vo vela tych veciach, o ktore ide, vidim crty mojho manzela. Zaroven ale verim, ze niekto to moze mat aj po vakcine, ale aj po chorobe. Mne samej uz niektore vyrobili strasnu sarapatu s nervovym systemom a stat sa mi to ako dietatu, tak neviem, ako by to dopadlo. Ale potom je tu aj vela ludi, ktori sa fakt venuju a staraju, nebola ani vakcina ani nic extra sa nestalo a deti autizmus maju a tam sa ani len netusi, co je za tym. Avsak vypocuju si ako rodicia vselico na svoju adresu.
@anonym_autor nič. Kamoska má 3 deti a všetky 3 sú na spektre, len iná stupeň závislosti. Skôr sa dajte vy s partnerom testovať na ADOS2.
@ahhol ale regres po očkovani vieš dokazat

Uprimne? Nic. Na diagnoze to nic nezmeni ci vam to potvrdia, ci nie, budete sa musiet s tym vysporiadat tak ci tak iba a len vy.