icon

Hemangióm krváca

26. feb 2023

Ahojte, naša 2 ročná mala na čele malé a červené znamienko, ktoré si oskrela alebo odskrabla. Velmi jej to krvacalo, zalepila som jej to a krvácanie sa zastavilo. Ale musí to mat nonstop prilepené s leukoplastom aby to zasa nekrvacalo. Nikdy som sa s tým nestretla. Objednana je na 1.3 l, mame mat dvojrocnu prehliadku, mam ísť už pre istotu v pondelok k dr ci stačí 1.3. Na termín? Co sa s tým bude robiť? Nejako vypalovat? Aby to už nekrvacalo?

martinaju
26. feb 2023

Nam bolo povedane ze ak by zacalo krvacat okamzite treba ist k chirurgovi. 🤷🏽‍♀️

bamboa
26. feb 2023

Neboj, dobre bude. Môj syn mal na líci. Tiež krvácal keď ho zaškrabol. Keď sa mu to stalo druhýkrát, išla som s ním do nemocnice na detskú plastiku, tam to pozreli a dali termín na odstránenie. Robili to chirurgicky - lokálne umŕtvili, vyrezali a zašili. Celé to trvalo iba chvíľu. Jazvičku má malinkú. Ale syn bol starší, tuším 7 rokov mal.

autor
26. feb 2023

@bamboa ona to mala len taka 3mm znamienko úplne maličké. Zajtra skočím k dr nech nás niekam pošle. Snáď to aj my zvladneme

slavomira236
26. feb 2023

Mojej odstranoval plasticky chirurg,lebo jej stale krvacalo spravolo sa jej na nose zvecera do rana. Vzdyusela chodit s prelepenym nosom,ked ho zadrela v spanku rano bolo vsetko od krvi jak na bitunku. Mala nastupit do skolky a s tym som si to predstavit nevedela,tak slo prec.

bamboa
26. feb 2023

Aj môj to mal maličké, ale trochu vypuklé. Vyzeralo to ako znamienko. Objavilo sa to z ničoho nič 🤷‍♀️ Ale keď to už druhýkrát zadrapol, išli sme s tým na kontrolu. Syn mal totiž od narodenia aj iný hemangióm, ale ten sa sám vstrebal, ten sme vôbec neriešili.