icon

Hnačka u dieťaťa: Kedy navštíviť lekára?

21. jan 2025

Moje 3.5r ma hnacku od vcera.Vodnata riedka stolica ,vcera 3x a dnes 2x,tasectan nezabera.Probiotika berie stale a vobec sa nechce stolica zmenit na hustu,ist uz zajtra k dr?

luliu
21. jan 2025

Nie je to hnačka, to by chodila častejšie. Je to riedka stolica - ak dostatočne pije, je a nič ju neboli, sla by som vo štvrtok

autor
21. jan 2025

@luliu pije ale papat moc nechce,tak je to hnacka lebo ved riedka stolica a je troska taka bez zivota,ale pohrajeme sa ,nestazuje sa

brigit8
21. jan 2025

Hylak, smecta a prísna diéta

autor
21. jan 2025

@brigit8 od hylaku ma krce

1mina
21. jan 2025

3 krát jeden deň a druhý deň dva je podľa v pohode. Mali sme aj horšie a zatiaľ sa zlepšuje nie zhoršuje. Mojím tiež málokedy zaberie tasectan za deň, počkala by som ešte deň dva isto.

brigit8
21. jan 2025

Píšete, že nechce jesť? Dieťa nenúti do jedla ale musí sa dbať na dehydratáciu, voda má byť v dvojnásobnom množstve... Sucháre, obed varená ryža s mrkvou alebo varené zemiaky nič viac... Ešte môžete skúsiť čierne uhlie ale pozor po podaní 2 hodiny žiadne iné lieky, pohlcuje ich účinok

mariska1989
21. jan 2025

Hnačka ma svoj názov kvôli tomu ze ta preháňa každú chvíľu. Takže pokiaľ nebol za deň 10x tak to co píšeš ty je ok . Daj mu suchý rohlik , banán, . Hlavne piť. Proste niečo urobilo šarapatu . Nejedol niečo po záruke čo si si nevšimla. Niečo pokazené ?

autor
21. jan 2025

Urcite nic pokazene ,,,mozno nejaky virus v skolke,neviem

mirro
21. jan 2025

Prísnu diétu, po troche sucháre, mrkvu, zemiak, ryžu. A veľa tekutín, nielen aby dieťa pili, ale aj cikalo.

autor
21. jan 2025

@mirro cikat cika

anavixy
21. jan 2025

Riedka stolica nie je hned hnacka, tam ide aj o frekvenciu (>5x za den, nemusi to byt hned 10x). Toto podla frekvencie hnacka nie je, ale ak je naozaj vodnata, nie len riedka, tak povedzme ze ide o hnacku. Zaklad su probiotika - enterol, nekadex alebo probiofix inum, konkretne nieco z tychto troch. Potom urcite tasectan alebo smecta a vhodna dieta. Pokial dieta pije, nie je dehydrovane, tak za mna este kludne pockat. Pripadne zavolaj pediatrovi a dohodni sa s nim.

autor
21. jan 2025

@anavixy ja mam pocit ,ze z toho enterolu to je horsie
Davam tasectan,enterol ,,,,,medzi tym odstup 2h ako mi kazala dr

kvietok1233
21. jan 2025

Dávajte ďalej tasectan, ryžu s mrkvou, banány. Ak by neprešlo do štvrtka išla by som k dr

fantaghiro21
21. jan 2025

Živočíšne uhlie,smecta,hylak
Slaby čierny čaj,popri vodu .

katesocka
21. jan 2025

Odporúčam Nekadex probiotiká, Tasectan, diétu (ryža, mrkva, nám odporúčali aj zemiaky, banány napríklad u mojich detí nezapekaju) plus skús rehydratacny roztok.

tinka_1807
21. jan 2025

Ak nema iné prejavy (teplota, nadmerná únava) a pije dostatok tekutín, tak vôbec by som s tým ešte nešla k lekárovi. Toto mi príde iba ako mierny priebeh črevnej chrípky. Skús jej dávať veci, ktoré zastavujú hnačku - napr. banán, horká čokoláda, Coca-Cola. Ale samozrejme nie vo veľkom množstve. Plus dohliadaj na to, aby píla a dávaj probiotiká - za mňa najlepšie Hylak, u nás najlepšie pomáha na akýkoľvek problém s črevami.

bluka2
22. jan 2025

Na toto úplne stačí kúsok čierneho uhlia, ak vôbec treba. Podľa mňa prejde aj samo. 2-3x kakať za den nie je nejaká znepokojujúca hnačka