Hnačky u 6 ročného
Dobrý večer potrebujem poradit už neviem čo robiť maly teplotuje hnačkuje už druhy den čo robiť nechce lieky máte s niečim takim skusenosti
Dakujem za odpovede 🙂
@marianarem pit chce len papať nie ...no on nechce pit len čistu vodu takže zisti ze som dala smectu...neviem ci hylak može
@nata97 No jest nemusi pri hnacke, hladovka sa praveze v prvych dnoch odporuca, ak mu to nevadi, tak nech len pije. Potom nabehnut na suchare, stare pecivo, ryzu, mrkvu, zemiaky, jablko, banan, chude maso, nemastny vyvar, kompoty. Ja si myslim, ze Hylak moze, no pre istotu sa spytaj v lekarni. Aj na nejake vhodne probiotika pre takyto vek.
@marianarem spitam si v lekarni ...no rozmišlam že pôjdem na pohotovosť len bojim sa že tam ostane
@nata97 Je to take zle? Ake ma teploty a ako casto ho prehana? Na pohotovosr by som isla asi len v pripade nezrazitelnych horucok, ak by hrozila dehydratacia alebo podvyziva po dlhsom hladovani.
@marianarem Teploty uz nema as take ale na zachod beha stale aj zvracal a stažuje sa na bolesť bruska ...ja uz neviem čo robiť
@nata97 Ak nie je dehydrovany a nejaky malatny na odpadnutie, tak by som pockala ako sa to bude vyvijat. Moj 2 rocny to mal teraz, najprv 2 dni horucky 38-39, z toho druhy den uz nabehla hnacka a ta trvala tyzden (ale postupne sa lepsila). Ale kedze dehydrovany nebol, pohotovost sme neriesili Tiez to zacalo cez vikend (v sobotu doobeda), doktorku som kontaktovala az v pondelok, ani nas nechcela osobne vidiet. Uvidis, aka bude noc, mozno si da uz aspon ten suchar zajtra alebo vyvar. Inac je dobre dat roztok Kulisek na doplnenie sodika a draslika, alebo mineralku s vyssim obsahom tychto mineralov, pripadne aj inych. Ked nic ine tak aj trochu cistej soli, ja som malemu davala. No a ak budes velmi v panike, zavolaj na 155 a spytaj sa, ci je to pripad pre pohotovosr.
@marianarem no nám to začalo včera našej obvodnej som volala a tieš nas nechcela vidieť no uvidieme počkam ako mu bude zajtra ...zatiaľ teplotuje zase 38 a pol ... skusim tu smectu nejako dostaať do nho
@nata97 Jablkovy dzus zriedeny s vodou je v pohode, my sme davali Smectu do toho. Bolo tam stavy len v pomere 1:6 a vypil to. Stava z granatoveho jablka je tiez vhodna pri hnacke, ale tazko sa u nas zhana. Podobne cucoriedkova stava.
@marianarem a ako rychlo vám ta smecta pomohla ... on je stoho už aj unaveni stale len leži
@nata97 No mal hnacky tyzden, takze trvalo to dlho aj so Smectou. Ale aspon sa zmensovala frekvencia a postupne prestavali byt uplne vodove.
@nata97 Na malu potrebu chodi? Kolko toho za den vypije?
@marianarem
@brigit8 no zajtra musim do nho dostal nejako cierne uhlie chce pit ale toto mu vobec neberie ... manzel chce tu pohotovosť ale ja sa bojim ... on bi ta určite hned ostal ....za tie dva dni aj schudol včerajša noc bolo hrozna to som ho nestihala prezliekať ... ist či ešte počkať
@nata97 Zavolaj tu 155, tam poradia, ci je to uz cez ciiaru, su ochotni.
@brigit8
@marianarem uvidim aka bude noc aa ako mu bude rano ... ak sa to nezlepši určite pojdeme na pohotovosť .. nenecham ho takto trapiť sa ...dakujem za rady 🙂
Covid test ste robili doma? Ako je veľa viroz teraz, takže aj to môže byť a môže byť aj salmonela. Takže ak to do pondelku neustúpi, ísť vypýtať ampulku na odber stolice a zaniesť k mudr.
@danielahamar ano robili bol negat. Od rana mal hnacku len 3 krat takže asi to prechadza 🙂

@nata97 Dietu, tekutiny a probiotika. Vypije dost? Neda sa mu do nejakeho napoja zamiesat Smecta?