icon

Hnačky a zvracanie u 1,5 ročného dieťatka

lenusinka
19. mar 2014

Ahojte mamičky..prosím o radu..moja 1,5 ročná dcérka už piaty deň hnačkuje a na tretí deň sa priadalo aj zvracanie..užívame hylak, nutrolin B a promethazin..no neako to neustupuje...cez víkend mala aj horúčky, ktoré už chvalabohu pominuli...dcérka je stále hladná, furt chodí mnam mnam..sme na čaji a rožkoch a ryžovom vývare..poraďte čo by som jej mohla dať papať, keď je stále hladná aby som jej ešte viac nepodráždila žalúdok..niekto mi poradil aj coca colu light, že to pomáha na takéto podráždené bruško máte s tým niektorá skúsenosti..za všetky rady veľmi veľmi ďakujem...Lenka

jaja34581
19. mar 2014

Môže aj suché zemiačky varené, banán, piškótky, suché keksíky, chlebík... S tou colou nemám skúsenosti, tak neviem poradiť. Skoré uzdravenie 🙂

lenusinka
autor
19. mar 2014

Ďakujem veľmi pekne...každý deň si vravím, že zajtra už bude lepšie a stále nič...dakujeme...🙂

jaja34581
19. mar 2014

Tak potom nečakať a ísť k lekárovi, to je ešte malé bábo/ja mám také isté/. Ono to môže trvať aj týždeň, len aby nebolo dehydrované, veľa tekutín a pomaly aby to udržala v sebe. Skrátka aby sa to nezhoršovalo, potom je možná aj hospitalizácia do nemocnice.

edie63
19. mar 2014

Ked cola, tak obycajna, nie light, kvoli cukru. Ale ja by som to neskusala ani na dospelom, nie na 1,5 rocnom dietati. Hipp ma v takej malej flaske mrkvovo-ryzovy vyvar aj s mineralmi a vitaminmi, ja to davam dcere ked ma takyto problem. Druha vec, ktora nam osvedcila, je rehydratacny roztok, existuje aj vyslovene pre deti a moze sa uzivat od 2 tyzdnov zivota.Piskoty by som nedavala, pretoze tam je vajicko. Moze ryzu, varenu/ parenu mrkvu a kuracie prsia.Ja som zvykla davat cierny caj pre deti a neperlivu mineralku (nie pramenitu vodu ale mineralku).Dcerke zelam skore uzdravenie.

rakywanda
19. mar 2014

a osobne by som išla k lekárke, také malé dieťa skolabuje raz-dva. 5 dní hnačiek, do toho sa pridá zvracanie a horúčka a ty sa radíš na nete?

pepsi sa používa, ale len keď to máš deň - dva a dospelý resp. väčšie dieťa
dehydratácia - kulíšek
hnačky - smecta

lenusinka
autor
19. mar 2014

Pri lekárke sme boli, ona nám dala tie lieky... stále pije a je živá hravá...dnes od rána je lepšia, ešte sme nehnačkovali dnes ani nezvracala..tak dúfam....dakujem veľmi pekne...a horúčky mala iba cez víkend...

rakywanda
19. mar 2014

@lenusinka tak keď to je už dnes bez hnačky a vracania, tak už by to mala mať za sebou. lieky zabrali.
my sme takto v 1,5 roku skončili v nemocnici na infúziách, malo to rýchly spád, za tri hodiny bola totálne dehydrovaná. v nemocnici sa naučila slovo PIŤ

lenusinka
autor
19. mar 2014

Naša od začiatku tých hnačiek stále pije a pýta si stále papať, len som nevedela čo také jej dávať...budem do večera trpnúť, či sa zas dačo neobjaví..ak áno ráno sme zas u lekárky..ďakujem vám veľmi pekne... 🙂

jaja34581
19. mar 2014

@lenusinka Určite je to na ústupe, pomaličky zavádzať bežnú stravu. Opatrne, určite je aj vyhladnutá 🙂

zuzzuli
19. mar 2014

@lenusinka my sme to mali na jesen a bohuzial sme skoncili v nemocnici, ale tam davali malemu papat len suche rohliky - jednodnove, ryzu, varene zemiaky, varene masko - vsetko bez akehokolvek tuku 😉 hlavne treba dodrziavat pitny rezim, zevraj v takomto pripade min. 8-9 dcl vody, caju denne 😉

