icon

Hlieny v plienke 9-mesačného

aiana24
20. júl 2023

Ahojte, malý (9m) mal niekoľko dní po sebe v stolici tmavožlté väzké kúsky. Z internetu som usúdila že to budú hlieny, asi infekcia alebo alergia. :( Snažím sa odsledovať si z čoho by to mohla byť alergia ale nedarí sa mi.

Nemáte niekto podobnú skúsenosť? K lekárke ideme budúci týždeň na poradňu tak ak to nevyriešim dovtedy tak sa popýtam jej.

Je kojený, príkrmy papká. Ešte má trochu žabku tieto dni (žeby oslabená imunita?).

anavixy
20. júl 2023

Z internetu si ale mohla usudit aj to, ze primes hlienu v stolici je uplne bezna a uplne normalna, pokial dieta je spokojne, nema traviace tazkosti, bolesti, prospieva… Pri alergii na BKM sa casto vyskytuje hlien v stolici, no zvacsa krvavy, pricom ale by mali byt pritomne aj ine tazkosti. Pokial je problem len hlien bez akychkolvek tazkosti, tak netreba riesit.

aiana24
autor
20. júl 2023

@anavixy vdaka. Citam tvoje prispevky, vyzera, ze si lekarka.

Riesim to lebo je dost podrazdeny tieto dni tak sa snazim vsimat si vsetko. Asi je nervozny aj z tepla, aj mu zuby idu... ale to uz dlho, tak neviem, mozu byt tie zuby take "nekonecne" ze je niekolko tyzdnov z toho uplakany...? Tieto dni obzvlast ked sa zobudi z prveho denneho spanku tak je nestastnyyy, nakoji sa a place hned zas...

anavixy
20. júl 2023

@aiana24 som novorodenecka sestra a mama 🙂 tie zuby su take.. vsetko sa da zvalit na zuby aj to za co nemozu 😃 ale myslim si ze ano, moze to trvat aj niekolko tyzdnov, mojej idu teraz druhe stolicky a tiez viem ze uz velmi dlho sa deru na povrch ale az teraz aa konecne jedna uplne prerezala, aj to patricne odteplotovala.. ale teraz ten nepokoj moze byt z hocicoho, aj z tepla aj zo zubov aj z bruska.. podla mna ak mu nebude viditelne zle alebo sa nepridruzi nejaky iny problem, tak do buducej poradne to pocka 🙂