icon

Hnedý fľak u bábätka

simaa111
12. mar 2022

Prosím vas stretli ste sa s tym niektora čo to moze byt? Maleho obvodna povedala že nás s tym určite posle na kozne len neskor,no ja som z toho dosť nepokojna. Dakujem

Hnedý fľak u bábätka
xiaomi_
12. mar 2022

na kozne mozes ist aj sama , tam vymenny listok nepotrebujes

im709vf
12. mar 2022

@simaa111 ma to od narodenia? Na neonato na to nic nevraveli?

simaa111
autor
12. mar 2022

@im709vf áno ma to od narodenia no nebolo to až take tmave

simaa111
autor
12. mar 2022

@xiaomi_ som si aj myselal neviem prečo to furt obvodna odklada

diamond007
12. mar 2022

@simaa111 to je podľa mňa znamienko veľké, preto to hnedne

simaa111
autor
12. mar 2022

@diamond007 to presne dufam, že nič iné na googli som hocičo mozne nasla preto som z toho nepokojna. Snad mate pravdu 🙂

diamond007
12. mar 2022

@simaa111 detičky nemajú znamienka väčšinou, keď ho má od narodenia tak to bude iba veľké hnede.
Sestra má také na predlaktí, vdospelosti je až čierne len teda má ho jak 2eurovka veľké.
Hento mu bude dosť rast ešte. Ale podľa mňa nič nebezpečné hlavne

simaa111
autor
12. mar 2022

@diamond007 po jeho narodení som si to skoro ani nevsimla no postupne mu to začalo tmavnut nemeni tvar zatial ani veľkosť,musim povedať že ste ma upokojila . radšej netreba googlit. 🙂

diamond007
12. mar 2022

@simaa111 to som rada, tiež by som si ťažkú hlavu z toho nerobila. Vždy vravím, dokiaľ to nie je na tvári tak to je super a jedno kde 🙂

michalka4193
12. mar 2022

Môže to byť znamienko ale môže to byť aj povrchový hemangiom... Moja staršia mala od narodenia ale podkozny

diamond007
12. mar 2022

@michalka4193 teda toto vyzerá dosť inak....
Treba ísť koznemu nech je tam istota iked ja by som to neriešila teraz

xiaomi_
12. mar 2022

@simaa111 pozri za navstevu koznej nic ndas bud ti poradi a bude sledovat alebo ti povie co pediatricka ze to ma este cas

moonlight1210
12. mar 2022

@simaa111 u jedneho z deti mame toto iste. po narodeni nemalo nic, potom sa objavil svetlucky fliacik, ledva viditelny. Ktory vsak rastol a tmavol. Boli sme u koznej, povedala, ze je to znamienko a bude sa este zvacsovat.
Dnes je to velke tmave znamienko. Ma ho na nohe, ale nie v mieste, kde zavadzia (netrie sa vyrazne o oblecenie, atd.). Takze ak sa rozhodne, v dospelosti si ho moze dat odstranit, ale bude to chciet aj plastiku, kedze je kusok vacsie ako 2eurovka.

U vas, ak je to znamienko, mozno to odstranenie navrhnu skor, kedze je na ruke, teda na mieste, kde moze casto dojst k poraneniam.

Ale uvidis u koznej, mozno je to len pigmentova skvrna a nic to neznamena. Proste to tak bude mat. Svoje zvlastne znamenie. 🙂

rudik0987654321111
12. mar 2022

Netreba sa ničoho bať je to bežne u bábätka preto že dieťa ešte len sa vivija a u žien abo mladých žien má každá iný plod môže robiť aj genetika po starých rodičov.Možne je aj strava presne povedané materské mlieko.Len treba stale sledovať po mesiaci či sa meni fľak nemyslím že by to mohlo súvisieť aj psoriázov.Skúste zatiaľ mastičky lebo koža u dieťatka je ešte krehká a vyvíja sa rastie.Vývin u babätka je každá iná.Len netreba to hned odstraňovať u kožnej počkajte mesiac zatiaľ stačia mastičky.Netreba panikáriť

michalka4193
12. mar 2022

@diamond007 nieje to pravda ze. Hemangiom vyzerá úplne inak

lubka668
15. mar 2022

@simaa111 Pridavam sa k nazoru, ze ide o znamienko, mozes pohladat congenital melanocytic nevus. Syn ma rovnake, ale omnoho vacsie, klasifikovane ako giant(obrovske), vase bude small (male). Tieto male nebývajú z onkologickeho hladiska rizikove, asi ho budu raz za cas sledovat. S ohladom na umiestnenie, mozno casom navrhnu odstranenie. Treba ratat s tym, ze moze este stmavnut, pripadne na nom zacnu rast tmave chlpky. Znamienko treba chranit pre slnieckom, natierat kremami s UV faktorom a davat pozor na poranenie, velmi zle sa hoji. Ak by si mala dalsie otazky, kludne IP.

sisa1820
6. mar 2024

Aj moje malej sa spravil no žial na tvári hnedý fliačika a vyzerá ,že sa zväčšuje. Kožný povedal ,že je to znamienko no nieje nijak vypuklé ,ale som z toho nešťastná ,že to má na tvári. 😒 neviem či sa bude dať odstrániť a v akom veku je to najvhodnejšie.