senta_sofia
19. mar 2014

@lenusinka skus jej dat cocculine, ak este vracia a papat ryzu, uvareny zemiak, suchar s cajikom, idealne cierny a nam odporucili dosladit glukozou, piskotky, ryzove burizony, banan, slepaci vyvar, najprv iba vodu, potom aj masko z polievky kedoberies a tak 🙂

lenusinka
autor
19. mar 2014

Ďakujem vám baby, ste strašne zlaté...🙂

siska53
19. mar 2014

@lenusinka trosku vyprchanej koly (light),ja som,to mala davat cca 13m "au-paircatu",ked mala traviace problemy. Aj malemu sme,to,teraz davali,ked mal podla dr.(telefonicka,konzultacia) crevnu chripku.
moze suche zemiaky,suchu ryzu,mrkvicku,struhane jablcko,banan,suchare,starsie biele pecivo,piskotky. Ak uz nekaka a nevracia,postupne skusaj,pridavat. Ja som,starsiemu dala aj kusok cokolady(horkej,dr.kazala) a i malej,ked sa,mi,zdalo,ze akoby tiez daco mala,len ona,ma 23m.,tak kusok,cca necelu polovicu tej,vacsej,tablicky raz dostala. A tie probiotika su super.

darina1952
19. mar 2014

@lenusinka no tak s takýmto priebehom hnačiek a zvracania vás mala lekárka poslať na infekčné a následne na hospitalizáciu - zrejme ide o rotavírus (ten je nákazlivý aj vzduchom a môžu sa aj ostatní členovia rodiny nakaziť). Ja som takto bola s oboma deťmi naraz na infekčnom 3 dni. Odporúčam podávať Hylak Forte - cca 15-20kvapiek 2-3x denne a veľa tekutín - čierny jemne sladený čaj, banány, čokoládu na varenie, zemiakovú kašu bez mlieka, sucháriky, slané tyčinky - soletky (to na doplnenie vyplavených minerálov stolicou a zvracaním)... čajík radšej len polyžičkách - max 5-6lyžíc naraz, aby ju nenapínalo... 😉
neboj prejde to 🙂

turistka
19. mar 2014

pri mineralke ste upravim, ze taku co je slana- napr. budis....
@lenusinka
a este k tej ryzi - najlepsie davat taku tu rozbrblanu (rozvarenu), praveze ked ryzu varis dlhsie, uvolnuju sa z nej latky, ktore prave zaberaju na taketo stavy

marcelaaaa
19. mar 2014

ahoj viem co prezivate ☹ Mala ma tiez 1.5 a pred tyzdnom a pol sme skocnicli v nemocnici na infekcom minuly tyzden v utorok na prepustili... o dva dni na to sa nam to zopakovalo to iste este aj v horsom vydani vracacky a teploty k k tomu sa pridali.. klop klop uz nam to ustupuje ale chuda moje male uz 11 den kaka viacej ☹ .. my sme davali smektu, hylak, probiotika ale az po vysadeni hylaku lebo to tiez ako aj probiotiku potom bebe kekse obycajne, mozes dat aj take staru klasiku ryzove burizony, kulisek, hipp ors napoj ryzovo/mrkvovy, varena ryza, zemaky a prepasirova cez sitoko mrkva, banany, jablko ale bez supky.. k tym napojom ak neni kulisek tak sa moze aj fatra ostata. no a jest treba po malych davkach a castejsie .. skore uzdravenie vam prajeme 😉

marcelaaaa
19. mar 2014

@lenusinka a este nam poradila dr ryzova babanovy puding .. rozvaris ryzu na kasu a k tomu supnes banan 😉

turistka
19. mar 2014

@lenusinka a tu mineralku samozrejme nebublinkovu, popripade bublinkovu poriadne vyhrkat....

lenusinka
autor
20. mar 2014

Dobré ránko...takže fajn, som šťastná, malá včera kakala len raz a to nebola hnačka..nevracala ani raz...spala krásne...ale ako na potvoru druhá dcéra 38,8...takže ideme k doktorke, tá nezvracia ani nehnačkuje..zatiaľ...tak uvidíme... ☹