Hnisavé dierky v ušiach
Ahojte. Dcerka ma 3 roky. Od narodenia nosi jedni a tie iste naušnice čo dostala od krstnych rodičov. Stala sa taka vec , že som si všimla ako tie dierky jej hnidaju, mala to cele červene a opuchnute, no nie moc pekne. Hneď som naušnice vytiahla von , mam ich namočene v alpe už asi tri dni..uško jej každy večer poriadne umyjem, osuším a natriem indulonou. Dnes som sa pozrela nato lepšie , no dierky ma zaliate hnisom alebo čím. Vôbec neviem čo mam s tym robiť , bojim sa že jej už nas5 nedam naušnice že dierky zarastú alebo sa niečo stane podobne ...poradte prosim , ak mate skusenosť čo s tým. Ďakujem 😒
Tie uska by som v prvom rade dezinfikovala alkoholom,nejaky 60perc.(ja mam doma vzdy Spiritus Dilutus,stoji tak 2e cca) a nedavala na to indulonu. Natriet skor Framykoin alebo take nieco aby sa uska zahojili. Mojej sa toto stalo par krat ked boli nausnicky oprete o usko na vacsej ploche,normalne sa jej aj koža zacala z toho supat🙄
prikladaj kamilkove obklady...framykoin...
@autorka ako často si ich čistila kým jej začali hnisať uši? Najčastejší dôvod je, že si chytila dierky špinavými rukami a tiež málo čistené dierky to môžu spôsobiť. O tie sa treba vždy starať a pravidelne čistiť.
A absolútne nerozumiem tej indulone. Prečo a ako ťa to napadlo? Náušnice si dala do alpy ale nie na jej uško??? každý deň si jej to mala čistiť alpou pomocou vatovej tyčinky. Takto si jej to iba zhoršila. Po liečbe budú ušká určite zarastené alebo v procese zarastania bude už vytvorená blanka, ktorú treba znovu prepichnúť. Takže svojvoľné dávanie náušnic naspäť by som v tvojom prípade určite vylúčila.
Baby veď máte internet. To naozaj si neviete vygoogliť ako sa starať o zahnisané ušné dierky? Už keď pred 3 dňami bol problém zavolať doktorke. Nejde o vás ale o vaše deti. Ja mám tunely a nikdy som nemala uši zahnisané tak dlho. Indulóna hreje, čo podporuje zápal a hlavne nedezinfikuje. Tie baktérie si samé nepovedia, že stačí. Tvorí sa ešte viac hnisu. Alkohol vysušuje, čím skôr jej to začni čistiť tou alpou, ktorú síce máš doma ale z nejakého dôvodu si ju 3 dni nepoužila.
Na toto by pomohol aj odvar z repika. Tu indulonu zrus.
@cocolino234 tie dierky,tak rychlo nezarastu...ked bude ucho dezinfikovat a liecit,do tyzdna moze mat nausnice spat na uchu...
@jarmila2010 moje ucho sa vedelo zmenšiť za pár hodín. Nezdá sa to ale toto je veľmi rýchly proces. Ak by uši neboli zapálené, tak je veľká pravdepodobnosť na bezbolestné vloženie náušnic späť do ušiek po toľkých dňoch. Lenže pri zápale sa dierky rapídne zatvárajú, tvorí sa nové tkanivo, ktoré spája dierku. Takto vytvorená blanka v úvodzovkách sa musí znovu prepichnúť a tiež je to bolestivé, ak sa to robí nasilu náušnicou lebo si ľudia myslia, že dierka určite ešte nezarástla.
Za tieto 3 dni ešte nebudú zarastené ale treba počítať aj s ďalším týždňom, kým budú úplne vyliečené. To nové tkanivo dierku uzavrie počas zotavovania sa. A aj keď samozrejme nehovoríme o úplnom zarastení, to je asi každému jasné, tak tam tá dierka jednoducho neostane, tak aby ich šlo ľahúčko nasadiť ako doteraz. Bude sa to musieť robiť riadne a nie danou náušnicou. Zle prepichnutá blanka znovu spôsobí zápal. Ale aby sme sa zle nepochopili, ja len dúfam, že to pre tú malú skončí bezbolestne a dierky budú v poriadku. Už keď teraz sú jej bolestivé ušká 3 dni natierané indulónou. :(
@cocolino234 mali sme raz rovnaky problem s dierkami... ziadny problem dat nausnice po dolieceni
@jarmila2010 Píšem to preto, aby to neskúšali nasilu, ak by to nešlo. Ľudia majú tendenciu to robiť a narobí to iba viac škody. Každá situácia je individuálna a treba počítať s tým najhorším radšej ako sa spoliehať na iné skúsenosti.
Z akeho kovu ma nausnicky?
Indulona? Dezinfikovať liehom a natierať framykoinovou masťou
Žiadna indulona. Môže mať alergiu na nikel. Tie náušnice jej už nedavaj. Dierky prelieč framykoinom a potom daj náušnice, ktoré ju nedrazdia.
Osobne si myslím, že alergia
To si si akoze vazne myslela ze na zapalene hnisave usi patri indulona???

Tá indulona nebola dobrý nápad. Tie uši si jej mala dezinfikovať alkoholom a nie patlat kremom