icon

Helikobakter u 15-ročnej

marinko1988
14. mar 2023

Prosím.poradte ak máte dajaku skúsenosť moja dcéra 15r ho má ...máme za sebou zlé obdobie na začiatku vracala dokonca ešte aj vodu keď sa napila chudla strašne moc ...silné kŕče v bruchu :( gastro že je všetko ok ...doktorka na začiatku dala dve antibiotiká plus helicit ..nezabralo.... :( Síce je lepšie už sa aj naje napije ...chuti jej jesť no občas sa kŕče ukážu ....také silné že ju to odrovna a zo školy musí prísť domov máme problém aj so stolicou ...nemá ju ...aj mesiac ...:( Prehanadlo nepomáha a cipky áno aj to za deň jej musím dať dve ....plus šťavu z kyslej kapusty :( poraďte prosím čo kúpit čo vám pomáha ... :( Ďakujem pekne

evuska135
14. mar 2023

@marinko1988 treba hlavne vyriesit co jej nerobi dobre. Idealne ist na alergologiu.
Ja mam dlhodobe problemy so zaludkom a teda viem co to je. Po vysadeni mlieka je to ovela lepsie, kvoli nemu som mala aj zapchy. Na zapchu pomaha zaliat susene slivky a pit tu vodu. Plus mne bolo zle z helicidu, da sa dat nahrada, pytajte si ju.

marinko1988
autor
14. mar 2023

@evuska135 ona bola zdravé dieťa...nemala žiadne problémi ...no dostala tohto helikobaktera a ide to dole vodou :( mlieko nezvykne pit vôbec :( a jedla jedáva tie čo aj pred tou chorobou ....

ali08
14. mar 2023

@marinko1988 manžel má helikobaktera a nemal žiadne príznaky ani problemy ale prišli mu nato na gastre keď mu dali hadicku,plus mu zistili histaminovu intoleranciu a bezlaktozovu, z krvi to mal všetko ôk až odberi z criev takže skúsiť to ak ešte nebola.znamy mal helikobaktera aj problémy a jemu pomohlo kozie mlieko ráno nalacno aspoň 3 mesiace.manzel uzil 2atb a nič no a na gastre povedali ze mu už nič ine nemôžu dat iba uziva tabl.na zaludok emanera možno to by pomohlo.

marinko1988
autor
14. mar 2023

@ali08 ďakujem za radu ..dcéra bola na tej hadici :( aj vzorku jej vzali no že nič tam nemá ...a zrazu ....zase heliobakter nechápem sama ...kupujem jej acitko kyslé mlieko

ali08
15. mar 2023

@marinko1988 práveže nemal žiadne tazkosti,na hadicu išiel koli niečo inemu a zo vzoriek mu zistili ze ma všetky 3 veci.praveze hovoria ze vzorky priamo sú na 99% spolahlive a z krvi alebo samotesty sú není take spolahlive.

ali08
15. mar 2023

@marinko1988 helikobaktera ma každý v tele len je ako keby spiaci a my ho zlym stravovanim, moze byt aj stres alebo cokolvek ine prebudime.manzel mal stále tocenie hlavy,keď CT a MRI mozgu vyšli ok, neurolog tiež bol ok, krčne a ocne tiež, tak sme skusili gastro lebo ze traviaca sustava je hlavna a ak mu dobre creva nefunguju posielajú správu do mozgu a možno z toho mal tocaky no a pri odbere z criev mu zistili intolerancie a heliko lenže aj tak nikto nepovedal ci toto mohlo sposobit to tocenie hlavy.takze popravde co mu tocenie sposobilo nevieme ale zistili n nové neduhy.

evuska135
15. mar 2023

@marinko1988 ja som mala helicobaktera tiez. Doteraz uz asi 10r beriem stale tabletky na zaludok kedze mi znicil stenu zaludka. Dostala som ho zo stresu zo skoly. Moze sa prejavit hocikedy. Ja som mala neskutocne bolesti zaludka az krce. Doteraz musim davat pozor pri kave a podobnych veciach. Plus mavam zapaly zaludka a pravidelne beriem nolpazu, je to nahrada helicidu.